ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

23-5-2018

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Σε ολόκληρη την περιοχή, από τα Βαλκάνια ως τη Μ. Ανατολή  και την Α. Μεσόγειο εντείνονται και πυκνώνουν οι ανησυχητικές και επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις. Οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με επικεφαλής τις ΗΠΑ βρίσκονται σε οξύ ανταγωνισμό με το ρώσικο ιμπεριαλισμό για την γεωπολιτική κυριαρχία, για τον στρατιωτικοπολιτικό έλεγχο, για τις πηγές και τους αγωγούς ενέργειας στις χώρες της περιοχής. Συγκεντρώνονται στρατιωτικές δυνάμεις , αυξάνονται οι κάθε είδους εκβιασμοί σε βάρος των χωρών και των λαών της περιοχής. Η παρουσία του 6ου στόλου των ΗΠΑ στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και της Κύπρου μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί.

Αυτή η κατάσταση και με δεδομένη τη σφαγή που έχει εκτυλιχτεί τα προηγούμενα χρόνια στα Βαλκάνια, σε μια σειρά άλλες χώρες και σήμερα στη Συρία και τη Μ. Ανατολή, έχει ήδη δημιουργήσει αρνητικά δεδομένα για τους λαούς.  Οι άρχουσες τάξεις των χωρών της περιοχής για τα δικά τους συμφέροντα και αντιδραστικές επιδιώξεις κινούνται στα πλαίσια αυτού του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και τον υπηρετούν. Ενισχύεται έτσι ο εθνικισμός και ο σοβινισμός, τα μισαλλόδοξα και αλυτρωτικά κηρύγματα ως  τα απαραίτητα εργαλεία για να συρθούν οι λαοί στους ενδεχόμενους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Στην περιοχή μας κάτω από την ομπρέλα της έντασης των ανταγωνισμών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων συγκρούονται οι τυχοδιωκτισμοί της τούρκικης και της ελληνικής αστικής τάξης. Από τη μία, η τούρκικη αστική τάξη έχει εισβάλει στη Συρία, ετοιμάζεται για επέκταση της εισβολής και στο Ιράκ και επιδίδεται σε καθημερινές εμπρηστικές και εθνικιστικές δηλώσεις και πράξεις, ενώ στο εσωτερικό έχει επιβάλει ακραία φασιστική κρατική καταστολή όχι μόνο ενάντια στον κούρδικο λαό αλλά και ενάντια σε κάθε προοδευτική φωνή. Από την άλλη, η ελληνική αστική τάξη θεωρεί ότι θα εκμεταλλευτεί την τουρκική «αστάθεια» και θα γίνει το αγαπημένο παιδί των αμερικάνων για την προώθηση των σχεδίων τους στην περιοχή. Η προσχώρηση στον άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ – Αίγυπτος παρουσιαζόταν ως εγγύηση ασφάλειας απέναντι στις απειλές Ερντογάν, αλλά και «ευκαιρία». Η συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ με αυτές τις χώρες στηρίχτηκε στην ελπίδα ότι η άρχουσα τάξη της Ελλάδας θα συμμετέχει σε ένα ενδεχόμενο φαγοπότι εάν τα γεωτρύπανα βρουν αξιοποιήσιμες ενεργειακές πηγές. Πρόκειται όμως για φαγοπότι που ούτε τον πόλεμο θα αποτρέψει ούτε το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού θα βελτιώσει.

Σε κάθε περίπτωση η φιλοπόλεμη και εθνικιστική τακτική της τούρκικης αστικής τάξης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την τυχοδιωκτική πολιτική της ελληνικής αστικής τάξης, μια πολιτική πρόσδεσης στα συμφέροντα ΗΠΑ-ΕΕ και συμμετοχής στους ποικίλους ανταγωνισμούς (Τουρκία με Ισραήλ ή για τις ΑΟΖ, με ΗΠΑ για τη Συρία κ.ο.κ). Πρόκειται για πολιτικές που φέρνουν πιο κοντά τα πολεμικά ενδεχόμενα.

Σε αυτό το πολεμικό κλίμα που δημιουργείται από την παρέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή, ο Παλαιστινιακός λαός σφαγιάζεται για άλλη μια φορά από το σιωνιστικό, φασιστικό κράτος του Ισραήλ που κατέχει με τη βία τα παλαιστινιακά εδάφη. Η νέα σφαγή των Παλαιστινίων γίνεται με την ευλογία των δολοφόνων αμερικάνων που μετέφεραν την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ για να προωθήσουν καλύτερα τα πολεμικά τους σχέδια, που περιλαμβάνουν αυτή τη φορά και το Ιράν.

Απέναντι σε όλα αυτά χρειάζεται να ακουστούν και να δυναμώσουν μέσα στα σωματεία, στα σχολεία και παντού όπου ζει και εργάζεται ο λαός και η νεολαία της χώρας μας  οι αντιπολεμικές φωνές, οι φωνές που καλούν  σε φιλία και αλληλεγγύη όλους τους λαούς, τα έθνη και τις μειονότητες της περιοχής.

- Καμία αλλαγή συνόρων. Αλληλεγγύη, φιλία και ειρήνη των λαών!

- Όχι στον πόλεμο! Οι λαοί δεν είναι κρέας για τα κανόνια!

- Έξω οι βάσεις , έξω η Ελλάδα από  ΝΑΤΟ -EE. 

-Κάτω η κυβερνητική πολιτική της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

-Όχι στον εθνικισμό, σοβινισμό και το φασισμό.

- Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης.

-Έξω οι Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι και Ρώσοι ιμπεριαλιστές από την περιοχή