Παλλήνη 15-2-2024                                                                                                     προς

                                                           Αρ. Πρ. 6                                                                                                     όλους τους συναδέλφους                                              

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Διανύουμε τα μέσα της σχολικής χρονιάς και τα κενά σε πολλά σχολεία της περιοχής μας, τόσο σε δασκάλους ΠΕ70 όσο και σε ειδικότητες, παραμένουντην ίδια ώρα που δημιουργούνται νέα καθώς υπάρχουν μακροχρόνιες άδειες, αναρρωτικές, ανατροφής, λοχείας κλπ. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο όσον αφορά τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Παράλληλη Στήριξη, αφού για ακόμα μια χρονιά ένας εκπαιδευτικός μοιράζεται σε δυο και τρεις μαθητές ενώ πολλά παιδιά έχουν παράλληλη στήριξη για λιγότερες ώρες από όσες γνωματεύει το ΚΕΔΑΣΥ.  

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το Υπουργείο, αντί να προβεί σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, βρίσκει ως λύση μέσω των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είτε το «μοίρασμα» των υπαρχουσών ωρών των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης σε περισσότερα παιδιά είτε τη μετακίνηση εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο είτε ακόμα και την ανάθεση της σε εκπαιδευτικούς ΠΕ 70, που διδάσκουν ήδη σε τάξεις, με αναμόρφωση του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος.

Η τακτική τους αυτή, γνωστή εδώ και χρόνια, αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο ότι κανένα ενδιαφέρον δεν έχει το Υπουργείο ούτε για τους εκπαιδευτικούς αλλά ούτε και για τις ανάγκες (μορφωτικές, κοινωνικές και ψυχοσυναισθηματικές) των μαθητών μας. Τόσο εμείς όσο και οι μαθητές μας αντιμετωπιζόμαστε με τη λογική κόστους-οφέλους. Για αυτό και το γεγονός ότι συνάδελφοι εξαναγκάζονται να μπαλώνουν τρύπες αλλά και το ότι μαθητές μας με ιδιαίτερες ανάγκες – και όχι μόνο – αλλάζουν δάσκαλο στα μέσα της χρονιάς (με ότι αυτό συνεπάγεται για την παιδαγωγική σχέση δασκάλου-μαθητών) αποτελούν ψιλά γράμματα για το Υπουργείο και για την κυβέρνηση. Αυτό άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα και στο χώρο της Υγείας όπου με ίδιας φιλοσοφίας μπαλώματα, μετακινώντας τους γιατρούς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και από πόλη σε πόλη, απαξιώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας και σπρώχνουν τον κόσμο στην ιδιωτικές δομές υγείας.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε «μπαλάκια»! Οι μαθητές μας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

ü  Να γίνει άμεσα νέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

ü  Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι «αλχημείες» για λύση του προβλήματος με μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

  • Καμία/κανένας να μη δέχεται προφορικές εντολές που καταστρατηγούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και είναι εις βάρος της μόρφωσης των μαθητών μας.
  • Σε οποιαδήποτε περίπτωση πίεσης ή απειλών από τη διοίκηση προς τους συναδέλφους, να ενημερώνεται το σωματείο προκειμένου συλλογικά να αντιμετωπίζουμε τις αυθαιρεσίες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ – ΕΝΩΤΙΚΑ

                         O     πρόεδρος                                                                          Η γραμματέας

                         Παναγιώτης.    Ευαγγέλου                                                       Χαρά    Γαλανοπούλου