Παλλήνη:18-1-2022                                                                                             προς

                               Αριθμ.Πρωτ.: 9                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοινή συνάντηση με τον διευθυντή εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, παρουσία του προϊσταμένου εκπαιδευτικών θεμάτων, των τεσσάρων σωματείων της περιοχής.

Τα μέλη του ΔΣ που παρευρέθηκαν στην συνάντηση , τοποθετήθηκαν σύμφωνα με τις θέσεις του συλλόγου, όπως διατυπώθηκαν πλειοψηφικά στην απόφαση του ( 17/1/22) .

Από την μεριά της , η διεύθυνση Ανατολικής Αττικής στις απαντήσεις της ξεκαθάρισε :

  • Για τα κενά σε εκπαιδευτικούς που προκύπτουν, η κάθε σχολική μονάδα διαμορφώνει το πρόγραμμα της με βάση το διαθέσιμο προσωπικό που έχει στην διάθεση της. Προτεραιότητα δίνεται στο πρωινό υποχρεωτικό πρόγραμμα, εις βάρος του προαιρετικού ολοήμερου. Σε καμία περίπτωση κενό COVIDδεν καλύπτεται από παράλληλες στηρίξεις ή με παραβίαση του διδακτικού ωραρίου .
  • Η διεύθυνση περιμένει τους συναδέλφους με τις τρίμηνες συμβάσεις, να καλύψουν τα κενά COVID. Δυστυχώς, οι τρίμηνες συμβάσεις επιφυλάσσουν στους συναδέλφους μας, μια δυσμενή αντιμετώπιση από την στιγμή που θα αναγκάζονται να αλλάζουν συχνά σχολικές μονάδες ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν !
  • Η διεύθυνση μας ενημέρωσε πως μόνο σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων σε τμήμα πάνω από το 50% και 1 προβλέπεται τηλεκπαίδευση , σύμφωνα να με την τελευταία απόφαση του υπουργείου.
  • Για το θέμα των σχολικών νοσηλευτών, η διεύθυνση επικαλέστηκε το γεγονός πως δεν υπάρχουν αιτήσεις νοσηλευτών για την περιοχή μας .
  • Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για μέγιστο αριθμό μαθητών 15 ανά τμήμα, έστω και τώρα , όπου είναι εφικτό .
  • Για τις άδειες ειδικού σκοπού η διεύθυνση μας ανέφερε πως είναι θέμα του υπουργείου .
  • Για την αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, μας παρέπεμψε στο υπουργείο.
  • Για την παραλαβή των selftests από τις σχολικές επιτροπές και με ευθύνη τους να διαμοιράζονται στις σχολικές μονάδες , μας ξεκαθάρισε πως δεν αναλαμβάνουν όλοι οι δήμοι την ευθύνη και το βάρος πέφτει στους διευθυντές .
  • Για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας , μας παρέπεμψε στους δήμους .

Επιπρόσθετα τέθηκε και το θέμα της απαράδεκτης, μέσα στην πανδημία , εντολής για καταγραφή του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων . Η διεύθυνση έδειξε κατανόηση , αλλά μας τόνισε πως δεν είναι αρμόδια . Ο σύλλογος θα τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα με ανακοίνωση.

Για τον ΔΣ του συλλόγου μας , είναι, πλέον ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία , χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο , τζογάροντας στην ανοσία της αγέλης .

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν δυναμικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ΔΟΕ , η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

Καλούμε την ΔΟΕ να κλιμακώσει τον αγώνα και να προχωρήσει στην προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης .

Το ΔΣ