Παλλήνη:15-11-2021                                                                                             προς

                          Αριθμ.Πρωτ.: 177                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

                 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το Δ..Σ του συλλόγου μας καταγγέλλει τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και το Υπουργείο Παιδείας , για την άρνηση τους να χορηγήσουν συνδικαλιστική άδεια για την πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης που προβλέπεται ρητά από την νομοθεσία, καθώς και για τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η δημοκρατία έχει νόμους και κανόνες και τα στελέχη της εκπαίδευσης οφείλουν να τους τηρούν και να μην υποκύπτουν σε προφορικές εντολές της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Η ενορχηστρωμένη επίθεση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας εναντίων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών δεν έχει τέλος, μετά την παρωδία των «εκλογών Αιρετών» και την κατάργησή τους στην πράξη, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα με την απαγόρευση στην ουσία των Γενικών Συνελεύσεων και των εκλογών, μιας και για πρώτη φορά δεν δίνεται άδεια σε πανελλαδικό επίπεδο για την πραγματοποίησή τους. Γνωρίζουν πως η μόνη ελπίδα τους για να περάσουν τις αντιεκπαιδευτικές τους πολιτικές είναι η διάλυση των πρωτοβάθμιων σωματείων, δηλαδή της φωνής των εκπαιδευτικών της τάξης.

Δεν τους κάνουμε το χατίρι ούτε υποχωρούμε, γι΄ αυτό και συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7Δεκεμβρίου στις 19.30 καθώς και στις εκλογές το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ , ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου και της Δ.Ο.Ε. δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» στις αρχαιρεσίες έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος» (μόνιμοι, αναπληρωτές και μειωμένου ωραρίου) που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία αρμοδιότητας του πρώην 3ου Γραφείου Π.Ε. της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Αττικής. Για να αποκτήσει κάποιος την ιδιότητα του μέλους του Συλλόγου και για να έχει το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» θα πρέπει να έχει εγγραφεί μέλος του Συλλόγου καταβάλλοντας τη συνδρομή του.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. ΜΟΝΙΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ.

Στις σχολικές μονάδες ευθύνης του συλλόγου μας, έχει αποσταλεί ανακοίνωση που καλεί αποκλειστικά τους συναδέλφους που δεν επιθυμούν να είναι μέλη του συλλόγου μας να το δηλώσουν έως τις 3-12-2021 . Το σύνολο των συναδέλφων μόνιμων που μισθοδοτούνται από την Διεύθυνση της Ανατολικής Αττικής , που δεν έχουν κάνει δήλωση , θεωρούνται μέλη μας και ψηφίζουν , χωρίς καμία οικονομική καταβολή την ημέρα των εκλογών, με την Α.Τ και μια υπεύθυνη δήλωση πως είναι μέλη του συλλόγου ( θα υπάρχουν έξω από τα εκλογικά τμήματα ).   Τα χρήματα της συνδρομής τους θα τους παρακρατηθούν σε 6 μηνιαίες δόσεις των 5 ευρώ , από τον Ιανουάριο του 2022 .

2. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές το σύστημα μισθοδοσίας τους δεν επιτρέπει την αυτόματη παρακράτηση της συνδρομής (ακόμη κι αν υπήρχε έγγραφη εξουσιοδότησή τους). Με απόφαση του το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει μειώσει τη συνδρομή τους στα 15 ευρώ (από τα οποία και τα 15 κατατίθενται στη ΔΟΕ). Οι αναπληρωτές θα πρέπει να εγγραφούν μέλη του Συλλόγου την ημέρα αυτή καταβάλλοντας τη συνδρομή τους. Για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή την απόδειξη πληρωμής.

3 . ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Οι συνάδελφοι αυτοί, με απόφαση του το Δ.Σ. του Συλλόγου, δεν καταβάλλουν συνδρομή. Θα συμπληρώσουν την «Υπεύθυνη Δήλωση – Εξουσιοδότηση» με την οποία θα δηλώνουν ότι επιθυμούν να είναι μέλη του Συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος. Την ημέρα αυτή εισέρχονται και παραδίδουν την «Υπεύθυνη Δήλωση – Εξουσιοδότηση» στην Εφορευτική Επιτροπή και ασκούν το Εκλογικό τους δικαίωμα.

4. ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ

Για τους μόνιμους συνάδελφους όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι εργάζονται σε σχολεία του «Δελμούζου» με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΠΕ της χώρας δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει παρακράτηση συνδρομής από τη μισθοδοσίας τους αφού μισθοδοτούνται από άλλη Δ/νση Όσοι από αυτούς θέλουν να γίνουν μέλη του συλλόγου μας και να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Σύλλογο μας, θα πρέπει να καταβάλουν τη συνδρομή τους.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατό να ψηφίσει κανείς συνάδελφος αν δεν είναι μέλος και αν δεν έχει καταβάλει συνδρομή στο Σύλλογο. Αυτό γίνεται γιατί για κάθε συνάδελφο που ψηφίζει στο Σύλλογο μας, καταβάλλεται στη ΔΟΕ το σχετικό ποσό. Όπως καταλαβαίνετε ο σύλλογος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει ποσά τα οποία δεν έχει εισπράξει.

5. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΔΟΕ (άρθρο 39 παρ.6) όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να είναι «μέλη ενός μόνο Πρωτοβάθμιου Σωματείου». Όποιος όμως συνάδελφος από αυτούς δεν είναι μέλος κάποιας ΕΛΜΕ και επιθυμεί να εγγραφεί και να ψηφίσει στο Δελμούζο θα πρέπει να πληρώσει τη συνδρομή του ώστε να γίνει μέλος του συλλόγου μας. Για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι συνάδελφοι αυτοί θα πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή την απόδειξη πληρωμής.

6. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ Ή ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας οι επικεφαλής παρατάξεων ή οι μεμονωμένοι συνάδελφοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας μπορούν να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους μέχρι και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 ,έως και τις 20.00 ,στο e-mailτου Συλλόγου. Μέχρι την ημερομηνία αυτή θα πρέπει να έχουν εγγραφεί οποσδήποτε σαν μέλη στο Σύλλογο όλοι οι υποψήφιοι.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα υποψηφιότητας , σύμφωνα με το καταστατικό, έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι :

Α) εργάζονται στα δημοτικά και νηπιαγωγεία ευθύνης του συλλόγου μας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (μόνιμοι - αποσπασμένοι - αναπληρωτές κτλ )

Β) είναι μέλη του Συλλόγου, δηλαδή να έχουν δηλαδή εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις (συνδρομή) στο Σύλλογο. Οι παρατάξεις να φροντίσουν ώστε οι υποψήφιοί τους να είναι μέλη του Συλλόγου ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων είναι απαραίτητο να γίνει από τους εκπροσώπους των παρατάξεων με αποστολή e-mail του ψηφοδελτίου (λογότυπο- υποψήφιοι) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου. Το ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει το λογότυπο, το επώνυμο και το όνομα  (με πεζά γράμματα) των υποψηφίων.

7.ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Για να μην ταλαιπωρηθούν οι συνάδελφοι θα λειτουργήσουν 3 εκλογικά τμήματα χωρισμένα με αλφαβητική σειρά.

Στα ψηφοδέλτια βάζουμε μέχρι 7 σταυρούς για το Δ.Σ. και μέχρι 3 για την Ελεγκτική Επιτροπή

Ψηφίζουμε με αστυνομική ταυτότητα καταθέτοντας ταυτόχρονα την «Υπεύθυνη Δήλωση» ή την απόδειξη πληρωμής.

8.ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Για τις Εφορευτικές Επιτροπές θα χρειαστούν 6 συνάδελφοι . Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να είναι μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, στα μέλη του Δ.Σ. ή να στείλουν e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Τα μέλη των εφορευτικών θα πρέπει να είναι μέλη του Συλλόγου. Αν οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι θα γίνει κλήρωση. Ο Σύλλογος αποζημιώνει συμβολικά τους συναδέλφους των εφορευτικών επιτροπών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η μαζική συμμετοχή μας στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης αλλά και στις εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ του συλλόγου μας , αποτελεί ισχυρό πολιτικό μήνυμα . Είναι πρωτοφανής ο πόλεμος που δέχονται τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα από την κυβέρνηση . Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα και ισχυρή απάντηση στην αλαζονική συμπεριφορά των εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας.

Γενική συνέλευση : Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης . Στις 19.30 .

           Εκλογές : Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης από τις 10.00π.μ έως 17.00μ.μ.

Προσοχή : εγγραφές αναπληρωτών και μόνιμων από αλλά ΠΥΣΠΕ θα γίνονται σε όλη την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας το Σάββατο 11/12 , αλλά και στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 7/12.

Σύντομα θα αποσταλεί στα σχολεία και η Ημερήσια διάταξη με τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης.

Στον αυταρχισμό απαντάμε με την μαζική συμμετοχή μας !

Στέλνουμε ισχυρό πολιτικό μήνυμα !

                                                                                                                                                                         

                                                  Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

                                                    Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης