Παλλήνη 23-8-2024                                                                                                     προς

                                               Αρ. Πρ. 40                                                                                                         όλους τους συναδέλφους                                              

Το ΔΣ του Συλλόγου μας πραγματοποίησε σήμερα 23/8/2024 συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τηνχθεσινή ανακοίνωση της ΔΙΠΕ Ανατολικής Αττικής ότι «μετά τις αλλαγές που προέκυψαν στον αριθμό των Τμημάτων, όλες οι υπηρασιακές μεταβολές (υπεραριθμίες, αποσπάσεις και συμπληρώσεις υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου) θα επαναληφθούν».

Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε από την πλευρά της Διεύθυνσης ότι με εντολή Περιφερειακού Διευθυντή και σύμφωνα με την εγκύκλιο Κατσαρού για συγχωνεύσεις τμημάτων που κατακαλόκαιρα έγιναν καταργούνται στον Σύλλογό μας λόγω συγχωνεύσεων 13 τμήματα Δημοτικών Σχολείων και 1 Νηπιαγωγείου! Αποτέλεσμα των συγχωνεύσεων αυτών είναι να έχουμε τμήματα με 26, 27 ακόμα και 28 μαθητές! Επιπλέον, χάνονται 13 θέσεις δασκάλων και 1 νηπιαγωγού δημιουργώντας νέες υπεραριθμίες στα σχολεία και φέρνοντας τα πάνω κάτω στις υπηρεσιακές μεταβολές. Λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων το Υπουργείο Παιδείας ανατρέπει τον προγραμματισμό που έκαναν οι εκπαιδευτικοί με βάση τις αρχικές τοποθετήσεις του ΠΥΣΠΕκαταστρατηγώνταςέτσι τα εργασιακά μας δικαιώματα,τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αφού στοιβάζονται ως και 28 μαθητές ανά τμήμα, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται να μετακινήσει μαθητές από σχολείο σε σχολείο ανατρέποντας τα πάντα στη ζωή γονιών και μαθητών!

Ως ΔΣ καταγγείλαμε το γεγονός και κάναμε σαφέςότι σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων δεν θα επιτρέψουμε να περάσει κάτι τέτοιο.

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί όλες/ολους τις/τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε με το άνοιγμα των σχολείων στις 2/9 να υπάρξει σε συντονισμό με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων ηχηρή απάντηση ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου που θεωρεί εκπαιδευτικούς και μαθητές αριθμούς με τους οποίους μπορεί να παίζει στη λογική κόστους-οφέλους.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ!

ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΧΑΜΕΝΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ ΜΑΣ!

                                            Ο πρόεδρος                                                     Η γραμματέας

Παναγιώτης Ευαγγέλου

Χαρά Γαλανοπούλου