Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Η κυβέρνηση κηρύττοντας για δεύτερη φορά στρατιωτικό νόμο «προς άπασα την επικράτεια» για να αποτρέψει εκδηλώσεις στη μνήμη του δεκαεξάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, που πριν δώδεκα χρόνια δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα,κλιμακώνει την αντιδημοκρατική της πολιτική. Απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις,τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, την κυκλοφορία, ακόμη και την κατάθεση λουλουδιών στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη. Σε όλες τις πόλεις της χώρας, η αστυνομία επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα σε συνδικαλιστές, φορείς και απλούς αγωνιστές που προσπάθησαν να διαδηλώσουν.

Στην Αθήνα, χιλιάδες αστυνομικοί κατέλαβαν το κέντρο τη πόλης. Με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ξύλο, προσαγωγές, συλλήψεις, πρόστιμα και επιθέσεις σε γραφεία και στέκια οργανώσεων και συλλογικοτήτων προσπάθησαν να αποτρέψουν οποιαδήποτε εκδήλωση.Σε μια τέτοια καταδρομική επιχείρηση, συνελήφθησαν προληπτικά και αναίτια, πριν καν εκδηλωθεί οποιαδήποτε συγκέντρωση, δύο εκπαιδευτικοί- συνδικαλιστές ο Πάνος Χουντής, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Ζήσης Γκέρτσος, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά. Τους κράτησαν σε απαράδεχτες συνθήκες επί δεκαπέντε ώρες, τους επέβαλαν πρόστιμο και τους προσάπτουν τις ανυπόστατες και άδικες κατηγορίες της διασποράς μολυσματικής νόσου και της απείθειας.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών και των προστίμων που βαραίνουν τους συναδέλφους.Η κυβέρνηση συλλαμβάνει αγωνιστές επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να τρομοκρατήσει λαό και νεολαία και έτσι να προωθήσειτη βάρβαρη πολιτική της ανενόχλητη. Ιδιαίτερα στην εκπαίδευση θέλει να δημιουργήσει κλίμα υποταγής και αποδοχής των αντιδραστικών νομοσχεδίων που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας (σύστημα εισαγωγής- «αξιολόγηση»εκπαιδευτικών- κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, νομοσχέδιο για επαγγελματική εκπαίδευση).

Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες και τα πρόστιμα από τους δύο συναδέλφους και από κάθε αγωνιστή που συνελήφθη για τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου!