ΠΑΛΛΗΝΗ:3/2/2021

Α.Π. : 112

Το ΔΣ του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ να κηρύξει απεργία αποχή από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας

Το ΔΣ του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ να κηρύξει απεργία αποχή από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας .

Η απόφαση της δοε δικαιώνει την από 28-6 -20 , απόφαση του συλλόγου μας , οποίος με τρόπο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό έχει αποφασίσει απεργία αποχή στη αυτοαξιολόγηση όπως αυτή περιγράφεται στον νόμο 4692/2020.

Περιμένουμε από την δοε άμεσα να εξειδικεύσει με σαφήνεια τις ενέργειες , στις οποίες πρέπει να προβούν οι σδ των σχολείων , ώστε οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης να μείνουν στα χαρτιά .

Καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην βιαστούν νασυγκαλέσουν τις ειδικές συνεδριάσεις των σδ οι οποίες περιγράφονται στην Υ.Α. και σχετίζονται με την αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας (ενημέρωση-συγκρότηση-διερεύνηση).

Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως ο σύλλογος διαθέτει όλα τα μέσα συνδικαλιστικά και νομικά , ώστε να περιφρουρήσει το συνταγματικό δικαίωμα των μελών του για απεργία αποχή και δεν θα διστάσει να προβεί σε ονομαστικές καταγγελίες σε αντισυναδελφικές συμπεριφορές .

Οι εκπαιδευτικοί της τάξης , οι οποίοι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο με αλληλεγγύη και ομοψυχία θα απαντήσουν δυναμικά σε κάθε σχεδιασμό για συρρίκνωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας .

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Kων/νος     Βερέτσος                                                        Σάββας Σεχίδης