ΨΗΦΙΣΜΑ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ! Η ΟΡΓΗ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ!

Με αφορμή τον άδικο χαμό της 19χρονης εγκύου χθες στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος» εκφράζει τα βαθύτατα συλληπητήριά του στον σύζυγο και την οικογένειά της.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη ένα μόλις εικοσιτετράωρο αφότου μια άλλη οικογένεια στο νησί της Κω θρηνούσε για τον χαμό μιας 63χρονης η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην καρότσα ενός αγροτικού λόγω έλλειψης ασθενοφόρου! Η τραγική απώλεια των δύο συνανθρώπων μας δεν είναι τυχαία! Αντίθετα είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που θεωρεί την υγεία και τη ζωή μας κόστος. Είναι αυτή η πολιτική που εδώ και χρόνια μειώνει τις δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία αφήνοντας τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας υποστελεχωμένα όπως και όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτά (π.χ. ΕΚΑΒ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

-          την ώρα που με βάση τον πληθυσμό της Αττικής, ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που απαιτούνται για την κάλυψη του είναι τουλάχιστον 100, από αυτά επιχειρούν μόνο τα 45 με 50 ασθενοφόρα και 6 από τις 8 Κινητές Μονάδες από τις οποίες οι μισές μόνο διαθέτουν ιατρό για την πρωινή και την απογευματινή βάρδια.

-          καθημερινά 30 περίπου ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλάβης

-          την ώρα που το προσωπικό του ΕΚΑΒ, αρκεί μετά βίας να καλύψει τις ανάγκες επάνδρωσης 50 με 55 ασθενοφόρων, οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο που στην πλειοψηφία τους αφορούν συμβασιούχους ενώ συνταξιοδοτείτε πολλαπλάσιος αριθμός διασωστών.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!

Διεκδικούμε:

  • Γενναία αύξηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Υγεία!
  • Επάνδρωση των Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
  • Την αναγκαία ίδρυση και λειτουργία Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, ο πληθυσμός της οποίας έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια και οι ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων δεν καλύπτονται με τα αποδυναμωμένα Κέντρα Υγείας.

Όλοι μαζί την Πέμπτη 8/6 σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας 19.30΄ στο Υπουργείο Υγείας να βροντοφωνάξουμε

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΈΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !