Παλλήνη: 15-1-2014                                                                           Προς όλους

                   Αριθμ.Πρωτ.: 102                                                                      τους συναδέλφους μας                   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

   Το ΔΣ του συλλόγου «Αλεξ. Δελμούζος» καλεί όλους τους συναδέλφους

Να συμμετάσχουν ενεργά στην 24ωρη, απεργιακή κινητοποίηση, της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2016 που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στο απεργιακό  συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 11:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έτσι :

 • Στον Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών
 • Η επίθεση στο Δημόσιο γίνεται για να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι προσοδοφόρες υπηρεσίες του και το σχέδιο περιλαμβάνει σταδιακά βήματα. Με αρχή την επαναξιολόγηση των δομών, που θα είναι η δικαιολογία και η δήθεν «τεκμηρίωση» για τα νέα οργανογράμματα Υπουργείων και την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, θα περάσει η σκυτάλη στην «αξιολόγηση» των εργαζομένων, με ατομική στοχοθεσία, που θα ξεκινάει, ωστόσο, από τους στόχους των Υπουργών.
 • Σταδιακά, με τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες θα αλλάζουν και οι σχέσεις εργασίας
 • Με το Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο κυβέρνηση και δανειστές απέτρεψαν τις αυξήσεις που προβλέπονταν με το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, ενώ η ίδια η κυβέρνηση λίγους μήνες μετά νομοθέτησε τον «κόφτη»,
 • Για το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου.Πρέπει να πιστέψουμε ότι υπάρχει ελπίδα και ότι αξίζει να αγωνιστούμε γι αυτήν.

Αν η απογοήτευση και η μη συμμετοχή γίνουν κυρίαρχες λογικές, είναι απόλυτα βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλα νέα, ακόμη χειρότερα μέτρα. Ήρθε η ώρα της ατομικής και της συλλογικής ευθύνης για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων και των περικοπών.

Οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μαζί με ολόκληρη την Κοινωνία, δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να ανατρέψουμε τις βάρβαρες αυτές πολιτικές επιλογές, με σκοπό την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών και της κοινωνικής  ασφάλισης. 

Διεκδικούμε:

 •   Γενναία αύξηση των δαπανών σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και για Δημόσιες επενδύσεις.
 •   Δωρεάν, Δημόσια και υψηλής ποιότητας Παιδεία, Υγεία, Περίθαλψη, Ασφάλιση, Κοινωνική Πρόνοια και Πολιτισμό για όλους. Δημόσιες Μεταφορές, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες με χαμηλό κόστος.
 •   Δημόσιες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών. Αυτό σημαίνει: Την προώθηση ενός προγράμματος μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στον Πολιτισμό, στην Αυτοδιοίκηση, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς και σ’ όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.
 •   Το σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων, την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις,
 •   Κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς – συντάξεις – κοινωνικά επιδόματα. Αύξηση των μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Όχι στη σύνδεση μισθού με την αξιολόγηση και στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Όχι στην αύξηση των ωρών εργασίας.
 •   Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή
 •   Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών, με προσωπικό μόνιμης, σταθερούς και πλήρους εργασίας.
 •   Όχι στη ληστεία του τραπεζικού κεφαλαίου και στις Δημόσιες χρηματοδοτήσεις στον τραπεζικό τομέα. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να αναπροσαρμοστούν τα στεγαστικά δάνεια με βάση τα σημερινά εισοδήματα των εργαζόμενων, αλλά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σημερινή αξία των ακινήτων. Να μηδενιστούν τα τοκογλυφικά επιτόκια, τα οποία φτάνουν ακόμα και στο 6% στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
 •   Κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και της σύναψης γενικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
 •   Μπλοκάρισμα των νέων αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων – σταθερή μόνιμη εργασία, μισθοί και συντάξεις αξιοπρέπειας για όλους
 •   Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.
 •   Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο).
 •   Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, πρόσληψη όλων των αναπληρωτών όλων των κλάδων, τώρα.
 •   Σύσταση όλων των απαραίτητων οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων και απόδοσή τους σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.
 •   Προσμέτρηση της ώρας σίτισης σε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτήν.           

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-11-2016

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΝΑ 

         ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:00΄ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                                Άγγελος   Πούλος