18-10-2018

Με αφορμή την επίσκεψη του Δ.Σ. του Συλλόγου στο 3ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος έπειτα από καταγγελίες

Έπειτα από τις καταγγελίες παρατάξεων και το αίτημα των συναδέλφων του 3ου Δημοτικού Σχ. Αρτέμιδος το Δ.Σ. του Συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος, σύμφωνα με την πάγια τακτική του, επισκέφτηκε την Τετάρτη 17-10 -18 το σχολείο.

Μετά από την τοποθέτηση της Διευθύντριας και των συναδέλφων του σχολείου  επιβεβαιώθηκαν οι λανθασμένοι χειρισμοί από την πλευρά της διοίκησης που αφορούσαν τη λειτουργία του σχολείου στη στάση εργασίας  της 5ης Οκτωβρίου 2018. Δηλώθηκε από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας ότι δεν υπήρξε πρόθεση δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού  και ότι στο μέλλον δεν θα επαναληφθούν παρόμοιοι χειρισμοί.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου  ομόφωνα καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους πρακτικές  που ηθελημένα ή όχι αποτελούν απεργοσπαστικό μηχανισμό .

Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί τους συναδέλφους να  καταγγέλλουν άμεσα  στο σύλλογο κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης συνδικαλιστικών ή εργασιακών δικαιωμάτων   από την πλευρά της διοίκησης και δηλώνει πως θα βρίσκεται στο πλευρό τους κάθε φορά που θα καταπατούνται τα συνδικαλιστικά  δικαιώματά τους.

Καλεί τους συναδέλφους διευθυντές σχολικών μονάδων να μην παρασύρονται , από τυχόν προφορικές εντολές της διοίκησης και να ασκούν τα καθήκοντα τους με τρόπο δημοκρατικό και συναδελφικό.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνάδελφοι να γνωρίζουν πως σε ανάλογες καταγγελίες , ο σύλλογος διαθέτει όλα τα μέσα - συνδικαλιστικά και νομικά - για να δώσει  άμεση απάντηση στην τρομοκρατία της διοίκησης .

Ο Πρόεδρος                                                                        O Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                                 Κων/νος  Βερέτσος