Άγγελος Πούλος

E-mailpoulos.agg@gmail.com

https://www.facebook.com/poulos.agg

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mailgroyp@sch.gr

https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

1-8-2020

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΩΣ ΤΙΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας, αφού ψήφισε τον νόμο για τη δημόσια εκπαίδευση τον Ιούνιο προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας και αφού διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις με την ψήφιση νόμου στην ιδιωτική εκπαίδευση, έστειλε στις 30/7 εγκύκλιο με την οποία ζητά από τα ΠΥΣΠΕ να ολοκληρωθούν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Με πρόσχημα την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την έγκαιρη προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς προχωρεί σε αυτή την ενέργεια κρύβοντας βέβαια τις πραγματικές του προθέσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας που δεν έχουν κάνει την παραμικρή προετοιμασία για το πως θα ανοίξουν τα σχολεία, όπως κάνουν άλλες χώρες, σε σχέση με την πανδημία του covid19 τώρα τάχα κόπτεται να προετοιμάσει την ορθή κατανομή του διδακτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες τη στιγμή που:

Τα σχολεία είναι κλειστά, επομένως δεν μπορούν να συνεδριάσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων, ώστε να διαπιστωθούν οι υπεραριθμίες. Οι Συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν απολυθεί, οι μόνιμοι βρίσκονται σε άδεια και ούτε να ενημερωθούν μπορούν ούτε να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις. Οι αλλαγές που θα προκύψουν μέχρι το τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου σε σχέση με τις μακροχρόνιες άδειες που θα προκύψουν θα είναι μεγάλες καθώς και με τις ρυθμίσεις που προβλέπει ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4692/2000.

‘Ηδη στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση στις 5/8 με Θέμα 1ο: Διαπίστωση λειτουργικών υπεραριθμιών κλ. ΠΕ70, ΠΕ60, ΠΕ11, ΠΕ05.

Υπηρεσιακές μεταβολές με σχολεία κλειστά δεν μπορούν να γίνουν. Ακόμη και να γινόταν θα επικρατήσει στη συνέχεια το απόλυτο μπέρδεμα με καραμπόλες και χίλια δυο προβλήματα που θα προκύψουν για τους λόγους που έχουμε αναπτύξει ήδη.

Καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους την, ακόμη μία, αρνητική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας.

Το εκπαιδευτικό κίνημα είναι ανάγκη να απαντήσει συνολικά.

Καλούμε:

  • τη ΔΟΕ να αντιδράσει να ζητήσει την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου και να συντονίσει τις ενέργειες σε πανελλαδικό επίπεδο.
  • τους τοπικούς Συλλόγους να αντιδράσουν και να συντονιστούν οι ενέργειές μας σε επίπεδο Αν. Αττικής.

Δε θα περάσουν οι περικοπές θέσεων Συναδέλφων, οι περικοπές τμημάτων και η συνολική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης που επιδιώκει και επιχειρεί η κυβέρνηση.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ