Άγγελος Πούλος

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - https://www.facebook.com/poulos.agg

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

13-12-2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ!!!

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΔΟΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στο υπηρεσιακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8/12/2020 συζητήθηκαν και αποφασίσηκαν τα παρακάτω:

1Ο ΘΕΜΑ. Τροποποιήθηκαν τοποθετήσεις εκπ/κών μετά την επιστροφή Συναδέλφων από διάφορες άδειες.

 2ο ΘΕΜΑ. Υπήρξε θετική γνωμοδότηση χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή στο σύνολο των αιτούντων εκπ/κών εκτός μίας που δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

3Ο ΘΕΜΑ. Υπήρξε θετική γνωμοδότηση χορήγησης συνάφειας μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων σπουδών στο σύνολο των αιτούντων εκπ/κών.

4ο ΘΕΜΑ. Αποφασίστηκε προσωρινή ανάθεση καθηκόντων προϊσταμένης του 2ου Ν/γείου Αυλώνα στην κα Νικολακούλη Άννα.

5ο ΘΕΜΑ. Ανατέθηκε υπερωριακή απασχόληση για κατ’ οίκον διδασκαλία στις εκπ/κούς:

  1. Σταυράκη Βαϊούλα σε μαθητή του 4ου Ν/γείου Μαρκοπούλου
  2. Αδάμου Ελένη σε μαθητή του 1ου ΔΣ Σκάλας Ωρωπού-Ν.Παλατίων.

ΚΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΡΙΞΕΩΝ – ΖΕΠ – ΔΙΕΠ

 Τα κενά Παράλληλης Στήριξης συνεχίζουν να είναι πολλά, όπως έχουμε αναδείξει με το προηγούμενο ενημερωτικό μας, καθώς και στα Τμήματα ‘Ενταξης, τμήματα ΖΕΠ και ΔΙΕΠ. Όσο τα σχολεία παραμένουν κλειστά καμία κίνηση δεν προβλέπεται για την κάλυψη αυτών των κενών. Οι λόγοι ευνόητοι. Θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητη η παρουσία αυτών των ανθρώπων οπότε γλυτώνουν μισθοδοσίες και άλλων εκπ/κών, ένα ακόμη πρόσχημα της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για περικοπές στη δημόσια εκπαίδευση και στην ουσία στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα δικαιώματα των Συναδέλφων.


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ: 

  • ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

Επιχειρείται προσπάθεια πρόσληψης αναπληρωτών με δυνατότητα κατάρτισης πινάκων τοπικού χαρακτήρα από τους Δ/ντές Εκπαίδευσης. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα που έρχονται για ψήφιση στη Βουλή. Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας, δεν είναι δυνατόν να συζητούνται τέτοιας έμπνευσης νομοθετήματα. Δηλαδή από τη μια να δημιουργηθεί έναν παράλληλο πλαίσιο προσλήψεων αναπληρωτών όπου κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διαφάνεια και την αξιοκρατία και από την άλλη να στρώνουν το έδαφος για αποκεντρωμένες διαδικασίες και αρμοδιότητες στον τομέα των προσλήψεων, με ό, τι αυτό σημαίνει στο μέλλον, και με ενδεχόμενη απεμπόληση αυτής της ευθύνης από το υπουργείο Παιδείας και μετακύλισής της στα επίπεδα αυτοδιοίησης;

Οι Συνάδελφοι, όλος ο Κλάδος συνολικά δε θα επιτρέψουμε να επιστρέψει η εκπαίδευση χρόνια πίσω.


  • ΔΟΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

Στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση κατατέθηκε από την  κυβέρνηση τροπολογία που προβλέπει δοτούς αιρετούς από την επόμενη θητεία που αρχίζει την 1 Ιανουαρίου του 2021. Ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση προς το πρόσωπο των εκπ/κών δεν έχει τέλος. Παρόλο που οι Συνάδελφοι τιμώρησαν τις ανήκουστες αποφάσεις των κυβερνώντων με το ανεπανάληπτο 95% αποχής από τις υπηρεσιακές εκλογές «παρωδία» της 7ης Νοεμβρίου, που αποτέλεσε και μία πραγματική δημοσκόπηση για την απόρριψη των αποφάσεών τους, συνεχίζουν με απολυταρχικό τρόπο τις εχθρικές ενέργειές τους με τελευταία την προσπάθεια απομάκρυνσης των αιρετών εκπροσώπων μας από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, μία κατάκτηση του Κλάδου από τις αρχές του 20ου αιώνα, τοποθετώντας δοτούς εκπ/κούς στη θέση τους. Αυτή τη φορά ξεπέρασαν και τον εαυτό τους επιχειρώντας να φαλκιδεύσουν τη γνήσια και δημοκρατική αντιπροσώπευσή μας στα όργανα της διοίκησης. Μια τροπολογία που βάλλει απευθείας τη λειτουργία της δημοκρατίας μέσα στον χώρο της εκπαίδευσης. 

 Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι εκπ/κοί θα τους γυρίσουμε την πλάτη μη συμμετέχοντας σε αυτή τη διαδικασία συμμετοχής στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εάν τελικά τολμήσουν και το προχωρήσουν με ψήφιση στη βουλή. Τις κατακτήσεις του Κλάδου δεκάδων χρόνων δε θα επιτρέψουμε να τις πετάξουν «στον κάλαθο των αχρήστων». Οι αιρετοί εκλέγονται από το σύνολο των Συναδέλφων για να τους εκπροσωπούν δεν είναι και δε θα γίνουν μαριονέτες της διοίκησης.

Συνεχίζουμε, με ένταση και αποφασιστικότητα, να διεκδικούμε και να απαιτούμε όλα εκείνα που είναι αναγκαία για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας αλλά και της δημόσιας εκπαίδευσης συνολικά.


ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ