Παλλήνη 28-2-2024                                                            προς

Αρ. Πρ. 15                                                          όλους τους συναδέλφους

Δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας έδωσαν σήμερα 28/2 έναβροντερό «παρών» στους δρόμους της Αθήνας και δεκάδων άλλωνπόλεων σε όλη την Ελλάδα.

Δυναμική παρουσία είχε και ο Σύλλογος μας «Αλ. Δελμούζος» μεπερισσότερους από 50 συναδέλφους πίσω από το πανό του, με τουςπερισσότερους να «κατεβαίνουν» στην απεργία με το λεωφορείο πουμίσθωσε ο Σύλλογος.

Πάρα πολλοί ήταν όμως και οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στην24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική, πανεργατική απεργία και δενμπόρεσαν να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η οργή μεγαλώνει. Διπλά στους συγγενείς των 57 νεκρών, η

χώρα παρέλυσε για να κάνει ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης δε θα περάσει,

κανένας δε θα μείνει ατιμώρητος, απαιτώντας να υπάρξει άμεση απόδοση όλων των πολιτικών και

ποινικών ευθυνών για το έγκλημα.

Επιπλέον, με τη μαζική μας συμμετοχή απαιτήσαμε:

 αυξήσεις στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια από αυτούς

 μαζικούς μόνιμους διορισμούς

 να μην περάσει η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση των σχολείων και των

εκπαιδευτικών. Τα δικαστήρια, οι  διώξεις και η καταστολή με τα οποία το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρεί νακάμψει τον δίκαιο αγώνα μας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητώνκαι της παιδαγωγικής μας υπόστασης δε μας τρομάζουν! Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότιμε τέτοιες προκατασκευασμένες αποφάσεις θα μας λυγίσουν.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά!

Ο πρόεδρος                                                            Η γραμματέας

Παναγιώτης Ευαγγέλου                                 Χαρά Γαλανοπούλου