Παλλήνη:9-1-2022                                                                                             προς

                Αριθμ.Πρωτ.: 2                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

Τα σχολεία ανοίγουν μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας. Αρνούμαστε να εκτελέσουμε προφορικές εντολές για την συμπλήρωση των κενών που θα προκύψουν. Μαζικά και συντεταγμένα συντασσόμαστε με την ΔΟΕ και καταθέτουμε τα ενιαία κείμενα.

Συνάδελφοι , το ΔΣ του συλλόγου σας εύχεται καλή χρονιά.

Δυστυχώς τα σχολεία ανοίγουν μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητα εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να τζογάρει με την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Το ΔΣ του συλλόγου με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει τα μέλη του :

  1. Να μην προβούν, για κανέναν λόγο, σε καμία ιατρική πράξη στους μαθητές τους (διενέργεια selftest).
  2. Χωρίς selftestκανείς δεν μπαίνει σε τάξη , η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης , εξαιτίας της έλλειψης selftest !
  3. Τα κενά, που αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν εξαιτίας της μετάλλαξης Ο, καλύπτονται αποκλειστικά με προσλήψεις αναπληρωτών.
  4. Αν νοσεί ο ΠΕ 70 ή ο ΠΕ 60 η σχολική μονάδα ενημερώνει τους γονείς να μην φέρουν τους μαθητές στο σχολείο.
  5. Αν νοσεί ειδικότητα, σχολική μονάδα αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα και οι γονείς ενημερώνονται να προσέλθουν να παραλάβουν τους μαθητές και τις μαθήτριες νωρίτερα.
  6. Όσοι συνάδελφοι νοσούν κάνουν αποκλειστικά χρήση της νόμιμης άδειας τους.
  7. Αν δεν υπάρχει γραπτή εντολή για κανέναν λόγο δεν κάνουμε τηλεκπαίδευση. Αν υπάρξει γραπτή εντολή κάνουμε τηλεκπαίδευση από την σχολική μονάδα μας .

Εμείς οι εκπαιδευτικοί της τάξης, στηρίξαμε τους μαθητές μας σε ολόκληρη την περίοδο της πανδημίας, με τα δικά μας μέσα χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από την κυβέρνηση. Η ανταμοιβή μας ήταν το ξεπούλημα των προσωπικών μας δεδομένων στην ιδιωτική εταιρία. Η απαξίωση της κυβέρνησης στην εκπαιδευτική κοινότητα, μέσω των πληρωμένων ΜΜΕ έχει φθάσει στα όρια της εμμονής ! Το άνοιγμα των σχολείων μέσα στην έξαρση της πανδημίας συνοδεύτηκε από ένα επικοινωνιακό κρεσέντο κατασκευασμένων επιχειρημάτων, που μοναδικό στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν το αφήγημα της κυβέρνησης περί κανονικότητας ! Οι εκπαιδευτικοί για την ηγεσία του υπουργείου παιδείας αποτελούν απλά ένα εργαλείο εξυπηρέτησης των επικοινωνιακών της σχεδιασμών !

Παράλληλα, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, λήγει η προθεσμία κατάθεσης της β φάσης της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων που αναφέρεται στον σχεδιασμό ! Αν δεν υπάρξει νέα αλλαγή ημερομηνίας, οι συντονιστές που έχουν οριστεί από τους συλλόγους διδασκόντων καταθέτουν τα ενιαία κείμενα που έχει στείλει ο σύλλογος στις σχολικές μονάδες από τις 21/12/2020 και τα οποία θα αποσταλούν εκ νέου και θα βρίσκονται στις σχολικές μονάδες την Δευτέρα !

Οι ορισμένοι από τους Συλλόγους Διδασκόντων συντονιστές – συντονίστριες, μπαίνοντας με τους προσωπικούς τους κωδικούς, στην πλατφόρμα του συλλογικού προγραμματισμού, αναρτούν τα αντίστοιχα κείμενα και δράσεις που έστειλε η Δ.Ο.Ε. στις αντίστοιχες πέντε ενότητες της πλατφόρμας. Καταθέτουμε τα κείμενα της Ομοσπονδίας χωρίς καμιά διαφοροποίηση, εξειδίκευση, συμπλήρωση.

Απέναντι στις αποτυχημένες προσπάθειες εκφοβισμού, τα απειλητικά έγραφα και τις έκνομες οδηγίες  από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., απαντάμε με τη συλλογική και αποφασιστική μας στάση δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι ο κλάδος δεν θα υποχωρήσει μπροστά στη βία και την ποινικοποίηση των αγώνων, δεν θα αποδεχτεί την κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Για οποιοδήποτε λόγο οι συντονιστές δεν λάβουν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ επικοινωνούν άμεσα με τα μέλη του ΔΣ

Πρόεδρος Βερέτσος Κωνσταντίνος 6972862504
Αντιπρόεδρος Πούλος Άγγελος 6932250073
Γραμματέας Γείτονα Αργυρώ 6934193340
Ταμίας Καζακίδης Βασίλης 6944706705
Μέλος Γαλανοπούλου Χαρά 6975865700
Μέλος Ευαγγέλου Παναγιώτης 6945375613
Μέλος Κανδηλώρος Χρήστος 6977531018

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

      

             Ο Πρόεδρος                                                                                Η Γεν. Γραμματέας

             Κων/νος Βερέτσος                                                                        Αργυρώ   Γείτονα