Παλλήνη:31-1-2023                                                                                           προς

                      Αριθμ.Πρωτ.: 90                                                                        όλους τους συναδέλφους μας

 

                                                                                                                                        

Τοποθετήθηκαν, ήδη, οι πρώτοι Σύμβουλοι- Επιθεωρητές με τη σαφή εντολή να καλέσουν άμεσα τους εκπαιδευτικούς που έκλεισαν διετία ή τη συμπληρώνουν σύντομα, για να τους υποβάλουν σε αξιολόγηση και μονιμοποίηση, όπως προβλέπεται από τον. Ν. 4823/21

Η βιασύνη του Υπουργείου στις τοποθετήσεις των Συμβούλων σταδιακά, και όχι συνολικά στις περιφέρειες, ώστε να εφαρμόσουν άμεσα την ατομική αξιολόγηση, δείχνει τις προθέσεις του για το τι θα επακολουθήσει για όλους τους εκπαιδευτικούς..

Η σύγκρουση μας με την κυβέρνηση είναι αναπόφευκτη, η δήλωση της υπουργού πως ξαναέχουμε αξιολόγηση μετά από 41 χρόνια είναι αποκαλυπτική των προθέσεων της ! Οι Σύμβουλοι- Επιθεωρητές, μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας, θα προσπαθήσουν να κάμψουν το φρόνημα των εκπαιδευτικών της τάξης και να τους στοχοποιήσουν στην κοινή γνώμη ως τους αποκλειστικούς υπεύθυνους για τα κακώς κείμενα στο εκπαιδευτικό σύστημα . Η ατομική αξιολόγηση και το κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία, με την ουσιαστική κατάργηση των Συλλόγων Διδασκόντων και τον Διευθυντή- Διοικητή, είναι η πολιτική απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στην υποχρηματοδότηση της παιδείας, στους χαμηλούς μισθούς των εκπαιδευτικών, στα χιλιάδες κενά, στις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και στις προβληματικές κτιριακές εγκαταστάσεις .

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ δεν ανταποκρίνεται έγκαιρα στις ανησυχίες των εκπαιδευτικών .

Η τοποθέτηση των πρώτων Συμβούλων- Αξιολογητών σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκει τον κλάδο χωρίς άμεση απάντηση. Ο σχεδιασμός του ΔΣ της ΔΟΕ για αποφάσεις μετά τις 20 του Φλεβάρη, όταν θα έχει κλείσει ο κύκλος των ΓΣ των ΣΕΠΕ με την ολομέλεια των προέδρων, παραπέμπει σε συνθήκες ομαλότητας και δεν λαμβάνει υπόψη πως τις επόμενες μέρες οι επιθεωρητές θα έρθουν σε επικοινωνία με συναδέλφους για να τους αξιολογήσουν .

Καλούμε τα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ να σπεύσουν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που τοποθετήθηκαν οι πρώτοι Σύμβουλοι- Επιθεωρητές και σε συνεργασία με τους οικείους ΣΕΠΕ, με τη φυσική τους παρουσία, να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς που θα κληθούν πρώτοι να αξιολογηθούν. Παράλληλα να καλέσει τους οικείους ΣΕΠΕ να διαγράψουν από τα μητρώα τους τούς Συμβούλους- Αξιολογητές, που ήρθαν σε αντίθεση με τις αποφάσεις του κλάδου. Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ της ΔΟΕ να καλύψει συνδικαλιστικά και νομικά τους συναδέλφους που θα κληθούν να αξιολογηθούν έως την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση των προέδρων .

Συντασσόμαστε με κάθε προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα που έχει ως στόχο να κινητοποιήσει άμεσα το ΔΣ της ΔΟΕ . Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να προχωρήσει σε :

  • Κήρυξη απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση του νόμου 4823/21 .
  • Κήρυξη απεργίας και διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στα μεγάλα αστικά κέντρα.
  • Οργανωμένο κάλεσμα στους ΣΕΠΕ να διαγράψουν άμεσα από τα μητρώα μελών τους , τους Συμβούλους- Αξιολογητές .
  • Οργάνωση κινητοποιήσεων στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με αίτημα την άμεση νομιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων που έχουν κλείσει την αναγκαία διετία .
  • Χρήση όλου του νομικού οπλοστασίου που διαθέτει, για να καλύψει το σύνολο των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεοδιόριστων.
  • Ενημέρωση της κοινής γνώμης για τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης σχετικά με την αξιολόγηση, με καταχωρήσεις στα ΜΜΕ .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                                                         Η γραμματέας

Κ. Βερέτσος.                                                                          Α. Γείτονα