Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος): τηλ. 6974319565   mail :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος) : τηλ. 6974846032   mail:ggeorg@sch.gr

Για τα ΜΚ των αναπληρωτών

Είμαστε σχεδόν στα μέσα Φεβρουαρίου και αρκετοί συνάδελφοί μας αναπληρωτές δεν έχουν ακόμα «δει» την απόδοση των μισθολογικών τους κλιμακίων. Συγκεκριμένα εκκρεμεί η απόδοση των ΜΚ σε 500 συναδέλφους μας από το σύνολο των 1.600 που δουλεύουν μέχρι στιγμής στην Ανατολική Αττική και πιθανόν να μην ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα.

Η «Οδύσσεια» των συναδέλφων αναπληρωτών - δουλεύουν απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας για χρόνια, αντιμετωπίζουν προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, προβλήματα σίτισης και στέγασης από αυτό το εργασιακό καθεστώς, πολλοί αναγκάζονται να «διατηρούν» δυο σπίτια, ένα στον τόπο εργασίας τους κι ένα στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, εργάζονται χωρίς δικαιώματα σε αναρρωτικές άδειες, άδειες μητρότητας, συνδικαλιστικές – ολοκληρώνεται με το να εργάζονται χωρίς να παίρνουν όλα τα δεδουλευμένα τους.

Οι ευθύνες πολλές, η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο αναπληρωτών παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων εκεί, αλλά κυρίως η χρόνια αδιοριστία από την οποία απορρέουν όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας διεκδικούμε μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

Η πάλη για τη µόνιµη και σταθερή δουλειά, τη µονιµοποίηση όλων των αναπληρωτών έχει ευθεία συνάφεια µε το Ασφαλιστικό. Το Ασφαλιστικό δεν αφορά µόνο τους συνταξιούχους ή τους συναδέλφους που είναι κοντά στη σύνταξη. Αφορά πρώτα και κύρια τους νέους εργαζόμενους και ακόµα περισσότερο όλους τους συµβασιούχους. Αφορά στην υγεία, την Πρόνοια, στις άδειες ( αναρρωτικές, μητρότητας κλπ).

Σας καλούμε στην απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.