12-9-202

30 μαθητές νηπιαγωγείου χωρίς σχολείο με ευθύνη του δήμου Παλλήνης -Γέρακα - Ανθούσας.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα βρει 30 μαθητές του 10ου νηπιαγωγείου Γέρακα στον δρόμο, με μοναδικό υπεύθυνο τη δημοτική αρχή της περιοχής, η οποία αν και είχε τρία ολόκληρα χρόνια και ολόκληρο το φετινό καλοκαίρι να προετοιμάσει την λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής για να διευθετήσει το θέμα επέδειξε πρωτοφανή αμέλεια, αφήνοντας άστεγους τους μικρούς μαθητές της περιοχής .

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τις πλάτες των ανεύθυνοϋπευθυνων της δημοτικής αρχής του δήμου Παλλήνης - Γέρακα- Ανθούσας . O Σύλλογος μας δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο τα 30 νήπια και προνήπια να οδηγηθούν , έμμεσα ή άμεσα, εκτός της προσχολικής αγωγής και δεν θα αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση να διαμοιραστούν σε άλλες σχολικές μονάδες.

Στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό των παιδιών και των γονέων τους και στηρίζουμε αμέριστα την προϊσταμένη και τις νηπιαγωγούς του 10ου νηπιαγωγείου Γέρακα στην προσπάθειά τους να επιτύχουν τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και εκπαίδευσης των μαθητών τους.

Απαιτούμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τον δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο σε θέματα Παιδείας, να αναλάβουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες και να λύσουν άμεσα το θέμα - μέσα στην εβδομάδα - με την εξεύρεση μόνιμης, σύγχρονης και αφαλούς αίθουσας διδασκαλίας, υλοποιώντας επιτέλους τους σχεδιασμούς του καλοκαιριού για τους οποίους δεσμευόταν στο δημοτικό συμβούλιο.

Άμεση λύση τώρα

Σύγχρονες σχολικές αίθουσες για όλους τους μαθητές.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης