ΠΑΛΛΗΝΗ:16/2/2021

Α.Π. : 116

Ενημερωτική   διαδικτυακή συνάντηση των μελών του Συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» για τη μάχη ενάντια στην Αξιολόγηση

Ο σύλλογός μας μετά και την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ από τη ΔΟΕ   και της δήλωσης ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ που εστάλη στα σχολεία μας την Τρίτη από τη ΔΟΕ (Βήματα) καλεί όλους τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, στις 18:30 με θέμα την ενημέρωση, την οργάνωση του αγώνα μας και την υλοποίηση της απόφασης της ΔΟΕ, καθώς δεν έχουμε προλάβει να επικοινωνήσουμε το σύνολο των θέσεων του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας λόγω και της αιφνίδιας αναστολής των σχ. μονάδων. Ο σύνδεσμος της διαδικτυακής συνάντησης είναι :

https://global.gotomeeting.com/join/485968229

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος έχει καταδικάσει ομόφωνα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας όπως περιγράφεται στον νόμο 4692/20 .

Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία θα δώσουμε την απάντηση που αξίζει. Συμμετέχουμε στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ . Ενωμένοι σαν μια γροθιά , μέσα στους συλλόγους διδασκόντων καταρρίπτουμε το αφήγημα της Κεραμέως και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που πιστά υπηρετεί. Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες και τα σχολεία είναι κλειστά . Προειδοποιούμε και υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση :

Με σχολεία κλειστά , κάθε προσπάθεια σύγκλησης συλλόγου διδασκόντων, μέσω τηλεδιάσκεψης, για ένα μάλιστα τόσο σοβαρό θέμα είναι αντιδεοντολογική και δεν προβλέπεται . Οι συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων μέσω τηλεδιάσκεψης δεν έχουν κανέναν αποφασιστικό χαρακτήρα είναι άτυπες απλά και μόνο για τη συνεννόηση και ενημέρωση μεταξύ των συναδέλφων λόγω πανδημίας και καραντίνας . Η συμμετοχή στους συλλόγους διδασκόντων, μέσω τηλεδιάσκεψης δεν είναι υποχρεωτική ούτε οι αποφάσεις τέτοιου είδους συνεδριάσεων είναι δεσμευτικές εφόσον δεν προβλέπεται η καταγραφή τους σε πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων που θα υπογράφεται από όλους τους εκπαιδευτικούς. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα επιτρέψουμε με τη στάση μας, οι Σύλλογοι Διδασκόντων να μετατραπούν σε «εργαλεία» για την υλοποίηση της απαράδεκτης πολιτικής Κεραμέως στην εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους Διευθυντές/διευθύντριες και τους εκπαιδευτικούς μέλη του συλλόγου μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην συνεργούν με κανέναν τρόπο με τις ενέργειές τους στην αμφισβήτηση των κατοχυρωμένων εργασιακών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων όπως αυτά αποτυπώνονται στην κείμενη νομοθεσία.

Με το άνοιγμα των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί της τάξης καταθέτουμε όλοι μαζί στην διεύθυνση της σχολικής μονάδας τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχής της ΔΟΕ από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης και παίρνουμε αριθμό πρωτόκολλου . Υπενθυμίζουμε πως αν δεν διαπιστώνεται απαρτία , βάσει του νόμου , δεν μπορεί να συγκληθεί σύλλογος διδασκόντων!

Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου και να καταγγείλουν άμεσα κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απειλής από όσο ψηλά και αν προέρχεται .

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να μην διστάσουν να καταγγείλουν κάθε προσπάθεια σύγκλησης Συλλλόγου Διδασκόντων με κλειστά σχολεία .

Ενημερωνόμαστε, συζητάμε και οργανώνουμε όλοι μαζί τη μάχη που αρχίζει.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»
Thu, Feb 18, 2021 6:30 PM - 9:00 PM (EET)

Εγγραφείτε στη σύσκεψη από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σας στον παρακάτω σύνδεσμο:


https://global.gotomeeting.com/join/485968229

Είστε νέοι στο GoToMeeting; Αποκτήστε την εφαρμογή τώρα και ετοιμαστείτε όταν ξεκινά η πρώτη σας συνάντηση:

https://global.gotomeeting.com/install/485968229

   

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν.Γραμματέας

Kων/νος     Βερέτσος                                                         Σάββας Σεχίδη