ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,   v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το        ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

         ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 7                                                29/8/17

Η εκπαίδευση χρειάζεται προσλήψεις και όχι περικοπές! Να καθοριστούν τα κενά δασκάλων-νηπιαγωγών και ειδικοτήτων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών και να αποτραπούν μετακινήσεις και πλασματικές υπεραριθμίες!

Προγραμματισμός σύμφωνα με ενημέρωση από τη  Δ/νση

Β΄ φάση αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ

Πρόταση για κατανομή οργανικών θέσεων ειδικοτήτων σε σχολικές μονάδες

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ενεργειών που έστειλε το Υπουργείο  με εγκύκλιο της 11ης Αυγούστου επανέρχεται όπως πέρσι, με τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, χρησιμοποιώντας σαν άλλοθι την έγκαιρη κάλυψη σχ. μονάδων με πρόσληψη αναπληρωτών.

Στον πίνακα λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων που δόθηκαν στο Υπουργείο από τη Διεύθυνση Αν. Αττικής για την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης αποσπάσεων δίνονται ήδη πλεονάσματα εκπαιδευτικών 5 πλεονάσματα στους ΠΕ 05, 14 πλεονάσματα στους ΠΕ 06, 3 πλεονάσματα στους ΠΕ 11, 5 πλεονάσματα στους ΠΕ 19-20.

Σχετικά με τον προσδιορισμό κενών - τοποθετήσεις ειδικοτήτων δηλώνουμε ότι διαφωνούμε με τον τρόπο υπολογισμού τους καθώς η Υ.Α Φίλη στραγγίζει παιδαγωγικά τα σχολεία και κάνει «λάστιχο» τους εκπαιδευτικούς. Θεωρούμε ότι θα πρέπει  να προβλεφθούν 2 επιπλέον ώρες υποστηρικτικού παιδαγωγικού έργου για κάθε ειδικότητα σε κάθε σχολείο όπου διατίθεται και να προσμετρηθούν όλες οι ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας βάσει των μαθητικών αναγκών κάθε σχ. μονάδας.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (ΠΕ 05, 07, 06, 08, 32, 11, 19-20)  βρίσκονται στη διάθεση καθώς δεν έχουν δοθεί οργανικές θέσεις στα σχολεία με αποτέλεσμα να βρίσκονται μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας σε περιπλάνηση κάποιες φορές υποχρεωτικά μετακινούμενοι από την Α΄ στη Β΄ Αν. Αττική και αντίστροφα.

Όσον αφορά τους συναδέλφους στη διάθεση-μεταταγμένους, θυμίζουμε την περσινή εμπειρία! Πέρσι επιδιώχθηκε να δοθούν στη διάθεση της περιφέρειας δηλ. να μετακινηθούν σε άλλα ΠΥΣΠΕ 20 εκπαιδευτικοί αγγλικών ως πλεονάζοντες! Η επιδίωξη αυτή αποτράπηκε από τη δράση των εκπαιδευτικών σωματείων προτάθηκε και έγινε ανακατανομή ωρών με στόχο να παραμείνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στα όρια της διεύθυνσης και να εξυπηρετηθούν πραγματικά τα σχολεία. Απαιτούμε να εφαρμοστεί η ίδια τακτική - παρακαταθήκη και να τηρηθεί απόλυτη διαφάνεια για τους/τις συναδέλφους που θα θελήσουν να τοποθετηθούν σε διοικητικό έργο.

Λειτουργικές υπεραριθμίες

Δεν θα αποδεχτούμε καμία λειτουργική υπεραριθμία που προκύπτει από τις υπουργικές αποφάσεις Φίλη για το δημοτικό και το νηπιαγωγείο.

Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!

Καθώς την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου δεν είναι πλήρης η εικόνα σε σχέση με την ενημέρωση αδειών κύησης/ανατροφής/επαπειλούμενες/αναρρωτικές  κι ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί   οι αποσπάσεις σε ΑΕΙ ο έλεγχος για τη διαπίστωση υπεαρίθμων δεν είναι έγκυρος.

Απαιτούμε:

1.      Ειδικά φέτος, και για καλυφθεί η ώρα της σίτισης, πρωινής υποδοχής χρειάζεται να γίνουν περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών αναπληρωτών δασκάλων/νηπιαγωγών και ειδικοτήτων!

Παρά τη δέσμευση της Δ/ντριας για τοποθέτηση ενός δασκάλου (ΠΕ 70) σε σχολεία που θα λειτουργήσουν 4 τμήματα ολοημέρου επισημαίνουμε την ανάγκη ορισμού από την αρχή της σχ. χρονιάς για κάθε δύο τμήματα ολοημέρου ενός/μίας δασκάλου/ας υπεύθυνου/ης  ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλος

2.ένας/μία δάσκαλος/α για κάθε τμήμα 

3. κάλυψη συνολικά των κενών από τις αναγκαίες ειδικότητες

4. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα ένταξης

5. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε τμήμα υποδοχής

6. ένας/μία δάσκαλος/α σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση για  παράλληλη στήριξη/ καμία ανάθεση-μοίρασμα ωρών στο υπάρχον προσωπικό

7. τις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας

8. με δύο νηπιαγωγούς για κάθε ολοήμερο νηπιαγωγείο

9. ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία και νηπιαγωγεία

10. Χωρισμός όλων των πληθωρικών τμημάτων με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος 

Μπλοκάρισμα οποιασδήποτε προσπάθειας πλασματικών υπεραριθμιών, απόκρυψης κενών, συμπτύξεων τμημάτων, συγχωνεύσεων, υποχρεωτικών μετακινήσεων.

Καλούμε τους συλλόγους να οργανώσουν κινητοποίηση στη  Διεύθυνση Αν. Αττικής την Παρασκευή 1/9 στις 12μμ όπου θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ για τις λειτουργικές υπεραριθμίες προκειμένου συλλογικά να απαιτήσουμε να υλοποιηθούν οι θέσεις του κλάδου

Βάσει της ενημέρωσης που είχαμε όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ενεργειών της Δ/νσης

Στη συνεδρίαση  του ΠΥΣΠΕ 29-8-2017 με θέμα Διαπίστωση και χαρακτηρισμός λειτουργικών υπεραριθμιών σχολικών μονάδων κλ. ΠΕ11 απείχαμε από τη διαδικασία καθώς τόσο τα Π.Δ. όσο και ο προγραμματισμός του Υπουργείου νομιμοποιούν τη διαδικασία μόνο με την έναρξη της σχ. χρονιάς.

Έγινε γνωμοδότηση χορήγησης συνάφειας μεταπτυχιακών – διδακτορικών τίτλων σπουδών. Ανακοίνωση συνεδρίασης της αριθμ.21/29-08-2017 πράξης του ΠΥΣΠΕ Ανατ.Αττικής

Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων : ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20, ΠΕ32 που βρίσκονται στη διάθεση της Δ/νσης και οι μεταταγμένοι καλούνται να κάνουν δήλωση τοποθέτησης από Τρίτη 29-08-2017 έως  και την Πέμπτη 31-08-2017 και ώρα 11:00 π. μ.

Πρόσκληση για Δήλωση Τοποθέτησης Εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20, ΠΕ32

Τετάρτη  30/8 αναρτώνται κενά σχολείων των ΠΕ 11 που βρίσκονται στη διάθεση.

Δηλώσεις τοποθέτησης από Τετάρτη 30/8 - Παρασκευή 31/8 μέχρι  10:00 π.μ

Την Πέμπτη 31/8/17 θα γίνει ΠΥΣΠΕ για την τοποθέτηση των ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20, ΠΕ32 ειδικοτήτων

Παρασκευή 1/917 τοποθέτηση των ΠΕ 11 και προσδιορισμός  λειτουργικών υπεραριθμιών

(Παραθέτουμε τη διαδικασία που ακολουθείται για τις λειτουργικές υπεραριθμίες

Όσοι από τους εκπ/κους  επιθυμούν να κριθούν υπεράριθμοι υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης στις κενές λειτουργικές θέσεις της  ίδιας ομάδας όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν υπεράριθμοι. Όσοι εκπ/κοι δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν ως λειτουργικά υπεράριθμοι τοποθετούνται σε κενές λειτουργικές θέσεις συγκρινόμενοι με όλους τους εκπ/κους που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ (άρθρο 14 του ΠΔ50/96 όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ100/97.))

Κυριακή 3/9/17

Τοποθέτηση  λειτουργικά υπεραρίθμων ΠΕ 70, ΠΕ60, ΠΕ 06, ΠΕ16, ΠΕ 11

Και κλήση αποσπασμένων για αίτηση τοποθέτησης με βάση τα αναρτημένα κενά.

Τρίτη 5/9/17

Τοποθέτηση αποσπασμένων και ανάρτηση κενών για την κάλυψη τους από αναπληρωτές.

Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται για το αν θα είναι γνωστές όλες οι άδειες και οι μεταβολές στη Δ/νση την 1η Σεπτέμβρη και αν τα ασφυκτικά πλαίσια που δίνονται στοχεύουν  στη δημιουργία τετελεσμένων.  

Β΄ Φάση αποσπάσεων

Όσοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 06, ΠΕ 11, ΠΕ 16, ΠΕ 60, ΠΕ 70 επιθυμούν να αποσπαστούν εντός ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από την Τετάρτη 30-08-2017 έως και την Παρασκευή 01-09-2017 και ώρα 12:00 μ.μ.

Β΄ φάση Αιτήσεων Απόσπασης Εκπαιδευτικών εντός του ΠΥΣΠΕ Ανατ.Αττικής για το διδακτικό έτος 2017-18

ΠΥΣΠΕ  Τετάρτη 23/8:

Πρόταση κατανομής οργανικών θέσεων κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20, ΠΕ32 & ΠΕ18.41

Το Υπ Παιδείας διέθεσε στην Αν Αττική τις εξής οργανικές θέσεις :

ΑΝΑΤΟΛΙΚΉ ΑΤΤΙΚΉ Α΄

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΉ Β΄

ΠΕ Ο5=24

 ΠΕ Ο5=13

ΠΕ07=11

ΠΕ07=5

ΠΕ 08=6

ΠΕ 08=4

ΠΕ 19-20= 54

ΠΕ 19-20= 23

ΠΕ 32=1

ΠΕ 32=0

Θεωρούμε απαράδεκτή την μη  κάλυψη όλων των πάγιων αναγκών των σχολείων με οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες.   Από την αρχή επισημάναμε το γεγονός ότι οι οργανικές θέσεις που ίδρυσε το Υπ. Παιδείας δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες των σχολείων στις αντίστοιχες ειδικότητες. Ιδιαίτερα στις ειδικότητες ΠΕ 32, ΠΕ 08 και ΠΕ 07 είναι εμφανώς αστεία τα νούμερα των οργανικών ενώ υπάρχει σοβαρή ανισότητα στην κατανομή των οργανικών ανάμεσα στην Α΄ και Β’ περιοχή της Αν. Αττικής.

Σε ότι αφορά την πρόταση για την κατανομή των οργανικών που διατέθηκαν το Υπ .Παιδείας έβαλε μόνο το κριτήριο της κάλυψης σχολείων με το μεγαλύτερο διδακτικό ωράριο στην ειδικότητα. Εμείς επιμείναμε επίσης  οι οργανικές θέσεις να κατανεμηθούν ισότιμα στις περιοχές και στους δήμους της Αν. Αττικής (τη γεωγραφία της περιοχής), τις ομάδες σχολείων όπως αυτές επικαιροποιήθηκαν, καθώς και τις προτιμήσεις τοποθέτησης των αντίστοιχων συναδέλφων κατά προηγούμενα χρόνια (ιδιαίτερα για τις ειδικότητες που τα νούμερα ήταν ελάχιστα και τα περισσότερα σχολεία θα έμεναν χωρίς οργανική. Σ’ αυτό μάλιστα το κριτήριο διαφωνήσαμε πλήρως με τη δ/ντρια η οποία αρνήθηκε να το πάρει υπ όψη της με χαρακτηριστικό παράδειγμα να μη δοθεί  οργανική στο  μεγάλο κομμάτι Μαρκοπούλου- Λαυρίου για τους ΠΕ 08.   

Ενημερώσαμε  τους συλλόγους Π.Ε  ζητώντας την τοποθέτηση τους για το ζήτημα αυτό και πριν από τη συνεδρίαση και επανερχόμαστε για να τεθεί εκ νέου με απαίτηση από εκπαιδευτικό κίνημα και τους συλλόγους το αίτημα για την κάλυψη όλων των αναγκών σε όλα τα σχολεία για όλες τις ειδικότητες με τη δημιουργία οργανικών θέσεων και με τους αναγκαίους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.