Παλλήνη:24-10-2021                                                                                                   προς

                                              Αριθμ.Πρωτ.: 172                                                                                            όλους τους συναδέλφους μας

                                                                                                                                                      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:Δ/νση  Α/θμιας Εκπ/σης

                                                                                                                                                                                 Ανατ. Αττικής

 

Συνάδελφοι με υπευθυνότητα το ΔΣ του συλλόγου ενημερώνει :

Η ολομέλεια των προέδρων ανέδειξε την καθολική απαίτηση του κλάδου για

συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του εκτρώματος της Κεραμέως .

Σχεδόν το σύνολο των προέδρων μετέφεραν την ξεκάθαρη θέση των ΓΣ των συλλόγων τους για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής. Άποψη που δεν συμμερίζεται η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ που έχει λάβει απόφαση για συνέχιση του αγώνα με την κατάθεση ενιαίου κειμένου.

Στην ολομέλεια των προέδρων έγινε σαφές πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για επιβολή ποινών ατομικά σε εκπαιδευτικούς όποια μορφή αγώνα και επιλέξουν να ακολουθήσουν ( ενιαίο κείμενο , επαναπροκήρυξη απεργίας αποχής ) , με την προϋπόθεση πως έχουν την κάλυψη είτε της ΔΟΕ είτε των πρωτοβάθμιων σωματείων που αναλαμβάνουν και την ευθύνη . Το χρηματικό πρόστιμο των 3000 ευρώ αφορά αποκλειστικά την ΔΟΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Το υπουργείο παιδείας πανικόβλητο από την συμμετοχή μας στην απεργία αποχή από αύριο Δευτέρα 25/10 έως τις 12/11 θα έχει ανοιχτή την πλατφόρμα της αυτοαξιολόγησης . Άρα δεν συντρέχει κανένας λόγος βιασύνης σύγκλησης ΣΔ .

Είναι φανερό πως το υπουργείο χρησιμοποιεί επικοινωνιακά επιθετική ρητορική , όμως στην πράξη βρίσκεται σε αδιέξοδο . Προβλέπουμε πως και μετά τις 12/11 η πλατφόρμα θα παραμένει ανοιχτή !

Η νέα διορία που έθεσε το υπουργείο εκθέτει ανεπανόρθωτα τους ελάχιστους πρόθυμους που έτρεξαν να συγκαλέσουν Σύλλογο Διδασκόντων  την προηγούμενη εβδομάδα .

Μέχρι την τελική απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ, ο σύλλογος «Αλέξανδρος Δελμούζος» προκηρύσσει από Δευτέρα 25/10 έως Τετάρτη 27/10 στάσεις εργασίες ( από μια έως τρεις ώρες ) που αφορούν τις ειδικές συνεδριάσεις βάσει των Ν. 4692/2020, Ν. 4823/2021, Υ.Α. ΦΕΚ 4189/10-09-2021, είτε αυτές είναι προγραμματισμένες μεταξύ 13.15 - 14.00 είτε σε άλλο χρονικό διάστημα μέσα στο εργασιακό ωράριο, για να καλύψει συνδικαλιστικά τα μέλη από τυχόν ειδικές συνεδριάσεις ΣΔ και να μπορούν λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις κατά της πολιτικής του υπουργείου .

Καλούμε την ΔΟΕ να αφουγκραστεί το σύνολο του κλάδου και με απόφαση της να καλύψει όλες τις μορφές του αγώνα . Ο σύλλογος δεσμεύεται πως θα καλύψει το σύνολο των συναδέλφων, με συνδικαλιστικές αποφάσεις αλλά και διευκρινιστικά κείμενα .

                                   Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

                                                                                                                                           

                                        Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

                                       

                                        Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης