Ανακοίνωση των αιρετών της ΑΣΕ στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής για τα κενά μετά τη Γ΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Τεράστια παραμένουν τα κενά στην Ανατολική Αττική μετά την Γ΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Τα κενά των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ( περίπου 80) δεν καλύπτονται από αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, αλλά πρόκειται να καλυφθούν από αναπληρωτές με το απαράδεκτο καθεστώς των τρίμηνων συμβάσεων. Οι ώρες ειδικοτήτων που λείπουν από κάθε σχολείο δεν δίνονται ως κενά από τη Διεύθυνση. Λίγο πάνω από τα μισά Τμήματα Υποδοχής λειτουργούν στην περιοχή μας.

Συνεπώς, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς πολλά σχολεία δεν αναπτύσσουν πλήρως το πρόγραμμά τους, πολλά τμήματα Ολοήμερου δεν λειτουργούν και τα αιτήματα για διχοτόμηση τμημάτων δεν ικανοποιούνται.

Τραγικές είναι και οι ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή, αφού για τις περίπου 250 εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις προσελήφθησαν μόνο 50 εκπαιδευτικοί σε αυτή τη φάση, οι οποίοι ως επί το πλείστον έχουν στην ευθύνη τους 2 και 3 μαθητές! Και φυσικά οι ανάγκες αυξάνονται, καθώς εγκρίνονται και νέα αιτήματα παράλληλης στήριξης. Πάνω από 50 Τμήματα Ένταξης δεν λειτουργούν.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αντί να φροντίσει όχι μόνο να καλύψει τα κενά αλλά και να κάνει επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών λόγω των αυξημένων αναγκών σε συνθήκες έξαρσης της επιδημίας, απαντάει με βία και καταστολή στις κινητοποιήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Ως εδώ! Υπερασπιζόμαστε με όλα τα μέσα την υγεία, τη μόρφωση και την ίδια μας τη ζωή!

Συμμετέχουμε στην πανεκπαιδευτική- πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 10πμ. στα Προπύλαια.

                                                                                                                      Οι αιρετοί της ΑΣΕ Αν. Αττικής

           Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος): τηλ. 6974319565   mail :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

         Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος): τηλ. 6974846032 mail:gnkgeorg@gmail.com