Π                                                                Παλλήνη 27-2-2024                                                                                                     προς

                                                                      Αρ. Πρ.   17                                                                                               όλους τους συναδέλφους                                              

                                          

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/3 στις 14:00

ΣΤΗ ΔΙΕΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ    

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έχουν περάσει σχεδόν δυο εβδομάδες από την προηγούμενη ανακοίνωση μας στην οποία ζητούσαμε από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α μέσω της Δ/νσης Π.Ε. να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού. Η τελευταία φάση προσλήψεων πριν λίγες ημέρες ήταν κυριολεκτικά αυτό που λέμε «μηδέν εις το πηλίκον», μιας και σε όλη την Αν. Αττική τοποθετήθηκαν τέσσερις (4) εκπαιδευτικοί.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι πρωτόγνωροι χειρισμοί της Δ/νσης Π.Ε σε απόλυτη σύμπλευση και με την καθοδήγηση του Υπουργείου, για αναδιαμόρφωση των Ε.Ω.Π. στις σχολικές μονάδες, με ανάθεση παράλληλης στήριξης σε δασκάλες/ους τάξεων που βγαίνουν από το τμήμα τους για κάποιες ώρες πάντα «με τη σύμφωνη γνώμη τους». Μετακινήσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, από μαθητή σε μαθητή, περικοπές ωρών στην παράλληλη στήριξη σε σχέση με τις γνωματεύσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις εκατοντάδες περιπτώσεις μαθητών που ενώ έχουν γνωμάτευση από τον αρμόδιο φορέα (ΚΕ.Δ.Α.ΣΥ) δεν έλαβαν ποτέ παράλληλη στήριξη ή πήραν τη μισή ή το ένα τρίτο απ΄ αυτή που έλεγε η γνωμάτευση γιατί απλά δεν προσλήφθηκαν ποτέ οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί.

Ταυτόχρονα με κάθε ευκαιρία «διαρρέουν» από τη Δ/νση και από το Υπουργείο πληροφορίες ότι την επόμενη σχολική χρονιά οι παράλληλες στηρίξεις «δε θα ξεπερνούν τις 2 σε κάθε σχολείο».

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα! Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά με περίτρανο τρόπο ότι κανένα ενδιαφέρον δεν έχει το Υπουργείο ούτε για τους εκπαιδευτικούς, ούτε για τις ανάγκες (μορφωτικές, κοινωνικές και ψυχοσυναισθηματικές) των μαθητών μας, αλλά ούτε και για τις οικογένειες τους που μια «ωραία πρωία» από το πουθενά, ενημερώνονται ότι το παιδί τους δε θα έχει από αύριο παράλληλη στήριξη, ή ότι από 24 θα έχει 12 ή και λιγότερες ώρες. Τόσο εμείς όσο και οι μαθητές μας και οι οικογένειές τους αντιμετωπιζόμαστε με τη λογική κόστους-οφέλους.

Προειδοποιούμε ότι δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Θεατές στο θέατρο αυτό του παραλόγου ούτε γίναμε, ούτε πρόκειται να γίνουμε.

                     Θα μας βρουν απέναντι τους μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε «μπαλάκια»! Οι μαθητές μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού και οι γονείς τους πολίτες δεύτερης κατηγορίας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

ü  Να ανοίξουν οι πίνακες πρόσληψης αναπληρωτών.

ü  Να γίνει άμεσα νέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

ü  Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι «αλχημείες» για λύση του προβλήματος με μετακινήσεις εκπαιδευτικών.        

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

  • Καμία/κανένας να μη δέχεται προφορικές εντολές που καταστρατηγούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και είναι εις βάρος της μόρφωσης των μαθητών μας.
  • Σε οποιαδήποτε περίπτωση πίεσης ή απειλών από τη διοίκηση προς τους συναδέλφους, να ενημερώνεται το σωματείο προκειμένου συλλογικά να αντιμετωπίζουμε τις αυθαιρεσίες.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/3 στις 14:00

ΣΤΗ ΔΙΕΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Παναγιώτης Ευαγγέλου

Χαρά Γαλανοπούλου