Άγγελος Πούλος

E-mail: poulos.agg@gmail.com

Τηλ :6932250073

Γιάννης Ρούπας

E-mail: groyp@sch.gr

Τηλ: 6945990525

https://airetosanatt.blogspot.com/

16-7-2019

 

16ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ Δευτέρα 15/7/2019

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, τη Δευτέρα 15-7-2019, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

Θέμα 1ο

Απορρίφτηκε αίτημα εκπαιδευτικού για οριστική τοποθέτηση.

 

Θέμα 2ο

Έγιναν οι οριστικές τοποθετήσεις Β’ και Γ’ φάσης ( κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα ονόματα )

 

Θέμα 3ο

Έγιναν οι αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 

Θέμα 4ο

Υπήρξε αρνητική ψήφος σύμφωνα και με την τοποθέτησή μας σε προηγούμενo ΠΥΣΠΕ (17/4/2019), που είχε ως εξής:

«Καταψηφίζουμε την επικύρωση οργανικών κενών για μεταθέσεις σχολικού έτους  2018-2019

Η Αν. Αττική είναι μια πολύπαθη περιοχή με σοβαρές και επιπρόσθετες δυσκολίες σε σχέση με άλλες Διευθύνσεις. Παρόλα αυτά δεν έχει υπάρξει από τη Διοίκηση και την πολιτεία καμία σοβαρή πρόβλεψη ούτε έχει πραγματοποιηθεί κάποια ουσιαστική ενέργεια για τη σύσταση οργανικών θέσεων, που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μια σύσταση οργανικών θέσεων που είναι απαραίτητες για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, μέσα από τη διασφάλιση και τη σταθερότητα της εργασίας των Συναδέλφων. Αντίθετα, κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία, στις πλάτες μαθητών-εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους με πλήθος Συναδέλφων να βρίσκονται στη διάθεση για πολλά χρόνια, με την πρόσληψη εκατοντάδων αναπληρωτών-ομήρων κάθε χρόνο από την αρχή, με σχολεία που οι οργανικές τους θέσεις είναι πολύ μικρότερες σε αριθμό σε σχέση με τις λειτουργικές και πάει λέγοντας. Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως έχει ξεπεραστεί κάθε όριο και πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Καταψηφίζουμε την επικύρωση των οργανικών κενών για τις μεταθέσεις του σχολικού έτους 2018-19, γιατί δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση τις πραγματικές ανάγκες της Αν. Αττικής και καλούμε τη διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι τους Συναδέλφους και στους μαθητές της περιοχής μας.

Καλούμε τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα, ώστε να ιδρυθούν όλες οι οργανικές θέσεις που απαιτούνται στην περιοχή της Αν. Αττικής. Δε θα σταματήσουμε, ώσπου όλοι οι Συνάδελφοι που είναι στη διάθεση να τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις, που έπρεπε ήδη να έχουν ιδρυθεί, και μέχρι να υπάρξει ταύτιση οργανικών και λειτουργικών κενών σε όλα τα σχολεία. Να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με Συναδέλφους που τρέχουν κάθε χρόνο από σχολείο σε σχολείο, με επισφάλεια εργασίας και με ζωές λάστιχο.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση στο σύνολό της και το Υπουργείο Παιδείας, γιατί με τις συνειδητές πολιτικές της λιτότητας, των πληθωρικών τμημάτων, την ανυπαρξία μόνιμων διορισμών για τόσα χρόνια και με όλες τις γνωστές τακτικές, έχουν επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην εκπαίδευση και έχουν μεγιστοποιήσει την ελαστική εργασία. Μάλιστα στην πρόταση που ήρθε για επικύρωση στο ΠΥΣΠΕ, δε συμπεριλαμβάνονται ούτε καν αυτές οι 30 οργανικές που είχε προτείνει η Δ/νση Αν. Αττικής τον περασμένο Νοέμβριο, οι οποίες ασφαλώς και είναι σταγόνα στον ωκεανό αλλά είναι ενδεικτικό των ρυθμών με τους οποίους λειτουργεί η διοίκηση καθώς και του ενδιαφέροντος που δείχνει για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Να ιδρυθούν οι οργανικές θέσεις που απαιτούνται στο σύνολό τους και να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους Συναδέλφους».

 

Θέμα 5ο

Υπήρξε θετική γνωμοδότηση χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε όλους τους αιτούντες Συναδέλφους.

 

Θέμα 6ο

Απολύθηκε εκπαιδευτικός λόγω ανίατου νοσήματος κατόπιν αίτησης του.

 

Θέμα 7ο

Διατέθηκαν εκπ/κοί για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου σε Υπηρεσίες της Διοίκησης.

 

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ