Άγγελος Πούλος

E-mail: poulos.agg@gmail.com

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: groyp@sch.gr - https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

29-9-2019

24ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΑΚΑΛΥΠΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ Β’ ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Α. Χτες ανακοινώθηκε η Β’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών, η οποία είναι κατώτερη των αναγκών των σχολείων και των υποχρεώσεων της κυβέρνησης τόσο απέναντι στους Συναδέλφους όσο και στους μαθητές και στις οικογένειές τους. Δυστυχώς η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας αρέσκονται να καλύπτουν τα κενά επικοινωνιακά με δηλώσεις στη ΜΜΕ την ίδια στιγμή που δε φροντίζουν να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στη δημόσια εκπαίδευση. Τα κονδύλια υπάρχουν και τα κενά είναι γνωστά και καταγεγραμμένα πολλαπλώς άρα επιλογή της κυβέρνησης είναι να στηρίζει τη δημόσια εκπαίδευση μόνο στα λόγια και όχι στις πράξεις. Όμως τα σχολεία δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν υποστελεχωμένα και αποστεωμένα από εκπαιδευτικό προσωπικό την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιδεικνύει τη σπουδή της για προσλήψεις με ταχύτατους ρυθμούς σε άλλους τομείς.

Αναλυτικά στην Ανατολική Αττική:

ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΠΕ60-70 διορίζονται 91 ενώ τα κενά είναι 107 (Συμπεριλαμβάνονται τα κενά του Ολοήμερου)

ΠΕΟ5       διορίζεται 1 ΑΜΩ στη Β’ Ανατολική καλύπτει το 1 κενό ΑΜΩ που υπάρχει.

ΠΕ08 διορίζονται 5 ενώ τα κενά είναι 8 ΑΠΩ και 12 ΑΜΩ

ΠΕ11 διορίζονται 3 ενώ τα κενά είναι 6 ΑΠΩ και 5ΑΜΩ

ΠΕ79 διορίζεται  1 ενώ τα κενά είναι 3 ΑΠΩ και 7 ΑΜΩ

ΠΕ86 διορίζεται  1 ενώ τα κενά είναι 2 ΑΠΩ

ΠΕ91.01 διορίζονται 3 ενώ τα κενά είναι 6 ΑΠΩ ΚΑΙ 8 ΑΜΩ

Στα κενά αυτά επιπλέον διεκδικούμε και διχοτομήσεις τμημάτων τις οποίες έχουμε αναφέρει ήδη και στο προηγούμενο ενημερωτικό.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΠΕ60-70 διορίζονται 26 ενώ τα κενά είναι 27

ΠΕ08 διορίζεται 1 στην Α’ Ανατολική και καλύπτει το κενό που υπάρχει.

Δεν υπάρχει άλλος διορισμός παρότι υπάρχει από 1 κενό σε ΠΕ11, ΠΕ79, ΠΕ86, ΠΕ91.01.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ

ΠΕ60-70 διορίζονται 15 ενώ τα κενά είναι 113.

Ιδιαίτερα στον τομέα των παράλληλων στηρίξεων η κατάσταση περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα. Η εξατομικευμένη διδασκαλία την οποία έχουν απόλυτη ανάγκη η μαθητές δεν καλύπτεται και ο ευαίσθητος αυτός χώρος αφήνεται στην τύχη του. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση.

ΖΕΠ-ΤΑΞΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Διορίζονται 6 στη Β’ Ανατολική και καλύπτουν τα 6 κενά που υπάρχουν. Όμως υπάρχουν ακόμη 10 ουσιαστικά κενά σε Τάξεις Υποδοχής που έχουν πάρει ΦΕΚ ίδρυσης, ώστε να αντιμετωπιστούν πραγματικές ανάγκες, τα οποία δε φαίνονται ακόμη, γιατί δεν έχει προχωρήσει η έγκριση που απαιτείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής. Απαιτούμε η έγκριση και η στελέχωσή τους να προχωρήσει άμεσα.

Η Δ/νση Αν. Αττικής:

  • Να προχωρήσει στην εξέταση των αιτήσεων Θεραπείας-Βελτίωσης στο σύνολο των Συναδέλφων
  • Να ανακοινώσει αναλυτικά όλα τα κενά, για όλες τις ειδικότητες, ώστε να προχωρήσουν σε δηλώσεις οι Συνάδελφοι που προσλήφθηκαν κατά τη β’ φάση.

Δυστυχώς οι σχολικές μονάδες στην Αν. Αττική θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν, γιατί έτσι έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Αυτό ούτε θα το ανεχτούμε ούτε θα το επιτρέψουμε. Καλούμε του τοπικούς ΣΕΠΕ να αναδείξουν το θέμα και σε συνεργασία με τη ΔΟΕ, που έχει και την πανελλαδική εικόνα των κενών, να προχωρήσουμε όλοι μαζί στις απαραίτητες ενέργειες και κινητοποιήσεις, για την κάλυψη όλων των κενών, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Βασικός στόχος παραμένει πάντα οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί για τις ανάγκες των αναγκών της εκπαίδευσης.

Β. Στο υπηρεσιακό συμβούλιο της Παρασκευής 27/9/2019 συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1ο θέμα

Ορίστηκαν νέοι Υ/δντες στα Δ.Σ.: 6ο Αρτέμιδας, Π. Φώκαιας, Τ.Μαραθώνα,3ο Αχαρνών, Ειδικού Αχαρνών και 3ο Κορωπίου, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

2ο θέμα

Δεν ορίστηκε νέος Δ/ντής στο ΠΝΑ Ραφήνας, επειδή οι υποψήφιοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

3ο θέμα

Ορίστηκαν Προϊστάμενες/οι στα εξής Νηπιαγωγεία:

1ο Αυλώνα, Ειδικό Αχαρνών, 5ο Κορωπίου, 2ο Αυλώνα, 2ο Μαραθώνα, Μαλακάσας,1ο Ν. Μάκρης, 3ο Κορωπίου, Γραμματικού,1ο Γέρακα,10ο Γέρακα, 5ο Σπάτων, Ωρωπού, Ειδικού Βούλας, Ειδικού Ωρωπού και Ανθούσας.

4ο θέμα

Υπήρξε θετική γνωμοδότηση χορήγησης συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στο σύνολο των Συναδέλφων.

5ο θέμα

Υπήρξε θετική γνωμοδότηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή στους 24 από τους 27 Συναδέλφους που είχαν υποβάλει αίτηση. Σε 3 απορρίφθηκε το αίτημα, γιατί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο.

6ο θέμα

Τροποποιήθηκε η ώρα έναρξης και λήξης μαθημάτων του Ειδικού Δ.Σ. Βούλας

7ο θέμα

Στη θέση Υπεύθυνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε ο Συνάδελφος Κυριάκης Βάιος.

8ο θέμα

Ανατέθηκε κατ' οίκον διδασκαλία σε εκ/κούς των Δ.Σ.: 26ο Αχαρνών, 3ο Κορωπίου και Δροσιάς.

9ο θέμα

Αναγνωρίστηκε προϋπηρεσία για βαθμολογική εξέλιξη σε Συνάδελφο που είχε υποβάλει αίτηση.

10ο θέμα

Διατέθηκε Συνάδελφος εκπ/κός για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου σε υπηρεσία της Διοίκησης.

11ο θέμα

Δε συζητήθηκαν οι αιτήσεις Θεραπείας-Βελτίωσης θέσης Συναδέλφων ΠΕ70 Α΄φάσης σε αναμονή της πρόσληψης των αναπληρωτών Β΄ φάσης. Εκτός από τις αιτήσεις που αφορούσαν ΤΥ, οι οποίες και θα επανεξεταστούν όταν εγκριθούν οι 10 ΤΥ που εκκρεμούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

Αναλυτικά για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ και τα ονόματα μπορείτε να δείτε εδώ: http://dipe-anatol.att.sch.gr/index.php/p-y-s-p-e/3352-anakoinosi-tis-me-ar-32-27-09-2019-praksis-tou-pyspe-anat-attikis .

    Με αφορμή την κατάληξη του 11ου θέματος επανερχόμαστε οξύτατο ζήτημα των κενών που θα παραμείνουν στα σχολεία μας και καταγγέλλουμε την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την καθυστέρηση πρόσληψης αναπληρωτών Β΄ φάσης όπως και για τον μικρό αριθμό αναπληρωτών που τελικά κάλεσε. Για μια ακόμη φορά θα τονίσουμε πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πολλές σχολικές μονάδες να μην καλύψουν τα κενά τους, έτσι ώστε να αναπτύξουν πλήρως το πρόγραμμά τους, πρωινό και ολοήμερο. Αυτό σημαίνει υποβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, μια υποβάθμιση που δεν ανεχόμαστε και την οποία θα αγωνιστούμε όλοι μαζί να την ανατρέψουμε.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ