ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ          

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

                         ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ Νο 20

Ποιος υπερασπίζεται την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Αγωγής στην Αν. Αττική;

Ικανοποίηση αιτήσεων μετάθεσης στο  9% στην Αν. Αττική

Εκατοντάδες οι αιτήσεις των αποσπάσεων

Πράξεις ΠΥΣΠΕ για επικύρωση οργανικών κενών-Υπεραριθμίες 

Δικαιολογητικά για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή

Για τις συνεδριάσεις των τριμερών επιτροπών για την έναρξη της εφαρμογής της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στην Αν. Αττική

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των  τριμερών επιτροπών, όπως αυτές ορίζονται στα πλαίσια του άρθρου 33 (ν. 4521/18) για την έναρξη της εφαρμογής της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής αποτελούμενες από τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης, τους δημάρχους & τους προέδρους των αντίστοιχων συλλόγων.

Η Δ/ντρια δήλωσε σύμφωνη με την καθιέρωση της 2χρονης Προσχολικής Αγωγής. Η καθοριστική ψήφος της στην επιτροπή διαφοροποιούνταν όμως από τη στάση-πρόθεση  του εκάστοτε Δημάρχου και των υλικοτεχνικών αναγκών που επικαλούνταν ως τροχοπέδη για την υλοποίησή της.

Θετικός ο Δήμαρχος  Ωρωπού, αρνητικός ο Διονύσου αλλά απών ο δήμαρχος Αχαρνών. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωκράτης, Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος δε συμμετείχε στις συναντήσεις και ο σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον Τρίμπο Δημήτριο ( μέλος Δ.Σ.& αιρετό )  ο οποίος όμως ήταν γνωστό ότι δεν είχε δικαίωμα ψήφου και απλά κατέθεσε την τοποθέτηση του συλλόγου. Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν πραγματοποιήθηκαν οι τριμερείς των  Δήμων  Μαραθώνα, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων – Αρτέμιδος καθώς ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σάββας Σεχίδης  δε συμμετείχε στις συνεδριάσεις λόγω του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου που έθεσε ο Περιφερειακός! όπως επικαλείται ο Σύλλογος Δελμούζος. Περισσότερα  ΕΔΩ

Για τους Δήμους Κρωπίας (2 αρνητικά 1 θετικό ) Δ. Λαυρεωτικής, ( 3 Θετικά)  Μαρκοπούλου Μεσογαίας (2 αρνητικά 1 θετικό) Παιανίας (2 αρνητικά 1 θετικό) Σαρωνικού (2 θετικά , 1 Αρνητικό-Δήμαρχος). Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Τουλγαρίδης  θέτοντας τη διαφωνία με την επιλογή της κυβέρνησης να παραπέμψει την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής σε επιτροπές με τη συμμετοχή μάλιστα των Δημάρχων για να γνωμοδοτούν για τη «δυνατότητα» εφαρμογής της 2χρονης προσχολικής αγωγής  ενώ αυτό αφορά κεντρική κυβερνητική πολιτική απόφαση και ευθύνη, συμμετείχε και ψήφισε θετικά σε όλες τις επιτροπές διεκδικώντας την άμεση εφαρμογή παραθέτοντας  πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για τα σχολεία ευθύνης του συλλόγου.  Περισσότερα ΕΔΩ

Η επιτροπή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ομόφωνα κατέληξε και γνωμοδότησε θετικά για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης από το επόμενο σχολικό έτος (2018-2019) στα νηπιαγωγεία του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης  Αναγνωσταράς ψήφισε υπέρ της άμεσης εφαρμογής από το επόμενο σχολικό έτος 2018-2019. Περισσότερα ΕΔΩ

Μεταθέσεις στην Αν. Αττική

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 έληξε στο ΚΥΣΠΕ η διαδικασία των μεταθέσεων. Από τις 4.596 αιτήσεις πανελλαδικά για μετάθεση ικανοποιήθηκαν μόνο οι 551! 11,99%! Αποτέλεσμα όχι μόνο του αυθαίρετου υπολογισμού των κενών αλλά κυρίως της  παρατεταμένης αδιοριστίας.

Η εικόνα στην Ανατολική Αττική

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διαμορφώνεται ένα εφιαλτικό τοπίο για χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα βρεθούν για άλλη μια χρονιά μακριά από τις οικογένειές τους με πολλαπλές επιπτώσεις στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.

Τα χιλιάδες οργανικά κενά σε συνδυασμό με τις 15.500 προσλήψεις αναπληρωτών στην ΠΕ, πιστοποιούν την επιτακτική ανάγκη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Στο σύνολο 475 αιτήσεων ικανοποιήθηκαν  32 + 11 ( αλλαγή περιοχής μετάθεσης  εντός ΠΥΣΠΕ).  Στο πολύ χαμηλό ποσοστό του 9% η υλοποίηση μεταθέσεων.

Παρατηρείται μεγάλος αριθμός αιτήσεων μετάθεσης στους κλάδους  όπως Π.Ε. 06 & ΠΕ 11 καθώς πάρα πολύ συνάδελφοι βρίσκονται στη διάθεση βιώνοντας κάθε χρόνο τεράστια ανασφάλεια για την τοποθέτηση τους  ή και πιθανή μετακίνηση  τους.

Πήραν μετάθεση για τη Δ/νση Αν. Αττικής  μόνο 28 συνάδελφοι.

Ενδιαφέρον μετά τις απορρίψεις των μεταθέσεων παρουσιάζει η εικόνα των αποσπάσεων.

Αιτήσεις αποσπάσεων από το ΠΥΣΠΕ  Αν. Αττικής σε άλλο ΠΥΣΠΕ 262, σε φορείς 112 σε ΣΜΕΑΕ 9 και σε ΔΥΕΠ 7 .

Αιτήσεις μεταθέσεων - Ικανοποίηση αυτών

Ειδικότητα

Α΄

Αν. Αττικής

Β΄

Αν. Αττικής   

Σύνολο Ικανοποιήθηκαν
ΠΕ 05 (Γαλλικών) 24 12 36 -
ΠΕ06 (Αγγλικών) 69 33 102 1
ΠΕ 07 (Γερμανικών) 10 06 16 -
ΠΕ 08 (Εικαστικών) 5 5 10 -
ΠΕ 11 (Φυσικής Αγωγής) 60 33 93 2
ΠΕ 19-20 (Πληροφορικής) 13 24 37 4+ 2 (από τη διάθεση στην Α΄ Αν. Αττικής)
ΠΕ 60 (Νηπιαγωγών) 41 10 51 9 + 2 ( από την Β΄στην Α΄Αν. Αττικής)
ΠΕ 70 (Δασκάλων) 101 28 129 16 + 7 (μετάθεση εντός Δ/νσης)
ΠΕ 16 1 0 1 -
ΠΕ 32 1 0 1 -

Για τις πράξεις    5/14-3-2018 &  6/22-3-2018 & 7/17-04-2018

Ενημερώνουμε ότι οι επανατοποθετήσεις – μετακινήσεις αναπληρωτών δεν επικυρώνονται στο Υπηρεσιακό συμβούλιο και  αφορούν αποκλειστικά πράξεις  της Δ/ντριας.

Η συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικού σε παράλληλη στήριξη μαθητή ανατίθεται κατόπιν πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Καταψηφίσαμε κάθε μοίρασμα παράλληλης στήριξης σε περισσότερο του ενός μαθητή όπως και τη συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικού σε παράλληλη στήριξη.

Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα τελικά Μ.Κ. των αναπληρωτών. Όλοι όμως έχουν πάρει το προσωρινό.

Δεν επικυρώσαμε τα οργανικά κενά όπως παρουσιάστηκαν από τη Δ/νση Αν. Αττικής.

Η διεκδίκησή μας είναι  15 μαθητές ανά τμήμα για το νηπιαγωγείο και τις Α & Β΄ δημοτικού  και  20 μαθητές  για τις υπόλοιπες τάξεις. Βάσει αυτού θα έπρεπε να προσδιορίζονται και τα οργανικά κενά.

Υπάρχουν αδιάθετές παρά τον προσδιορισμό ανά σχ. μονάδα που είχε κατατεθεί το περασμένο καλοκαίρι από το ΠΥΣΠΕ  141 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών των μη κοινών ειδικοτήτων που δεν έχουν αποδοθεί  ανά σχ. μονάδα και δεν εμφανίζονται στα οργανικά κενά. Δεκάδες  μη ιδρυμένες οργανικές θέσεις ειδικοτήτων στα περισσότερα σχολεία και ιδιαίτερα στα Ειδικά.

Διαπιστώθηκαν 4 οργανικές υπεραριθμίες λόγω συγχωνεύσεων σε 3 Ν/Γ της Β΄ Αν. Αττικής.

Μετά και τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών παραμένει κενό ΠΕ 70 στο 2ο Λαυρίου .

Καθώς παρατηρούνται πολλά αιτήματα και κατ επέκταση  γνωμοδοτήσεις αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή παραθέτουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση εκπαιδευτικού όπου θα αναγράφεται το διάστημα για το οποίο θα απασχοληθεί (με ημερομηνία έναρξης-λήξης), ο φορέας απασχόλησης, ο τόπος και το είδος της εργασίας που θα παράσχει ο εκπαιδευτικός, οι εβδομαδιαίες ώρες και το ωράριο απασχόλησης καθώς και η αμοιβή που θα λαμβάνει (όπως αναγράφεται στη βεβαίωση του φορέα απασχόλησης-

2. Βεβαίωση από το φορέα απασχόλησης που θα πρέπει να αναγράφει:

Α)Ημερομηνία έναρξης-λήξης και διάρκεια έργου.
Β)Ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης του εκπαιδευτικού.
Γ) Τόπο και είδος της εργασίας. (Δεν ισχύει πια ο περιορισμός των 10 ωρών την εβδομάδα αλλά ισχύει το όριο στις μηνιαίες αποδοχές που μπορεί να λαμβάνει ο εκπαιδευτικός
Δ) Την αμοιβή ή την ωριαία αντιμισθία που θα λαμβάνει ο εκπαιδευτικός. (Η μηνιαία αμοιβή δεν μπορεί να υπερβαίνει τις μηνιαίες αποδοχές της οργανικής θέσης του εκπαιδευτικού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104, παρ. 2 του Συντάγματος).

3. Βεβαίωση από το Διευθυντή της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί ο εκπαιδευτικός που θα βεβαιώνει ότι δεν θα παρακωλύεται το εκπαιδευτικό του έργο και ότι το ιδιωτικό έργο με αμοιβή θα πραγματοποιείται εκτός του εργασιακού ωραρίου του εκπαιδευτικού.
Ως ημερομηνία έγκρισης του ιδιωτικού έργου θεωρείται η ημερομηνία συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ και δεν μπορεί να δοθεί άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αναδρομική ισχύ. Γι’ αυτό οι αιτήσεις τους οπωσδήποτε θα πρέπει να γίνουν πριν την ημερομηνία έναρξης του ιδιωτικού τους έργου.

Συμμετέχουμε στην νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση 25/4 στα Προπύλαια με τους συλλόγους Εκπαιδευτικών και τους φοιτητές να δώσουμε αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης του αγώνα που ξεκίνησε το Φλεβάρη και είναι η μόνη ελπίδα.