Παλλήνη:26-1-2022                                                                                             προς

                                 Αριθμ.Πρωτ.: 13                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

Ο σύλλογος Αλέξανδρος Δελμούζος επαναλαμβάνει την ξεκάθαρη θέση του πως η τηλεκπαίδευση διενεργείται αποκλειστικά από τις σχολικές μονάδες με την υλικοτεχνική υποδομή τους !

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου οι συνθήκες παγετού που θα επικρατήσουν τις πρωινές ώρες , αλλά και η μη δυνατότητα πρόσβασης στο οδικό δίκτυο εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση των εκπαιδευτικών στις σχολικές τους μονάδες. Η κάθε σχολική μονάδα με ευθύνη της διεύθυνσης της, ενημερώνει τους γονείς πως δεν θα διενεργηθεί τηλεκπαίδευση .

Μετά από τρεις μέρες απόλυτης απουσίας του επιτελικού κράτους , θεωρούμε πως το σύνολο των πολιτών έχει κατανοήσει πως οι εξαγγελίες για τηλεκπαίδευση είναι φθηνές επικοινωνιακές φανφάρες.

Προειδοποιούμε αυστηρά τα στελέχη της εκπαίδευσης να μην λειτουργήσουν εκτός πλαισίου ( υπαλληλικού και συναδελφικού ) και απαιτήσουν από εκπαιδευτικούς να κάνουν τηλεκπαίδευση από τις οικίες τους .

Δεν τολμούμε να διανοηθούμε πως θα υπάρχει συνάδελφος που θα δώσει έγγραφη εντολή σε εκπαιδευτικούς να πάνε την Πέμπτη στα σχολεία για τηλεκπαίδευση ! Τέτοια φαινόμενα αντισυναδελφικής συμπεριφοράς να καταγγέλονται άμεσα στον σύλλογο. Ο σύλλογος καλύπτει συνδικαλιστικά και νομικά τους συναδέλφους που θα αρνηθούν να εκτελέσουν την γραπτή εντολή προσέγγισης στα σχολεία τους.

Καθιστούμε σαφή για άλλη με φορά την πάγια θέση του συλλόγου μας : η τηλεκπαίδευση διενεργείται αποκλειστικά από τις σχολικές μονάδες , με την υλικοτεχνική τους υποδομή και με την προϋπόθεση να είναι απόλυτα ασφαλής η προσέγγιση τους σε αυτές ! Επιπρόσθετα διεκδικούμε άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς εκπαιδευτικούς, που δεν έχουν την δυνατότητα να εγκαταλείψουν τα τέκνα τους για να διεξάγουν τηλεκπαίδευση .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

                Ο Πρόεδρος                                                                                         Η Γεν. Γραμματέας

             Κων/νος Βερέτσος                                                                                   Αργυρώ   Γείτονα