Παλλήνη 8-4-2024                                                                                          προς

Αρ. Πρ.       38                                                                                όλους τους  συναδέλφους

Καμία προφορική τηλεφωνική εντολή από τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής για παραπέρα συγχωνεύσεις τμημάτων να μη γίνει δεκτή!!!

Συνάδελφοι,

Εν μέσω καλοκαιριού και με κλειστά σχολεία η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, εφαρμόζοντας στο ακέραιο την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και σε συνέχεια των αποφάσεων που πήρε από τον Ιούνιο για συμπτύξεις-καταργήσεις τμημάτων, ζητά με προφορικές τηλεφωνικές εντολές από τους Δ/ντες/τριες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων, τις οποίες θα δηλώσουν στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα !!! Στη λογική των περικοπών και της εξοικονόμησης προσωπικού ζητά τη σύμπτηξη τμημάτων σύμφωνα με τον μαγικό αριθμό των 25 μαθητών για κάθε τάξη με μετακίνηση μαθητών από το οικείο τους σχολικό περιβάλλον σε άλλα σχολεία, αφού στο σχολείο τους «περισσεύουν»!

Ταυτόχρονα με βάση τη νέα απαράδεκτη εγκύκλιο (Α.Π. 14323/22-07-2024) του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ανακαλούνται όλες οι αποφάσεις κατανομής τμημάτων λόγω φοίτησης μαθητών με διαγνωσμένες αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες για το διδακτικό έτος 2024-2025. Έτσι δεκάδες κατατμήσεις τμημάτων που είχαν αποφασιστεί τον Ιούνιο παίρνονται πίσω! Αποτέλεσμα της απαράδεκτης και εξοργιστικής αυτής εξέλιξης είναι να παραμένουν ή και να δημιουργούνται πολυπληθή τμήματα σε περιπτώσεις που υπάρχει πληθώρα γνωματεύσεων Παράλληλης Στήριξης και παρακολούθησης σε Τμήματα Ένταξης με τον εκπαιδευτικό να αδυνατεί να ασκεί απρόσκοπτα το παιδαγωγικό του έργο!

Το ΔΣ του Συλλόγου μας καταγγέλλει τις ενέργειες αυτές που στρέφονται ενάντια στους μαθητές μας και στο παιδαγωγικό μας έργο.

• Καλούμε τις Διευθύντριες/Διευθυντές σχολικών μονάδων να μην αναλάβουν την ευθύνη και να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σύμπτηξης.
  • Ενημερώνουμε άμεσα Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων ώστε από κοινού να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τον παιδαγωγικό μας ρόλο.

Ο πρόεδρος                       Η γραμματέας

Παναγιώτης Ευαγγέλου