Παλλήνη:17-1-2022                                                                                             προς

                            Αριθμ.Πρωτ.: 8                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΟΙΕΛΕ την Τετάρτη 19/1 στις 5μ.μ. στο Σύνταγμα. Καλούμε την ΔΟΕ να κλιμακώσει τον αγώνα προκηρύσσοντας απεργιακή κινητοποίηση !

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος αγωνιστικά και δυναμικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ομοσπονδίες ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΟΙΕΛΕ την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 5μ.μ. στο Σύνταγμα.

Διεκδικούμε :

  • Έκτακτο πλάνο χωρισμού των τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές. Αξιοποίηση στο έπακρο όλων των διαθεσίμων αιθουσών . Να ανακληθούν όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων , ειδικά στο ολοήμερο πρόγραμμα .
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν μοριακά τεστ , για το σύνολο εκπαιδευτικών και μαθητών .
  • Αλλαγή του πρωτοκόλλου κλεισίματος τμήματος εξαιτίας απουσιών λόγω COVIDκαι εναρμόνιση του με τα ευρωπαϊκά .
  • Κάλυψη του συνόλου των κενών με μαζικές μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
  • Να μην χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα .
  • Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.
  • Σε κάθε σχολείο να υπάρχει σχολικός νοσηλευτής .
  • Άδεια ειδικού σκοπού για τους εκπαιδευτικούς γονείς που νοσούν τα παιδιά τους , αλλά και για αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Άμεση εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος ενίσχυση και στήριξης των μαθητών με σκοπό να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την τηλεκπαίδευση. Αναπροσαρμογή της ύλης.
  • Να μην εφαρμοστούν στο σύνολο τους οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που πέρασε η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι. Να καταργηθούν η ελάχιστη βάση εισαγωγής , η τράπεζα θεμάτων και οι πανελλαδικές τύπου PISAσε δημοτικό και γυμνάσιο.
  • Απέναντι στο τσουνάμι της αύξησης των τιμών σε βασικά αγαθά που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και ξεπάγωμα όλων των ΜΚ.

Το ΔΣ του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος καλεί την ΔΟΕ να αφουγκραστεί τον θυμό και την οργή των μαχόμενων εκπαιδευτικών και να προχωρήσει σε κλιμάκωση του αγώνα, προκηρύσσοντας απεργιακή κινητοποίηση !

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

                Ο Πρόεδρος                                                                                                         Η Γεν. Γραμματέας

                   Κων/νος Βερέτσος                                                                                                 Αργυρώ   Γείτονα