ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το        ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 15

Παράλληλη στήριξη με την ώρα, με τη μέρα, με το ζύγι !!

Για την  πράξη 38 -ΠΥΣΠΕ   Τετάρτη 8/11/17

Μετά την τοποθέτηση εκπαιδευτικών  παράλληλης  στήριξης  Α΄ φάσης  και την υποβολή νέων αιτημάτων από τις σχ. μονάδες οι εγκρίσεις παράλληλης στήριξης για μαθητές νηπιαγωγείου –Δημοτικού ανέρχονται σε 209.

Την Πέμπτη 2/11 μετά από δύο μήνες λειτουργίας των σχολείων έγιναν οι προσλήψεις αναπληρωτών Β΄ φάσης για παράλληλη στήριξη. Τον εμπαιγμό των ελάχιστων προσλήψεων (49) ήρθε να συμπληρώσει η αυθαιρεσία τις διεύθυνσης που χωρίς προηγούμενο όχι μόνο «μοιράζει» ένα εκπαιδευτικό σε 3 παιδιά ενός σχολείου αλλά τοποθετεί εκπαιδευτικό για 3 παιδιά σε 3 διαφορετικά σχολεία, 3 διαφορετικών περιοχών  π.χ [Ν/Γ ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ 2ΗΜΈΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ), Ν/Γ ΣΥΚΑΜΙΝΟΥ (1 ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ), Ν/Γ ΩΡΩΠΟΥ(2 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ)].

Τονίζουμε ότι είναι αδύνατον υπό τις συνθήκες αυτές, οι συνάδελφοι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες τους καθώς δεν είναι σε θέση να διακτινίζονται όπως απαιτείται για να καλύψουν πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που τους ανατέθηκαν, διαλείμματα, επισκέψεις! 

Στη Δ/νση αναρτήθηκαν τα κενά σε Δήμους και όχι ανά σχολική μονάδα με τον τεράστιο κίνδυνο να παραπλανηθούν ( π.χ. δινόταν ο Δήμος Λαυρεωτικής που είχε μόνο 1 κενό και αυτό στην Κερατέα)  και να αδικηθούν στις τοποθετήσεις  οι συνάδελφοι. Απαιτήσαμε να αναρτηθούν όλα τα κενά. Τελικά εμμένοντας στην αρχική θέση  δεν αναρτήθηκαν ούτε τα κενά που είχαν προτάξει οι σχ. σύμβουλοι με τις Δ/ντριες του ΚΕΔΔΥ  και  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Αν. Αττικής. Έντονες οι διαμαρτυρίες και από τους αναπληρωτές που όπως ανέφεραν δεν είχαν προηγούμενη παρόμοια εμπειρία και ανησυχούσαν για τον τρόπο τοποθέτησής τους.

Προσλήφθηκαν 43 άτομα εκ των οποίων 3 δεν ανέλαβαν υπηρεσία.

Αναλυτικά :

Εγκρίσεις

ΚΕΔΔΥ

Προσλήψεις

Υπουργείου

Καλύφθηκαν (με μοίρασμα  εκπαιδευτικού σε 2-3 μαθητές ) Εναπομείναντα σύμφωνα με τις τοποθετήσεις της Δ/νσης
Δ/Σ Ν/Γ Δ/Σ Ν/Γ Δ/Σ Ν/Γ Δ/Σ Ν/Γ
Α΄ Αν. Αττ. 123 15 (28) 27ανέλαβαν (4  )              3ανέλαβαν 52 4 71 9
Β΄ Αν. Αττ.   64 7 (15 )                   14ανέλαβαν 2 31 μαθητές 6 μαθητές 33 5

Καταγγέλλουμε την αντιπαιδαγωγική, αντιεπιστημονική, έξω από τα όρια της λογικής, τακτική του υπουργείου που, προκειμένου να υλοποιήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις του μέσω των περικοπών θέσεων εργασίας, πλήττει καίρια μια μερίδα μαθητών, και τις οικογένειες τους, οδηγώντας τους για μια ακόμη φορά να καταφύγουν στην ιδιωτική στήριξη. Είναι θλιβερό και παιδαγωγικά απαράδεκτο το γεγονός ότι και οι σχολικοί σύμβουλοι νομιμοποίησαν τέτοιες αντιπαιδαγωγικές και αμφισβητούμενες για τη νομιμότητά τους διαδικασίες.

Η τακτική αυτή υποβαθμίζει συνολικά την παρεχόμενη δημόσια εκπαίδευση όλων των παιδιών, αφήνοντας χωρίς υποστήριξη τις τάξεις, επιβαρύνοντας και δημιουργώντας προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απείχαμε από τη διαδικασία, παραμένοντας ως παρατηρητές για τον έλεγχο της νομιμότητας και της διαφάνειας στις τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών.

Καμία συμπλήρωση ωραρίου σε παράλληλη στήριξη δεν θα γίνει αποδεκτή.

Το άθροισμα των ωρών, από τις συμπληρώσεις ωραρίων, 3 ή και 4 εκπαιδευτικών κάθε ειδικότητας (ασύνδετης με την ειδική αγωγή)  για τη συγκάλυψη των τεράστιων κενών στην παράλληλη στήριξη, εκτός από αντιπαιδαγωγικό ελέγχεται και ως προς τη νομιμότητά του. Το μόνο που ουσιαστικά πετυχαίνει είναι να παρασύρει ακόμη πιο κάτω στον κατήφορο που έχουν ήδη επιλέξει να ακολουθήσουν το Υπουργείο, τη Δ/νση Π.Ε. και τους σχολικούς συμβούλους. Απαιτούμε και θα αγωνιστούμε για την πλήρη κάλυψη των κενών στην παράλληλη στήριξη με νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών. 

Μετά από πιέσεις για τη λειτουργία των ήδη ιδρυμένων αλλά όχι στελεχωμένων (5 συνολικά στην Αν. Αττική) και την ίδρυση μετά από  νέα αιτήματα ανακοινώθηκε η ίδρυση 9 τμημάτων ΖΕΠ για την Α΄ Ανατολικής Αττικής και 3 τμημάτων  για τη Β΄ Ανατολικής. Η καθυστερημένη ίδρυση των τμημάτων αυτών δε θα καλύψει τις πραγματικές ανάγκες που μεγιστοποιούνται από τις συνεχείς προσφυγικές ροές και τις μετακινήσεις Ρομά.

Καλούμε τη Δ/νση Ανατολικής Αττικής να  προχωρήσει σε κατάτμηση πληθωρικών τμημάτων που έχουν μεγάλο αριθμό μαθητών που δεν μιλούν την ελληνική γλώσσα και να τοποθετήσει επιπλέον δασκάλους στα σχολεία που δεν καλύπτονται ακόμη και μετά τη λειτουργία τμήματος ΖΕΠ ( π.χ 2ο Λαυρίου)

Για επανατοποθετήσεις –τροποποιήσεις

http://dipe-anatol.att.sch.gr/017/pyspe38.08.11.2017.pdf

Για την Πράξη 37 - ΠΥΣΠΕ Δευτέρα 6/11/17

Για άλλη μια φορά η Δ/ντρια και τα διορισμένα μέλη απέρριψαν τις αιτήσεις βελτίωσης των εκπαιδευτικών Α΄ φάσης ενώ η Δ/ ντρια  αναφέρθηκε σε κατάχρηση από τη μεριά των συναδέλφων του χρόνου της υπηρεσίας.

Για τις αιτήσεις -βελτιώσεις των συναδέλφων αναπληρωτών ειδικής  δεν υπήρχαν κενά σε τμήματα ένταξης ώστε να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τα αιτήματα.

Για τροποποιήσεις, άδειες άσκησης έργου, γνωμοδότηση χορήγησης συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, αναγνώριση προϋπηρεσίας μονίμων σύμφωνα με το Άρθρο 9 Βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας του νόμου 4452/17,  Γνωμοδότηση χορήγησης συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών  Περισσότερα: http://dipe-anatol.att.sch.gr/index.php/9-uncategorised/2339-anakoinosi-tis-arithm-37-6-11-2017-praksis-tou-p-y-s-p-e-anat-attikis

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για μεταπτυχιακά-διδακτορικά                                                 Το ΥΠΠΕΘ με έγγραφο στις 10/10/17 επισημαίνει ότι για την  αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν τίτλο σπουδών κι όχι βεβαίωση περάτωσης σπουδών.

5 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί  ΠΕ 70  που προσλήφθηκαν στην Α΄ Ανατολική και 3 στη Β΄ Ανατολικής τοποθέτησε η Δ/ντρια με πράξη (που έφερε για επικύρωση στο ΠΥΣΠΕ 6/11) σε κενά ορισμένου χρόνου  την Παρασκευή 3/11/17.