Παλλήνη:6-3-2023                                                                                           προς

Αριθμ.Πρωτ.: 99                                                                        όλους τους συναδέλφους μας

. Η 8 του Μάρτη είναι ημέρα για να θυμόμαστε και να μαθαίνουμε από τους αγώνες των γυναικών και να οργανώνουμε τους αγώνες του σήμερα. Απαιτούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης στις αναπληρώτριες, άμεση και αναδρομική χορήγηση της 9μηνης άδειας ανατροφής.

Σε μια χώρα που το οικονομικό κέρδος μιας μικρής ελίτ αποτελεί μοναδικό στόχο της κυβέρνησης, η γυναίκα αποτελεί εύκολο στόχο εκμετάλλευσης και καταπάτησης των εργασιακών της δικαιωμάτων .

Η Ε.Ε. έχει εκπονήσει δεκάδες έρευνες για το θέμα , χωρίς όμως να έχει αναλάβει καμία πολιτική πρωτοβουλία επίλυσης των διακρίσεων που υφίσταται η γυναίκα στην εργασία της εξαιτίας του φύλου της. Είναι τουλάχιστον υποκρισία, όταν βασική πολιτική επιλογή της Ε.Ε. αποτελούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι υπηρεσίες με μπλοκάκι , να αναφέρεται στην θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας ! Σε μια αγορά εργασίας που βρίσκεται σε απορρύθμιση , με τα δικαιώματα των εργαζόμενων να διώκονται, το σύνολο των εργαζόμενων ανεξάρτητα του φύλουτους γίνονται θυσία στον βωμό των εταιρικών ισολογισμών και του κέρδους .

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η θέση της γυναίκας είναι ακόμη πιο δυσχερής . Η σεξουαλική παρενόχληση και το κλίμα τρομοκρατίας είναι δυστυχώς φαινόμενα που το μεγαλύτερο μέρος των γυναικών τα έχει βιώσει στον χώρο της εργασίας του .Οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών δεν γίνονται μόνο στον ιδιωτικό τομέα ! Οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αδικία ! Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας διεκδικούμε την χορήγηση της 9μηνης άδειας μητρότητας , άμεσα και αναδρομικά στις αναπληρώτριες συναδέλφισσες μας .

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε :

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τις εργαζόμενες γυναίκες με ίσες αμοιβές και ευκαιρίες εργασιακής εξέλιξης με τους εργαζόμενους άνδρες .

Πλήρης και απόλυτη προστασία της μητρότητας .

Δρακόντεια μέτρα προστασίας της γυναίκας στον εργασιακό της χώρο .

Χρέος μας να ανατρέψουμε την πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας, της βίας και των διακρίσεων

εις βάρος των γυναικών. ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ! ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και την ίδια μέρα στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στη 1:00 μ.μ.

Αλληλεγγύη – Ενότητα-Αγώνας

Ο Πρόεδρος                                                       Η Γραμματέας

Βερέτσος Κ.                                                                     Γείτονα  Α.