ΠΑΛΛΗΝΗ:27/1/2021

Α.Π. : 108

 

Όλες και όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/1 στις 13:00 στην Αθήνα στα Προπύλαια και σε όλη τη Ελλάδα.

(τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του ολοήμερου-απογευματινού επιπρόσθετα ο συλλογος Δελμούζος προχωρά στην προκήρυξη τρίωρης στάσης που καλύπτει όλο το εξάωρο . )

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος καταγγέλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο , την απαράδεχτη και αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων που εξέδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι την 1η Φεβρουαρίου .

Μια απόφαση φωτογραφική που αποκλειστικό στόχο έχει να πλήξει το εκπαιδευτικό κίνημα , και το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα προπύλαια στις 13.00 την Πέμπτη 28/1 . Η πανδημία δεν μπορεί μα αποτελέσει άλλοθι για περιστολή των δικαιωμάτων μας , αλλά και για ευκαιρία η κυβέρνηση σιωπηρά να περάσει αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα που πλήττουν ανεπανόρθωτα την δημόσια και δωρεάν παιδεία στην χώρα μας .

Η κυβέρνηση των δήθεν άριστων , που στηρίζεται αποκλειστικά στην εικονική πραγματικότητα των καλοπληρωμένων ΜΜΕ , διαχειρίζεται ολόκληρη πανδημία στην εκπαίδευση με μοναδικά μέτρα , την χορήγηση παγουριών και μασκών στους μαθητές , παράλληλα με οδηγίες για μάθημα με ανοιχτά παράθυρα ! Ούτε λόγος φυσικά προσλήψεις εκπαιδευτικών και   προσωπικού καθαριότητας.

Νομοθετούν αυθαίρετα την αύξησης ωραρίου των νηπιαγωγών και σπεύδουν να αρχίσουν τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο , πως αποτελεί ξεκάθαρα πολιτική τους επιλογή να φέρουν την ελληνικό δημόσιο σχολείο πολλά χρόνια πίσω .

Δυναμώνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή. Κρατούν τα Πανεπιστήμια για πάνω από ένα χρόνο κλειστά. Αντί να πάρουν μέτρα για τη λειτουργία τους, με προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση των όρων λειτουργίας τους με υγιεινή και ασφάλεια, δίνουν         30 εκ € για να βάλουν την αστυνομία στις σχολές, διαμορφώνοντας κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας. Την ίδια στιγμή, προχωρούν σε απαράδεκτες ρυθμίσεις για τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια βάζοντας κόφτη στην πρόσβαση χιλιάδων μαθητών και «σπρώχνει» τους νέους είτε στα ιδιωτικά κολέγια-ιδιωτική εκπαίδευση είτε στην κατάρτιση και την ελαστική εργασία.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και τη νέα προσπάθεια επιβολής τρομοκρατίας, με την απόφαση της αστυνομίας για την απαγόρευση των συναθροίσεων, έως 1/2/2021. Είναι ζήτημα ζωής να μην επιτρέψουμε να μπουν στον γύψο τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν!

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στις επιχειρούμενες αντιεκπαιδευτικές-αντεργατικές ρυθμίσεις, στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών! Δυναμώνουμε τον αγώνα για σχολεία ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή!

Εδώ και τώρα μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, με βάση τις θέσεις του κλάδου.

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η Υπουργική Απόφαση για το ωράριο των Νηπιαγωγών,

Να καταργηθούν ο νόμος 4692/2020 και η Υπουργική Απόφαση για την εσωτερική – εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο.

Πάρτε τώρα πίσω το σχέδιο νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για τα Πανεπιστήμια.

Να ανακληθεί άμεσα η αντιδημοκρατική απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων.

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Μαζικά και ανυποχώρητα παλεύουμε

για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Kων/νος     Βερέτσος                                                         Σάββας Σεχίδης