Παλλήνη:29-8-2020

 Αριθμ.Πρωτ.: 71

Καλωσόρισμα αναπληρωτών – Οι Δ/ντές- Δ/ντριες στα σχολεία προσωρινής τοποθέτησης τους να τους διευκολύνουν.

Το ΔΣ του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος καλωσορίζει τους συναδέλφους αναπληρωτές και αναπληρώτριες στην περιοχή μας .

Με απόλυτο σεβασμό προς τα πρόσωπα τους , τους δηλώνουμε πως κατανοούμε απόλυτα την πίεση που υφίστανται και την αδικία που νιώθουν .

Πολλοί και πολλές δουλεύουν στην περιοχή μας , για περισσότερο από μια δεκαετία . Χρόνια στηρίζουν με όλη τους ψυχή το δημόσιο σχολείο και η επιβράβευση τους από το κράτος είναι κάθε καλοκαίρι να βρίσκονται απολυμένοι και με αβέβαιο μέλλον .

Για άλλη μια χρονιά οι συνάδελφοι μας , σε αντίξοες συνθήκες, κλήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία . Φέτος , μπορεί να αποφεύγουν τις τριτοκοσμικές καταστάσεις που επικρατούσαν τα προηγούμενα χρόνια , όμως η τυχαία σχολική μονάδα που θα αναλάβουν προσωρινά υπηρεσία , τους δημιουργεί επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Τα σχολεία αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα οριστικά σχολεία που θα τοποθετηθούν   σε λίγες μέρες , σύμφωνα με την σειρά κατάταξης τους , στον πίνακα του προσοντολογίου .

Είναι φανερό , πως οι συνάδελφοι στα σχολεία προσωρινής τοποθέτησης τους δεν έχουν ουσιαστικά κανέναν ρόλο και ούτε μπορούν να συμμετέχουν σε διαδικασίες του συλλόγου διδασκόντων (υπεραριθμίες , καταμερισμός τάξεων κλπ ) .

Είμαστε σίγουροι πως το σύνολο των μελών μας, διευθυντών και διευθυντριών σχολικών μονάδων, κατανοεί την δυσμενή κατάσταση που βρίσκονται οι συνάδελφοι μας και λειτουργώντας λογικά και συναδελφικά δεν θα τους επιβαρύνει επιπλέον με άσκοπες μετακινήσεις και έξοδα για αυτές τις λίγες μέρες .

Ο σύλλογος “ Αλεξανδρος Δελμούζος “ καλεί τα μέλη του διευθυντές και διευθύντριες σχολικών μονάδων να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα διευκολύνουν τους αναπληρωτές και αναπληρώτριες που θα παρουσιαστούν προσωρινά στο σχολείο τους .

Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί αναπληρωτών με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το βασικό πτυχίο.

Αλληλεγγύη Ενότητα αγώνας

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης