Άγγελος Πούλος

E-mail: poulos.agg@gmail.com

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: groyp@sch.gr - https://www.facebook.com/giannis.roupas.3

Τηλ: 6945990525

https://airetosanatt.blogspot.com/

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Ως αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής σε καλωσορίζουμε    στα σχολεία της περιοχής μας. Με τους περισσότερους από εσάς ήδη γνωριζόμαστε, αφού είστε εσείς  οι ίδιοι που πριν από λίγους μήνες, όπως κάθε Ιούνη,  απολυθήκατε για άλλη μια φορά και τώρα θα αναπληρώσετε και πάλι τους εαυτούς σας. Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση κάθε χρόνο να σας καλωσορίζουμε μόνο ως αναπληρωτές και όχι ως μόνιμους γιατί, όπως εσύ γνωρίζεις καλύτερα από εμάς, δεν έχουν πραγματοποιηθεί μόνιμοι διορισμοί την τελευταία δεκαετία.

Αρχικά σου ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για άλλη μια σχολική χρονιά έχεις να αντιμετωπίσεις  δύσκολες συνθήκες όπως την εξασφάλιση κατοικίας, τα υψηλά ενοίκια, τις καθημερινές μετακινήσεις σου σε μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, τη σίτιση, την απόσταση από τον τόπο κατοικίας σου και την οικογένειά σου, το υψηλό οικονομικό κόστος ζωής ,την αγωνία, την ανασφάλεια αλλά και τις διακρίσεις στα δικαιώματά σου σε σχέση με αυτά των μονίμων.

Ως αιρετοί και κυρίως ως Συνάδελφοί σου είμαστε εδώ δίπλα σου, ώστε να συνεργαστούμε και να σε στηρίξουμε από την πρώτη μέρα της δήλωσης των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια κατά την τοποθέτησή σου αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σχολικής χρονιάς. Ακριβώς αυτός είναι και ο ρόλος του αιρετού και αυτό υπηρετούμε. Είμαστε εδώ για όλους τους Συναδέλφους για τον δάσκαλο, τον νηπιαγωγό, τις ειδικότητες, έχοντας αφήσει στην άκρη μικροπαραταξιακές λογικές και κομματικές ταυτότητες, γι’ αυτό μη διστάσεις ούτε στιγμή να επικοινωνήσεις μαζί μας άμεσα για οτιδήποτε θέμα προκύψει ή για οτιδήποτε χρειαστείς.

Σε ενημερώνουμε πως ήδη έχουμε καταθέσει και εγγράφως τις θέσεις μας στο ΠΥΣΠΕ, όπως τις έχουμε διακηρύξει και δημοσιεύσει διαχρονικά,  οι οποίες κατά τη γνώμη μας εξασφαλίζουν τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και την ισότητα για όλους τους Συναδέλφους.

Στο κείμενο μας αυτό, μεταξύ άλλων, προτείνουμε και ζητούμε:

1.      Έγκαιρη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης όλων των κενών, όλων των κλάδων, πριν από την υποβολή των αιτήσεων τοποθέτησης. Οι Συνάδελφοι που θα κάνουν αίτηση τοποθέτησης πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα και αναλυτικά ΟΛΑ τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία

2.      ΟΛΕΣ οι τοποθετήσεις να γίνουν από το ΠΥΣΠΕ με ξεκάθαρα κριτήρια για όλους που θα εξασφαλίζουν τη νομιμότητα, την ισοτιμία και τη δικαιοσύνη. Δε θα δεχτούμε να γίνουν τοποθετήσεις με μονοπρόσωπη απόφαση της Δ/ντριας και να έρχονται για επικύρωση ως πράξεις εκ των υστέρων.

3.      Για τους Συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που δεν είναι δυνατή η συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου σ΄ ένα μόνο σχολείο, να δημιουργηθούν έγκαιρα ομάδες όμορων σχολείων   τις οποίες θα μπορούν να δηλώνουν, ώστε να συμπληρώνουν το ωράριό τους στην ομάδα, χωρίς να χρειάζεται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και για να υπάρχει διαφάνεια και δίκαιες τοποθετήσεις σύμφωνα με τη μοριοδότηση του καθενός. Οι ομάδες σχολείων,  αφού εγκριθούν από το ΠΥΣΠΕ, να αναρτηθούν έγκαιρα στην ιστοσελίδα της Δ/νσης πριν από την υποβολή των αιτήσεων τοποθέτησης.

4.      Εάν σε κάποια σχολική μονάδα Συνάδελφοι έχουν τοποθετηθεί που δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους σ΄ αυτήν αλλά υπάρχουν διαθέσιμες ώρες του  διδακτικού αντικείμενου της ειδικότητάς τους στο Ολοήμερο Σχολείο, που τους έχουν ανατεθεί με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, να έχουν τη δυνατότητα εάν το επιθυμούν, να συμπληρώνουν το ωράριό τους κατά προτεραιότητα στο ολοήμερο αυτής της σχολικής μονάδας, δικαίωμα που τους δίνει και η νομοθεσία, και να μη μετακινούνται παρά τη θέλησή τους σε άλλη σχολική μονάδα.

5.      Να δοθεί η δυνατότητα να γίνει βελτίωση θέσης αναπληρωτών για ΟΛΟΥΣ όσους το επιθυμούν εάν πραγματοποιηθεί σύντομα η β’ φάση προσλήψεων από το Υπουργείο.

6.      Σε περίπτωση πραγματοποίησης «αμοιβαίων αποσπάσεων» εκπαιδευτικών το δικαίωμα αυτό θα πρέπει να δοθεί σε όλους τους Συναδέλφους που το επιθυμούν και να πραγματοποιηθούν με πλήρη διαφάνεια, αφού πρώτα ενημερωθούν έγκαιρα και δημόσια για τη δυνατότητα αυτή όλοι οι Συνάδελφοι καθώς και για τις προθεσμίες κατάθεσης των αιτήσεών τους.

7.      Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το διδακτικό αντικείμενο της ειδικότητας του και μόνο. Αυτό πρέπει να αποτελεί απαράβατο κανόνα στις τοποθετήσεις από το ΠΥΣΠΕ.

8.      Να υπάρχει η δυνατότητα στους Συλλόγους Διδασκόντων να αναθέτουν ενισχυτική διδασκαλία σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, γιατί αλλάζουν τα δεδομένα και όχι μόνο μέσα στις ασφυκτικές προθεσμίες που υπάρχουν τώρα (μέχρι τέλη Σεπτέμβρη) ενώ ακόμη υπάρχουν κενά στα σχολεία και συνεχίζεται η διαδικασία τοποθετήσεων.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Σε μια εποχή που οι επιθέσεις ενάντια στη Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση και στα εργασιακά μας δικαιώματα εντείνονται, οι «υποχρεώσεις μας» απέναντι στην υπηρεσία διαρκώς αυξάνονται και τα δικαιώματα λιγοστεύουν είναι απαραίτητο να συσπειρωθείς γύρω από τον Σύλλογο της περιοχής σου, ώστε κανείς να μην είναι μόνος και απροστάτευτος σε οποιαδήποτε  μορφή αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης των εργασιακών σου δικαιωμάτων και της παιδαγωγικής ελευθερίας στα σχολεία. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και ίσα δικαιώματα μόνιμων – αναπληρωτών.

Τελειώνοντας σε διαβεβαιώνουμε πως στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, θα είμαστε το «αυτί, το μάτι και κυρίως η φωνή»  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ και εγγυόμαστε, σε ό,τι μας αφορά, την ισότητα και τη δικαιοσύνη στις τοποθετήσεις για όλους.

Καλή σχολική χρονιά!!! 

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ