ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ          

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 22

Τριμελείς επιτροπές του ΠΔ 79 ως μηχανισμός περικοπών

Επαναφορά των 7 οργανικών θέσεων λόγω μετατάξεων ΕΔΙΠ  κάτω από την πίεση μας και την καταγγελία μας για την παράνομη κατάργησή τους

Επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα με έωλες  παράνομες οδηγίες για τον τρόπο παρακράτησης στάσεων εργασίας

Προθεσμία αιτήσεων-δηλώσεων  για οριστική τοποθέτηση από 18/5- 23/5 για τους συναδέλφους που έχουν μετατεθεί ή αιτούνται βελτίωση οργανικής θέσης  κλ. ΠΕ70, ΠΕ60, ΠΕ06,ΠΕ11, ΠΕ79.01

ΦΕΚ  σύστασης οργανικών στις σχ. μονάδες  των μη κοινών ειδικοτήτων

Περί ψευδών και αληθειών!

Τριμελείς επιτροπές βήμα υλοποίησης της μνημονιακής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Την Πέμπτη 10/5/2018 συγκροτήθηκαν, με απόφαση του Περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, Λόντου Χαράλαμπου, οι τριμελείς επιτροπές για τη διενέργεια εγγραφών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία όλων των διευθύνσεων του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής. Οι επιτροπές αυτές αποτελούν ένα νέο μηχανισμό περικοπών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας,  υλοποιώντας την κατεύθυνση του ΟΟΣΑ για αύξηση αναλογίας μαθητών ανά τμήμα, προχωρά στην εφαρμογή του ΠΔ 79/2017 που προβλέπει ότι εάν ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 25 σε ένα τμήμα, η τριμελής επιτροπή που συγκροτείται σε κάθε διεύθυνση (σχολικός σύμβουλος-υπεύθυνος εκπ/κών θεμάτων-διευθυντής σχολείου), έχει τη δυνατότητα να κατανείμει τους μαθητές που «πλεονάζουν» σε όμορα σχολεία αντί να δημιουργηθεί δεύτερο τμήμα στο σχολείο, εισάγοντας ακόμη και επιλεκτικές κληρώσεις για όσα παιδιά κατοικούν στα όρια των όμορων σχολείων. Μπαίνουν σε αμφισβήτηση (με ενδεχόμενη κατάργηση τμημάτων) ακόμα και τα 2α τμήματα δημοτικών και νηπιαγωγείων αμφισβητώντας τόσο την οργανικότητα όσο και τη λειτουργικότητα τους.

Για την Δ/νση Αν. Αττικής 

Τη  συγκρότηση τριμελούς επιτροπής, αρμόδια για τη διενέργεια εγγραφών των μαθητών στα Νηπιαγωγεία της Π/θμιας  Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ως εξής :

1. Σαλαγιάννη  Μαρία, σχολική  σύμβουλος 55ης Περιφέρειας  Προσχολικής Αγωγής, ως Πρόεδρος 2. Νικολετσόπουλος  Δημήτριος, Προϊστάμενος τμήματος  Ε΄ Εκπαιδευτικών Θεμάτων της  Π/μιας Εκπ/σης  Ανατολικής Αττικής , ως μέλος 3. Κατωπόδη  Ανδρονίκη , Προϊσταμένη 3ου Νηπιαγωγείου Γέρακα, ως μέλος.

Τη  συγκρότηση τριμελούς επιτροπής, αρμόδια για τη διενέργεια εγγραφών των μαθητών στα Δημοτικά της Π/θμιας  Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ως εξής: 1. Κουνέλη Ευαγγελία, σχολική σύμβουλος 55ης  Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής, ως Πρόεδρος 2. Νικολετσόπουλος Δημήτριος, Προϊστάμενος τμήματος  Ε΄ Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Π/βάθμιας  Εκπ/σης  Ανατολικής Αττικής , ως μέλος 3. Ζαχαράκης Νικόλαος, Διευθυντής 6ου Δημοτικού σχολείου Γέρακα, ως μέλος.

Κανένας/καμία συνάδελφος δ/ντης-ντρια, προϊσταμένη να μην εμπλακεί και να πάρει ευθύνη  σε  λίστες για κληρώσεις μαθητών προς μετακίνηση!

Καλούμε κάθε δ/ντη, προϊσταμένη και συνάδελφο από τις σχολικές μονάδες να ενημερώσει άμεσα για τμήματα που κινδυνεύουν τόσο εμάς όσο και  τους συλλόγους!

Καλούμε τους συλλόγους Π.Ε. Αν. Αττικής να συγκεντρώσουν την εικόνα και να μας ενημερώσουν για να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στη λειτουργία των 3μελών επιτροπών και των περικοπών που σχεδιάζονται. Καλούμε τους συλλόγους και  τη ΔΟΕ να απαιτήσουν τη διάλυση των 3μελών επιτροπών και το μπλοκάρισμα της λειτουργίας τους. Να πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες για να ενημερώσουμε τους γονείς!

Επαναφορά οργανικών θέσεων

Κάτω από την πίεση και καταγγελία μας για ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ περικοπή οργανικών (Ενημερωτικό Νο 21 ) η Δ/νση έστειλε ερώτημα στο υπουργείο για την καθόλα παράνομη περικοπή οργ. θέσεων στην οποία πρόεβη η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής από σχ. μονάδες λόγω μετατάξεων σε ΕΔΙΠ.

Το υπουργείο απαντά «Η σύσταση των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών αφορά τον κλάδο κι όχι σε συγκεκριμένη σχ. μονάδα, η προβλεπόμενη μεταφορά θέσης που ορίζεται στις διατάξεις……, αφορά το συνολικό αριθμό των οργ. Θέσεων που κατά καιρούς έχουν συσταθεί στον εκάστοτε κλάδο κι όχι στην κατάργησή τους από σχ. μονάδες στις οποίες έχουν κατανεμηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο».

Με την πράξη 11 / 16-5-2018 ανακαλούνται οι οργανικές υπεραριθμίες  (ΠΕ 11)που προέκυψαν στο 27ο Αχαρνών και Δ.Σ. Μαρκοπούλου Ωρωπού και ο πίνακας οργανικών κενών επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση και φυσικά δικαιώνεται πλήρως η στάση μας και ακυρώνει την παράνομη – όπως είχαμε καταγγείλει περικοπή - αποκαθιστώντας τις οργανικές θέσεις στα Τ.Ε. Παμμακάριστου και  Καλάμου όπως και στο 2ο  Δ.Σ  Π. Φώκαιας και 27ο Αχαρνών.

Παρέμβαση στην επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα με έωλες οδηγίες για τον τρόπο παρακράτησης στάσεων εργασίας

Την Παρασκευή 18/5, αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε για το email που ήρθε στις σχολικές μονάδες από τη Δ/νση το μεσημέρι της Πέμπτης 17/5/18 για τον τρόπο  καταχώρησης των στάσεων εργασίας που αφορούσαν την Παρασκευή 11/5 απευθύνθηκα, ως αιρετός και αντιπρόεδρος του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», στην προϊσταμένη του Γ΄ τμήματος προσωπικού ενώ έθεσα το θέμα και στο ΠΥΣΠΕ.

Ενημερώνω ότι ο σύλλογος «Κ. Σωτηρίου» για το θέμα, είχε προχωρήσει εδώ και καιρό σε Καταγγελία για την παράνομη παρακράτηση των στάσεων εργασίας στους αναπληρωτές ΕΣΠΑ. Αυτή μάλιστα προκάλεσε και απάντηση του προϊσταμένου της ΕΔ ΕΣΠΑ του Υπ. Παιδείας που δικαιώνει πλήρως το σύλλογο καθώς προβλέπει ότι «περικόπτεται το σύνολο των ωρών της προκηρυχθείσης στάσης εργασίας και μόνο»

Με βάση το παραπάνω είναι λάθος και αντίθετο με την ισχύουσα νομοθεσία  αυτό που γράφτηκε στις 17/5 ότι «η στάση εργασίας δηλώνεται ως απεργία αν δεν παρουσιαστεί κάποιος στο σχολείο».  Για αυτό το σκοπό η Δ/νση,  μετά την παρέμβαση μας, έστειλε και το 2ο  email με την "Ανακοινοποίηση στο ορθό" όπου α) έχει απαλείψει αυτή τη διατύπωση β)  έχει τροποποιήσει την ημερομηνία δίνοντας περιθώριο  μέχρι 21/5.

Διευκρινίζουμε ότι πρέπει όλοι οι δ/ντές-ντριες και προϊσταμένες νηπιαγωγείων να αγνοήσουν πλήρως το πρώτο email της δ/νσης και να συμπληρώσουν  ακριβώς τον αριθμό δηλωθεισών ωρών στάσης του/της κάθε συναδέλφου.

Η μόνη περίπτωση που η στάση εργασίας δηλώνεται ως απεργία είναι όταν αυτή καλύπτει 6 ώρες άρα καλύπτει όλο το εργασιακό ωράριο της μέρας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι έκνομο  να παρακρατούνται αντί για τα 3/6, 4/6 ή 5/6 του μεροκάματου τα 6/6=απεργία. Καμία σχέση δεν έχει το αν υπάρχει παρουσία ή όχι στο σχολείο εκείνη τη μέρα.

Επίσης πολύ σοβαρό ζήτημα υπάρχει και οφείλει η Δ/νση να απαντήσει στο πως έγινε η παρακράτηση των στάσεων εργασίας των συναδέλφων αναπληρωτών ΕΣΠΑ στις στάσεις εργασίας το Γενάρη αλλά και το Μάρτη και Μάη του 2018. Απαιτούμε να αποκαταστήσει τυχόν  λάθη επιστρέφοντας την οικονομική διαφορά στους συναδέλφους. Σ' αυτό οφείλουν να παρέμβουν και οι σύλλογοι της Αν. Αττικής.  

Προθεσμία αιτήσεων-δηλώσεων  για οριστική τοποθέτηση από 18/5- 23/5 για τους συναδέλφους που έχουν μετατεθεί ή αιτούνται βελτίωση οργανικής θέσης  κλ. ΠΕ70, ΠΕ60, ΠΕ06,ΠΕ11, ΠΕ79.01

ΠΡΟΣΟΧΗ στις ημερομηνίες και στις επιλογές σχολείων καθώς μετά την οριστικοποίηση ουδεμία αλλαγή μπορεί να γίνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση και ο Πίνακας οργανικών κενών και εκπαιδευτικών

Τέλος στην ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών με την κατανομή 2.394 οργανικών θέσεων σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα για τους 141 της Αν. Αττικής.

Το ΦΕΚ ΕΔΩ  για οργανικές θέσεις που αφορούν μεταταγμένους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια των κλάδων: ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 (νυν ΠΕ86) και ΠΕ32-1841 (νυν ΠΕ91).

Αναμένουμε για την οριστική τοποθέτηση των 141 συνάδελφων στην Ανατολική Αττική κι το τέλος της ταλαιπωρίας τους μετά από 5 χρόνια. Απαιτούμε την δημιουργία όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων (για όλες τις ειδικότητες) ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σχολείων πλήρως και να μη βρίσκεται κανένας συνάδελφος στη διάθεση. Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση και των υπόλοιπων σχ. μονάδων με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Με την πράξη 12 -18/5/18 χορηγήθηκε συνάφεια μεταπτυχιακού σε 6 συναδέλφους.

Συνεχίζονται οι  αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας σε όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές προκειμένου να λάβουν το σωστό Μ.Κ. και τις ανάλογες αποδοχές.

Αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας με την πράξη 11 -16/5/18 για βαθμολογική εξέλιξη βάσει του ν. 4452/2017 για 12 μόνιμους συναδέλφους. Δεν αναγνωρίστηκε προϋπηρεσία  συναδέλφων που δεν είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Διόρθωση σε εκ παραδρομής λάθος, 4η παράγραφος του 20ου  ενημερωτικού μας

Για τις συνεδριάσεις των τριμερών επιτροπών για την έναρξη της εφαρμογής της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στην Αν. Αττική

Πραγματοποιήθηκαν οι τριμερείς των δήμων Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων – Αρτέμιδος, Παιανίας –Γλυκών Νερών (Για την Παιανία συμμετείχε ο πρόεδρος του συλ. «Κ. Σωτηρίου»), ενώ δεν πραγματοποιήθηκε  η τριμερής του Δ. Μαραθώνα καθώς δεν προσήλθε ούτε ο Δήμαρχος. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σάββας Σεχίδης δε συμμετείχε στις συνεδριάσεις λόγω του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου που έθεσε ο Περιφερειακός! όπως επικαλείται ο Σύλλογος Δελμούζος. Περισσότερα ΕΔΩ