Άγγελος Πούλος

ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σήμερα στις 17:00 ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας για όλους τους Συναδέλφους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν κατά την α’ φάση στην Ανατολική Αττική. Ανέλαβαν υπηρεσία 963  Συνάδελφοι από τους 1028 που είχαν ανακοινωθεί. Την πρώτη μέρα (Παρασκευή 6/9) ανέλαβαν υπηρεσία 549 Συνάδελφοι και σήμερα οι υπόλοιποι 414 . Δεν προσήλθαν να αναλάβουν υπηρεσία 65 Συνάδελφοι.

Στο σύνολο των προσλήψεων σε σχέση με το σύνολο των κενών, είχαν δοθεί από τη Δ/νση 1303 κενά, προκύπτει πως για το ποσοστό της τάξεως άνω του 30%  τα κενά παραμένουν ακόμη στα σχολεία. Η σχολική χρονικά ξεκινά για τις σχολικές μονάδες της περιοχής μας με σοβαρά προβλήματα. Η ευθύνη για την μη κάλυψη των κενών βαρύνει το υπουργείο Παιδείας και απαίτηση όλων μας είναι να προχωρήσει αμέσως στη β’ φάση προσλήψεων, ώστε να καλυφτούν τα κενά. Έτσι στηρίζεται έμπρακτα η δημόσια εκπαίδευση και όχι με στρογγυλεμένες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας κενού περιεχομένου και ουσίας.

Σε ό, τι αφορά τη διαδικασία και τις δύο μέρες στο 3ο ΔΣ Παλλήνης, όπου γινόταν η ανάληψη υπηρεσίας.

1.      Η Ανατολική Αττική είναι μια περιοχή που στελεχώνεται με πολύ μεγάλο αριθμό Συναδέλφων Αναπληρωτών, από τις μεγαλύτερες σ’ ολόκληρη τη χώρα. Για μια φορά ακόμα οι Συνάδελφοι ταλαιπωρήθηκαν με ουρές και πολύωρες αναμονές, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.  Το υπουργείο ανακοίνωσε Πέμπτη αργά το απόγευμα τα ονόματα και έδωσε περιθώριο δύο μέρες για ανάληψη υπηρεσίας!!!. Δε φτάνει δηλαδή η αγωνία και η αδικία που πνίγει τους Συναδέλφους καθώς αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον εαυτό τους, έχουν να υποστούν και μια μεγάλη σωματική ταλαιπωρία. Την 1η μέρα η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 9:00 το βράδυ και σήμερα στις 17:00. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε και την προσπάθεια που κατέβαλε το στελεχιακό δυναμικό της Δ/νσης, που για τόσες ώρες υποστήριξαν τη διαδικασία, ώστε να ολοκληρωθεί. Μιας Δ/νσης που δυστυχώς είναι υποστελεχωμένη, κατά κοινή ομολογία, πράγμα που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε όλες τις διαδικασίες και τώρα και κατά τη διάρκεια του έτους.

2.      Κάναμε τις εξής παρεμβάσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα θέματα που προέκυψαν και με τη στήριξη των μελών των ΔΣ των Συλλόγων:

Α) Να δοθούν τα κενά της παράλληλης στήριξης ανά σχολείο και όχι ανά γεωγραφική ενότητα όπως είχαν δοθεί αρχικά.

Β) Να προβούν Συνάδελφοι που το επιθυμούσαν σε τροποποιητική δήλωση.

Ήμασταν και τις δύο μέρες κοντά στους Συναδέλφους ως αιρετοί, ώστε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε για τα ζητήματα που προέκυπταν αλλά και τον κάθε Συνάδελφο ξεχωριστά. Έτσι θα είμαστε και στη συνέχεια, όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντί σας και για οποιοδήποτε θέμα παρακαλούμε και ζητάμε άμεση επικοινωνία μαζί σας και ενημέρωση, ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε σε πρώτο χρόνο.

Η διαδικασία των τοποθετήσεων από δω και πέρα έχει ως εξής:

1.      Αύριο 10/9 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για τις τοποθετήσεις στις 9:00 π.μ. Θα ξεκινήσουμε κατά σειρά και θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, για να βρίσκονται την Τετάρτη 11/9 στα σχολεία:

Α) ΠΕ 60 και ΠΕ70 Γενικής Αγωγής και ανάλογα με την εξέλιξη της συνεδρίασης

Β) ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΣΜΕΑΕ και Παράλληλη Στήριξη.

2. Οι τοποθετήσεις των ειδικοτήτων θα ακολουθήσουν σε επόμενες συνεδριάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Κατανοούμε την αγωνία όλων των Συναδέλφων για τις τοποθετήσεις και δεχόμαστε και τα μηνύματα και τις ερωτήσεις σας, ωστόσο αυτή τη στιγμή ακριβές χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να καθοριστεί. Καθώς εξελίσσονται οι διαδικασίες θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά με κάθε δυνατό μέσο.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ