Αριθμ.Πρωτ.: 83

3-10-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με το Δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος για το θέμα του 1ου Δημοτικού και για το σύνολο των προβλημάτων στέγασης των σχολικών μονάδων της περιοχής

Το Δ.Σ. του συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων για την παρουσία του στη συνεδρίαση του, στις 14 Σεπτέμβρη, με την παρουσία του δημάρχου της περιοχής, έλαβε μέρος διά του προέδρου του .

Ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν ικανοποιήθηκε με τη μη δέσμευση του δημάρχου για άμεση αποχώρηση του τμήματος του νηπιαγωγείου από σχολική αίθουσα που προορίζεται από το σχολείο ως τάξη τμήματος του δημοτικού .

Ο Σύλλογος Αλέξανδρος Δελμούζος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί το ΔΣ του με τον δήμαρχο Σπάτων - Αρτέμιδας για το θέμα του 1ου Δημοτικού Σπάτων, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων στέγασης που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες της περιοχής . Η ανταπόκριση του Δημάρχου ήταν άμεση και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτέμβρη, παρουσία εκπροσώπων και των τριών παρατάξεων που μετέχουν στο ΔΣ .

Ο δήμαρχος, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του ΔΣ πως το θέμα του 1ου Δημοτικού Σπάτων θα λυνόταν άμεσα με μεταφορά του τμήματος του νηπιαγωγείου στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, για λίγο διάστημα , μέχρι να δημιουργηθεί αίθουσα που θα το φιλοξενήσει .

Στα θέματα που τέθηκαν από το Δ.Σ. για το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ο Δήμαρχος αναγνώρισε το πρόβλημα, μίλησε για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος προς την επίλυση του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (έλλειψη χώρων, συντελεστής δόμησης , πολεοδομικός χαρακτηρισμός της περιοχής ) όμως σε κανένα σημείο δε δεσμεύτηκε με ακριβές χρονοδιάγραμμα για λύση του προβλήματος έστω σε μια σχολική μονάδα .

Στην συνέχεια την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου , ο πρόεδρος του Συλλόγου μας επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σπάτων και ενημερώθηκε από τους συναδέλφους πως ακόμα ( μια εβδομάδα μετά την συνάντηση ) δεν είχε πραγματοποιηθεί η μεταφορά του τμήματος του νηπιαγωγείου, λόγω της μη διαμόρφωσης από τα συνεργεία του δήμου του χώρου που προσωρινά θα το φιλοξενήσει . Επιπρόσθετα οι συνάδελφοι τόνισαν πως πρέπει να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια από τον Δήμο, με διενέργεια μελέτης , το κτήριο ( προκάτ) να τοποθετηθεί στο χώρο του νηπιαγωγείου και όχι στο προαύλιο του δημοτικού.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου διαβεβαιώνει τους συναδέλφους με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως θα παρακολουθεί στενά το θέμα και πως θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει (νομικά - συνδικαλιστικά ) τον Σύλλογο Διδασκόντων στον αγώνα που δίνει να εξασφαλίσει για το σύνολο των μαθητών (δημοτικού και νηπιαγωγείου) συνθήκες για παροχή ποιοτικής παιδείας.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης