Παλλήνη:25-8-2021                                                                                             προς

Αριθμ.Πρωτ.: 153                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι η ηγεσία του Yπουργείου Παιδείας, εγκληματικά αδιάφορη, δε λαμβάνει κανένα μέτρο για να θωρακίσει την εκπαιδευτική διαδικασία , αλλά και την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών απέναντι στην πανδημία που μαστίζει την χώρα μας .

Το καλοκαίρι του 2020 ο σχεδιασμός του υπουργείου περιελάμβανε: παγουρίνο , μάσκες ,αερόστατα και αύξηση των μαθητών ανά τάξη !

Το καλοκαίρι του 2021 ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει :

• Κατάργηση τμημάτων.
  • Έναρξη της σχολικής χρονιάς με χιλιάδες κενά.
  • Χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που τόσα χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα σχολεία.
  • Ουσιαστικά κατάργηση της παράλληλης στήριξης .
  • Τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας .
  • Υποχρεωτικά τεστ αποκλειστικά στους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς που κοστίζουν 10 ευρώ .

Ξεκάθαρα είμαστε υπέρ των εμβολίων ως μοναδικού όπλου κατά της πανδημίας . Οι εκπαιδευτικοί , κλείσαμε τα αυτιά μας στην διαχείριση φιάσκο της κυβέρνησης και σπεύσαμε να εμβολιαστούμε σε συντριπτικά ποσοστά . Όμως ως πολίτες είμαστε εναντίον στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, η οποία μαρτυρά την αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει με επιχειρήματα τους ανεμβολίαστους. Φυσικά απορρίπτουμε τον διχαστικό λόγο που εκπέμπεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το μέτρο τιμωρία των υποχρεωτικών τεστ για τους μη εμβολιασμένους συναδέλφους , που ουσιαστικά είναι δώρο στις ιδιωτικές κλινικές !

Αναρωτιόμαστε γιατί η κυβέρνηση δεν επεκτείνει το συγκεκριμένο μέτρο στους ιερωμένους, στα σώματα ασφαλείας και στον στρατό , κλάδους με μικρότερα ποσοστά εμβολιασμένων ;

Απαιτούμε δωρεάν μοριακά τεστ κάθε εβδομάδα για το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού .

Το μέτρο αυτό σε συνδυασμό με :

• Δωρεάν μοριακά τεστ για τους μαθητές
  • Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Μαζικοί – μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
  • Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.
  • Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.
  • Αυξημένα δρομολόγια στα ΜΜΜ και στα σχολικά λεωφορεία .
  • Ίδια δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές.
  • Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.

Αποτελεί μια υπεύθυνη απάντηση από μια οργανωμένη πολιτεία στην κρίση της πανδημίας που έχει ως μοναδικό στόχο την διαφύλαξη της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων .

Εμείς οι εκπαιδευτικοί στηρίξαμε με δικά μας μέσα, χωρίς καμία ενίσχυση από το υπουργείο την εξ αποστάσεως εκπαίδευση .

Τώρα με υπευθυνότητα θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε   τα σχολεία μας ανοιχτά , χωρίς απειλές και χωρίς εξαναγκασμό στηρίζουμε τον εμβολιασμό ! Απέναντι μας έχουμε τον διχασμό και την βία της κυβέρνησης !

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αλληλεγγύη

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας