Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής ενημέρωσε με mail την Τρίτη 17 Νοεμβρίου τα σχολεία της περιφέρειάς μας ότι δεν πρόκειται να χορηγήσει άδειες ειδικού σκοπού ή άδειες μειωμένου ωραρίου στους εκπαιδευτικούς και στα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ, των οποίων τα τέκνα παραμένουν εκτός σχολικών μονάδων λόγω των συνθηκών, έως ότου λάβει διευκρινιστική εγκύκλιο από το υπουργείο Παιδείας.

Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, αφού μέχρι να τροποποιηθεί ή αλλάξει μια εγκύκλιος παραμένει σε ισχύ ότι ορίζουν οι προηγούμενες. Η Διεύθυνση λοιπόν, αναλαμβάνει το ρόλο του «κόφτη» των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και «προλειαίνει το έδαφος» για την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου Παιδείας.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας στις 18 Νοεμβρίου θέτει επιπλέον περιορισμούς στη χορήγηση της εν λόγω άδειας ( ηλικία τέκνων, τρόπος και τόπος παροχής διδακτικού έργου του εκπαιδευτικού, άλλου μέλους της οικογένειας στο σπίτι για τη φύλαξη των τέκνων) και τελικά χορηγείται με αιτιολογημένη απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για τη χορήγηση κανονικών αδειών.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποτυχία της πολιτικής τους σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία, η οποία οδήγησε σε αδιέξοδο και εν τέλει σε κλείσιμο των σχολείων, ασχολείται με την περικοπή των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, όπως με την εγκύκλιο για τις κατηγορίες των εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Συνεχίζουμε μέσα από τα σωματεία μας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας. Απαντάμε με 24ωρη Γενική Απεργία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για όλα τα παραπάνω και ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επιβολή εργασιακού μεσαίωνα και για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

                                                                                                     Οι αιρετοί της ΑΣΕ Αν. Αττικής

           Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος): τηλ. 6974319565   mail :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

         Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος): τηλ. 6974846032 mail:gnkgeorg@gmail.com