evaggelou

Παλλήνη 18-9-2024                                                 προς

Αρ. Πρ.     52                                         όλους τους συναδέλφους                                              

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ 26 ΜΑΘΗΤΕΣ!

ΦΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Μια βδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων και οι ελλείψεις στα σχολεία καλά κρατούν! Δεκάδες σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας αδυνατούν να βγάλουν πρόγραμμα ενώ ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα με τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος. Η έλλειψη δασκάλων και νηπιαγωγών, εκπαιδευτικών Αγγλικών, Μουσικής, Εικαστικών και Πληροφορικής τόσο από το πρωινό όσο και από το ολοήμερο πρόγραμμα κάνει την κατάσταση στα σχολεία ασφυκτική. Η τοποθέτηση σε όλη την Ανατολική Αττική 630 συναδέλφων παράλληλης στήριξης για 1.350 κενά, οι 70 νοσηλευτές και ΕΒΠ για 200 κενά αλλά και η μη κάλυψη πολλών τμημάτων ένταξης και ΖΕΠ διαμορφώνουν ένα τοπίο που επιβεβαιώνει το «κάθε πέρυσι και καλύτερα».

Στα πλαίσια της εξοικονόμησης προσωπικού και πόρων και με βάση τις συγχωνεύσεις που έγιναν το καλοκαίρι έχουμε σχολεία στο Σύλλογό μας που λειτουργούν με 26άρια τμήματα! Ενδεικτικά αναφέρουμε το 4ο ΔΣ Παλλήνης και το 1ο ΔΣ Γέρακα. Ντράπηκε και η ντροπή! Εν έτει 2024 να στοιβάζονται οι μαθητές μας σε τάξεις κλουβιά καταπατώντας ακόμα και τους νόμους που οι ίδιοι νομοθετούν! Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν κάποιος/α μαθητής/τρια πάθει κάτι; Ποιος νόμος καλύπτει τον/την συνάδελφο/ισσα που μπαίνει και κάνει μάθημα σε 26 μαθητές; Ως πότε θα αντιμετωπίζονται οι μαθητές μας και εμείς οι εκπαιδευτικοί ως αριθμοί και ως κόστος;

ΦΤΑΝΕΙ! ΩΣ ΕΔΩ!

ü  Απαιτούμε αύριο κιόλας να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία με όλο το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία τους!

ü  Καμία τάξη με 26 μαθητές!

ü  Ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί που έχει ανάγκη!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά! Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9/2024 ΣΤΙΣ 7:30ΜΜ ΣΤΟ 1Ο ΔΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

Ο πρόεδρος Η γραμματέας
 
Παναγιώτης Ευαγγέλου
 
Χαρά Γαλανοπούλου