Παλλήνη:12-10-2021                                                                               προς

                          Αριθμ.Πρωτ.: 167                                                            όλους τους συναδέλφους μας

Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα στην περιοχή μας

 Συμμετέχουμε με τους όμορους συλλόγους στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Συνάδελφοι ,

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάργηση τμημάτων , με στόχο να καλύψει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες. Φαίνεται πως η “υπουργός μας” στην αυλή της προσέλαβε εκτός από νομικούς και λογιστές , οι οποίοι αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και μαθησιακές επιπτώσεις, κλείνουν μέσα στην σχολική χρονιά τμήματα και μετακινούν μαθητές !

Οι υποβαθμίσεις σχολείων μετά από δυο χρόνια τηλεκπαίδευσης , εκτός από παιδαγωγικά απαράδεκτο μέτρο , αποτελεί και υγειονομική βόμβα στα θεμέλια των σχολικών μονάδων . Οι μαθητές και οι μαθήτριες εν μέσω πανδημίας , για να εξοικονομηθεί μια θέση εργασίας , σε πολλές περιπτώσεις θα αναγκαστούν να στοιβαχτούν σε αίθουσες διδασκαλίας που δεν διαθέτουν τον ανάλογο χώρο αλλά ούτε και τον επαρκή αερισμό .

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την απαράδεκτη εντολή για σύμπτυξη τμημάτων κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς . Οι μαθητές μας δεν είναι αριθμοί και ούτε η εκπαίδευση τους κόστος.

Το ΔΣ του συλλόγου συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 10.00 στην Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής , μαζί με τους όμορους συλλόγους διεκδικώντας να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα σχολικής μονάδας στην περιοχή μας .

Αλληλεγγύη - Ενότητα

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

                               Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης