Άγγελος Πούλος

E-mail: poulos.agg@gmail.com

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ: 6945990525

https://airetosanatt.blogspot.com/

14-8-2019

ΔΗΛΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχει υπάρξει καμία συνεννόηση-ενημέρωση με την εκπαιδευτική κοινότητα, η κυβέρνηση εξέδωσε τροποποιητική ΚΥΑ (13-8-19- Φ.15/27268/Δ1/21-02-2019), με την οποία  εξαιρούνται από την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης 13 Δήμοι της χώρας. Μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι Δήμοι της Αν. Αττικής: Σαρωνικού,  Παιανίας –Γλυκών Νερών, Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα, από το σύνολο των 116 Δήμων στους οποίους είχε νομοθετηθεί (με βάση το νόμο 4521/2018) η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης, από το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Η καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής είναι κατάκτηση του Κλάδου, μετά από μακροχρόνιους αγώνες, και της κοινωνίας ολόκληρης προς όφελος των νηπίων και των οικογένειών τους.

Η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της και το γονεϊκό κίνημα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε την αναστολή, πολύ δε περισσότερο την κατάργηση της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Σε καμία περίπτωση τα νήπια δε θα οδηγηθούν εκτός δημόσιας εκπαίδευσης ούτε θα επιτρέψουμε η εκπαίδευση να λειτουργήσει με όρους αγοράς μέσω voucher.

Καλούμε τους τοπικούς Συλλόγους να αναδείξουν το θέμα ως κυρίαρχο όπως και τη ΔΟΕ και να οργανωθεί ο αγώνας για την πλήρη και ουσιαστική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Η κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τα δημόσια νηπιαγωγεία με τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε και οι υποδομές να υπάρξουν και η στελέχωση από εκπαιδευτικούς.  Οι δημοτικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους υποστηρίζοντας το μέτρο και τη δημόσια εκπαίδευση.

Όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και χωρίς υποχωρήσεις να αγωνιστούμε για την άμεση και καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, χωρίς πισωγυρίσματα και αμφιταλαντεύσεις.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ