Άγγελος Πούλος

E-mailpoulos.agg@gmail.com

https://www.facebook.com/poulos.agg

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mailgroyp@sch.gr

https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Προς ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής,

Σύμφωνα με την από 1/8 ανακοίνωσή μας και με την Αρ. Πρ 809 ανακοίνωση της ΔΟΕ καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους το Υπουργείο Παιδείας και την προσπάθειά του να πραγματοποιηθούν, όπως ζητάει με την από 30/7 εγκύκλιο, όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές στα ΠΥΣΠΕ μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Τα σχολεία είναι κλειστά, επομένως δεν μπορούν να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, ώστε να διαπιστωθούν οι υπεραριθμίες. Οι Συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν απολυθεί, οι μόνιμοι βρίσκονται σε άδεια και ούτε να ενημερωθούν μπορούν ούτε να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις. Οι αλλαγές που θα προκύψουν μέχρι το τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου σε σχέση με τις μακροχρόνιες άδειες που θα προκύψουν θα είναι μεγάλες καθώς και με τις ρυθμίσεις που προβλέπει ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4692/2000.

Υπηρεσιακές μεταβολές με σχολεία κλειστά δεν μπορούν να γίνουν. Ακόμη και να γινόταν θα επικρατήσει στη συνέχεια το απόλυτο μπέρδεμα με καραμπόλες και χίλια δυο προβλήματα που θα προκύψουν για τους λόγους που έχουμε αναπτύξει ήδη. ‘Οσοι προχωρήσουν και εκτελέσουν τέτοιες εντολές θα φέρουν και την ευθύνη για ό, τι ακολουθήσει. Αν τελικά προχωρήσουν οι διαδικασίες θεωρούμε δεδομένο πως οι Συνάδελφοι θα ενημερώνονται για τις εξελίξεις από την επίσημη ιστοσελίδα της Δ/νσης και μόνο.

Δε νομιμοποιούμε με τη συμμετοχή μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο τις αντιεκπαιδευτικές εντολές του Υπουργείου Παιδείας που θίγουν βάναυσα τα δικαιώματα των Συναδέλφων και απαιτούμε να μη γίνει καμία διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση.

Δε θα περάσουν οι περικοπές θέσεων Συναδέλφων, οι περικοπές τμημάτων και η συνολική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης που επιδιώκει και επιχειρεί η κυβέρνηση.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ