Παλλήνη: 27-1-2019                                                                           Προς όλους

                                 Αριθμ.Πρωτ.: 6                                                                           τους συναδέλφους μας                      

ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ο νόμος 4547/ 18 είναι ένας μνημονιακός νόμος της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , ο οποίος έχει ως στόχο των περιορισμό των δαπανών για την παιδεία και την μετακύλησή τους στους γονείς .

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το  άρθρο 11 του ν. 4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α/12-06-2018), για τις νέες δομές στην Εκπαίδευση , το οποίο αναφέρεται στον ευαίσθητο χώρο της  ειδικής  αγωγής και εκπαίδευσης .

Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4547/18 , πειθαρχώντας στις πολιτικές που υπαγορεύει η εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α , λειτουργεί σε τρεις άξονες :

α)Διογκώνει την γραφειοκρατία , δυσκολεύοντας την πρόσβαση των μαθητών στις δομές  β)

Υπό στελεχώνει τις δομές ( Κ.Ε.Σ.Υ) και γ) Φορτώνει πρόσθετο βάρος στις πλάτες του εκπαιδευτικού της τάξης .

Ο στόχος είναι προφανής. Η ελαχιστοποίηση των προσλήψεων στην ειδική αγωγή και ταυτόχρονα το κλείσιμο του ματιού σε ιδιωτικές δομές που θα έρθουν να καλύψουν το κενό που αφήνει το κράτος με τις πολιτικές του , επιβαρύνοντας οικονομικά τους γονείς .

Οι εκπαιδευτικοί με αίσθημα ευθύνης στηρίζουμε  παιδαγωγικά όλους τους μαθητές μας με εξατομικευμένες διδακτικές παρεμβάσεις , οπού χρειάζεται . Όμως δεν επιτρέπουμε στο κράτος να μας χρησιμοποιεί για να κρύψει την  αντιεκπαιδευτική πολιτική του, που έχει στοχοποιήσει  το δημόσιο  σχολείο .

Απαιτούμε:

• Την κατάργηση του νόμου 4547.

• Την πλήρη στελέχωση των δομών της ειδικής αγωγής με όλο τα απαραίτητο προσωπικό και τη δημιουργία όλων των αναγκαίων διεπιστημονικών δομών που απαιτούνται, ώστε να γίνεται έγκαιρα  η διαδικασία της  διάγνωσης, της αξιολόγησης και κατ΄ επέκταση της υποστήριξης.

Καλούμε:

   Τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συγκροτήσουν τις ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης ή να μην τις ενεργοποιήσουν -αν τυχόν τις  έχουν αποφασίσει-  μέχρι να συζητηθεί το θέμα στην επερχόμενη έκτακτη ΓΣ του συλλόγου αλλά και πριν παρθεί απόφαση για το θέμα από τη  ΔΟΕ.

• Τη ΔΟΕ άμεσα να καλύψει συνδικαλιστικά, με όλα τα μέσα, τα Σωματεία και τους Συλλόγους Διδασκόντων, ώστε να μη συμμετέχουν οι συνάδελφοι στις διαδικασίες συγκρότησης και λειτουργίας των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης.

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                                    Κων/νος   Βερέτσος