ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών εκπροσώπων:

Βιολέττας  Πατέλη  6976372500,  v-pateli@windowslive.com /

Χρήστου Κανδηλώρου 6977531018, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

εκλεγμένων  με το        ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

                                            Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ

από τους συλλόγους «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «Α. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» και  του συλλόγου Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 4

                       Για τη συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής 31/3/17

Σχετικά με την αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων, την επικύρωση Πράξεων και αποφάσεων Δ/νσης Ανατολικής Αττικής, τις αιτήσεις για οριστικές τοποθετήσεις

Το θέμα της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων επανήλθε στο ΠΥΣΠΕ μετά από το γραπτό αίτημα που είχαμε υποβάλει καθώς και αίτημα του συλλόγου Δελμούζου βάση της πρότασης του. Ύστερα από την επιμονή μας στην υποστήριξη της πρότασης και του συλλόγου Δελμούζου, το ΠΥΣΠΕ ομόφωνα αποδέχτηκε να αναβαθμιστούν κάποιες σχ. μονάδες, ωστόσο επειδή παρά την επιμονή και τα επιχειρήματα μας δεν υιοθετήθηκε η αναβάθμιση αρκετών άλλων και επέμεινε η πλειοψηφία της διοίκησης και σε μια υποβάθμιση, καταψηφίσαμε την τελική διαμόρφωση πρότασης που θα κατατεθεί στο Υπουργείο καθώς αυτή δε συνάδει με τις αποφάσεις του συνόλου των συλλόγων.

Αποδεσμεύθηκε εκπαιδευτικός ΠΕ 05 που είχε μερικώς διατεθεί στη δ/νση για την οργανική της στη Δ.Ε.

Ορίστηκαν Υπεύθυνοι των ΔΥΕΠ για το Δ.Σ. Μαλακάσας και 1o Δ.Σ Αυλώνα οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν ως πλήρους ωραρίου.

Έναρξη λειτουργίας ή επαναλειτουργίας των ΔΥΕΠ 3 μήνες πριν τη λήξη των σχολικών μαθημάτων αποδεικνύει την αποσπασματική πολιτική που ασκεί το Υπουργείο για τη νομικά κατοχυρωμένη εκπαίδευση των προσφυγοπαίδων. Ένταξη όλων των παιδιών στο πρωινό σχολείο με τις αντίστοιχες υποστηρικτικές δομές και προσλήψεις είναι η απάντηση στην προχειρότητα, τη συνειδητή αδιαφορία και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων και των προσφυγόπουλων στην μόρφωση.

Έλαβαν συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών 8 αναπληρωτές συνάδελφοι και μια μόνιμη.

Εισήχθησαν στο ΠΥΣΠΕ για εξέταση εκπρόθεσμες αιτήσεις μετάθεσης- βελτίωσης θέσης συναδέλφων που για αστάθμητους παράγοντες είτε δεν ενημερώθηκαν είτε δεν πρόλαβαν τις ημερομηνίες υποβολής.

Διαφωνήσαμε με  την αρχική μη αποδοχή του αιτήματος από την πλευρά της Δ/νσης. Ωστόσο το αίτημα των συναδέλφων δεν έγινε τελικά δεκτό καθώς πρόσβαση στο σύστημα με τον ανάλογο κλειδάριθμο έχουν μόνο οι ίδιοι.

Θα γίνει επαφή με το Υπουργείο για περαιτέρω διευκρινίσεις και τυχόν δυνατότητα εκ νέου πρόσβασης στο σύστημα.

Όσον αφορά την εξέταση αιτήσεων κατάθεσης εκπρόθεσμων δικαιολογητικών αιτήσεων μετάθεσης-βελτίωσης θέσης υπερψηφίσαμε αποδεχόμενοι πώς εφόσον κατατέθηκαν και είναι πλήρεις πρέπει να γίνουν αποδεκτές.

Θέσαμε εκ νέου στο ΠΥΣΠΕ το θέμα για την πρώτη μέρα πρόσληψης των αναπληρωτών 7/9. Η απάντηση ήταν αόριστη και η Δ/ντρια δε δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενέργειες. Υπενθυμίζουμε ότι σε επικοινωνία που είχε ο σύλλογος Π.Ε.«Κώστας Σωτηρίου» με το Υπουργείο Εργασίας μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα μπορούσε να δοθεί λύση με χειρόγραφες καταχωρίσεις πράγμα που απέστειλαν εγγράφως και υπηρεσιακά στη Δ/νση μέσω του Υπουργείου Παιδείας. Αυτό το έγγραφο το φέραμε και ως σύλλογος στη Δ/νση για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες.

Χρειάζεται άμεση ενεργοποίηση συλλόγων και αναπληρωτών συναδέλφων για να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση.

Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε 4 συναδέλφους.

Παραμένουν 2 κενά ΠΕ 70 στη Β΄ Ανατολική Αττική .

Ποτέ δε συναινέσαμε αλλά αντίθετα καταγγείλαμε συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου σε εγκεκριμένη παράλληλη στήριξη ( όπως είδαμε σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ/νσης «Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 16ης -3-2017 συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής») συναδέλφων και μάλιστα διευθυντών που καλύπτουν όλο το δικό τους υποχρεωτικό ωράριο όχι όμως την ανάγκη πραγματικής παράλληλης στήριξης του μαθητή.

Θεωρούμε απαράδεκτη από την πλευρά του Υπουργείου την διαχείριση όσον αφορά τα μαθήματα κολύμβησης. Ανάκληση μαθημάτων με προφορικές εντολές, τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των προγραμμάτων των σχολείων και των συναδέλφων. 

Καταγγέλλουμε  για άλλη μια φορά το πάγωμα των μόνιμων διορισμών

Αντιπαλεύουμε  την διευρυνόμενη ελαστικοποίηση της εργασίας

Απορρίπτουμε το σχέδιο Υπ. Απόφασης για την κατάταξη των αναπληρωτών στην ειδική αγωγή

Όλοι στα συλλαλητήρια την Τρίτη 4/4στο Υπ. Παιδείας και 

Τετάρτη 5/4 στα Προπύλαια