Παλλήνη:13-102021                                                                                   προς

                                 Αριθμ.Πρωτ.: 168                                                               όλους τους συναδέλφους μας

Τα μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» δηλώνουν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την απόφαση του εφετείου Αθηνών , η οποία βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα !

Λίγες μέρες μετά από τις μεγαλειώδεις σε παλμό και συμμετοχή απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την χώρα , η ¨ υπουργός μας ¨ πανικόβλητη κατέφυγε στην δικαιοσύνη και στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη , αντί να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα .

Το ΔΣ του συλλόγου:

Χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των μελών του και τα καλεί - στη νέα φάση που εισέρχεται ο αγώνας μας - να περιμένουν με ψυχραιμία την ενημέρωση από τη ΔΟΕ για τα επόμενα βήματα.

Καλεί   τις - τους Διευθύντριες - ες- Προϊσταμένες –ους να μην προστρέξουν να συγκαλέσουν άμεσα συλλόγους διδασκόντων και να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 97 του 4823/21 επικαλούμενοι το υπαλληλικό τους καθήκον, αλλά να περιμένουν σεβόμενοι τη στάση των συναδέλφων, τις κινήσεις της ΔΟΕ. Προειδοποιεί αυτούς που θα σταθούν δίπλα στο Υπουργείο και απέναντι από τους εκπαιδευτικούς ότι ο Σύλλογος έχει τα μέσα να σταθεί δίπλα στους συναδέλφους - μέλη του και απέναντι στους "πρόθυμους" τόσο συνδικαλιστικά όσο και νομικά.

Μέχρι την ανακοίνωση της ΔΟΕ να μην συνεδριάσει κανένας σύλλογος διδασκόντων για το συγκεκριμένο θέμα.

Τις επόμενες μέρες, μόλις η ΔΟΕ ανακοινώσει τα επόμενα βήματα του αγώνα, το ΔΣ του συλλόγου θα αναλάβει πρωτοβουλίες υπεύθυνης ενημέρωσης των μελών του, με την συμμετοχή του νομικού συμβούλου του .

                       Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

                                                                                                                                                                         

              Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

              Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης