ΠΑΛΛΗΝΗ:20/2/2021

Α.Π. : 117

Καλούμε και τα διορισμένα μέλη στο ΠΥΣΠΕ, τακτικά και αναπληρωματικά, να υποβάλλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής με την απόφασή του (Φ30/2575), στις 18-2-12021, προχώρησε στη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής. Μεταξύ των άλλων αναφέρει, πως για την τοποθέτηση των συναδέλφων ως μόνιμα μέλη του ΠΥΣΠΕ, λήφθηκαν υπόψη «οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντός τους». Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κανείς συνάδελφος από τον Σύλλογο μας δεν κατέθεσε αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον διορισμό του στο ΠΥΣΠΕ. Επομένως η απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή είναι τουλάχιστον αυθαίρετη και επιεικώς απαράδεκτη. Ουσιαστικά πρόκειται για «εντέλλεσθε».

Ελπίζουμε σε όλη την παραπάνω διαδικασία να μην υπάρχουν μυστικές προφορικές συμφωνίες, τακτικισμοί και μεθοδεύσεις, κάτω από το τραπέζι, κάτι που άλλωστε θα φανεί με την εξέλιξη των γεγονότων και τη στάση του καθενός. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, αλλά και της Δ.Ο.Ε. όποιος/όποια συνεργήσει με το σχέδιο του υπουργείου ενάντια στον κλάδο αποδεχόμενος το ρόλο του δοτού αιρετού ή του διορισμένου μέλους δεν έχει καμιά σχέση με τον εκπαιδευτικό κόσμο και βάζει τον εαυτό του απέναντι σε αυτόν. Άρα δεν έχει θέση στο σύλλογό μας και θα διαγραφεί άμεσα από αυτόν. Δεν μπορεί συνάδελφοι , μέλη του Συλλόγου μας, να νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους τις συνεδριάσεις του συμβουλίου χωρίς τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των συναδέλφων εκλεγμένων με πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες.

Όπως όλοι γνωρίζουμε , σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου, στην πρώτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ οι αιρετοί θα παραιτηθούν. Καλούμε και τα διορισμένα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, να πράξουν το ίδιο και να υποβάλλουν την ημέρα αυτή τις παραιτήσεις τους αποχωρώντας από το ΠΥΣΠΕ, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις του κλάδου.

Σε περίπτωση που οι παραιτήσεις του δεν γίνουν αποδεκτές από τη διοίκηση ο Σύλλογος :

• Θα προκηρύξει «στάση- αποχή» ώστε να μη μετέχουν στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ.
  • Θα είναι δίπλα τους και θα τους στηρίξει συνδικαλιστικά, νομικά και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.
  • Τέλος εάν θεωρούν ότι θίγονται από τον αυθαίρετο διορισμό τους και το επιθυμούν θα θέσουμε το νομικό σύμβουλο του Συλλόγου στη διάθεσή τους.

Καλούμε :

• Τον Περιφερειακό Δ/ντή να ανακαλέσει την απόφασή του.
  • Τους όμορους Συλλόγους εκπαιδευτικών της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.
  • Τη ΔΟΕ να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα αφού το ζήτημα αφορά τον τρόπο συγκρότησης των ΠΥΣΠΕ σε όλη την Ελλάδα. Να προκηρύξει «απεργία-αποχή» σε περίπτωση ορισμού των μελών ώστε να μη μετέχουν οι συνάδελφοι στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ.

Ακόμη μια φορά ζητάμε , έστω και την ύστατη στιγμή, το Υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει τις εκλογές παρωδία (5% συμμετοχή) και να παρατείνει τη θητεία των αιρετών, όπως έγινε στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές δια ζώσης, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, με τη λήξη των μαθημάτων τον Ιούνιο ή Σαββατοκύριακο.

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν.Γραμματέας

Kων/νος     Βερέτσος                                                     Σάββας Σεχίδης