Ο σύλλογος Αλέξανδρος Δελμούζος είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε σε μια κοινή εκδήλωση ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ .,

Η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ στο θέμα των ηλεκτρονικών εκλογών για την ανάδειξη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, μας αναγκάζει να άρουμε τις επιφυλάξεις μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε μια κοινή συνισταμένη με τα σωματεία που σεβάστηκαν τη θέση του κλάδου για αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές .

Μέχρι σήμερα  το  ΔΣ της ΔΟΕ, έστω και με χαρακτηριστική αργοπορία, αφουγκραζόταν τη βάση του κλάδου και διαμόρφωνε μια στάση συμβατή με τη στάση του μαχόμενου εκπαιδευτικού. Τελευταία σοβαρή περίπτωση η μάχη της βάσης των εκπαιδευτικών για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και η θέση της ΔΟΕ. Δεν σας κρύβουμε πως μετά τις ηλεκτρονικές εκλογές έχουμε έντονες επιφυλάξεις αν θα υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφώνονται ανάλογες  πλειοψηφίες στο ΔΣ της ΔΟΕ, ειδικά για θέματα όπως η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, οι μέντορες και οι συντονιστές τα οποία θα βρεθούν σύντομα μπροστά μας. Αλλά και για τον χρόνο των αποφάσεων σε σχέση με τους σχεδιασμούς του υπουργείου .

Δίνουμε συνέχεια στον δρόμο που άνοιξε η Απεργία στις 9/11 και κλιμακώνουμε τον αγώνα, προτείνοντας στα Δ.Σ. και στις Γ.Σ. των Συλλόγων και ΕΛΜΕ αλλά και στα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών τα εξής:

  • Στις 25/11 μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στις 13.30 για το θέμα των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων συναδέλφων και το ωράριο των νηπιαγωγών. Απαντάμε άμεσα σε κάθε προσπάθεια της Κεραμέως που θα επιχειρήσει να ακυρώσει όσες μονιμοποιήσεις έγιναν από τις Διευθύνσεις, με αποτέλεσμα να παρατείνεται εκβιαστικά η εργασιακή ομηρία χιλιάδων συναδέλφων. Απαιτούμε άμεσα ουσιαστική δικαίωση στο αίτημα μείωσης του ωραρίου των νηπιαγωγών. Ταυτόχρονα, προτείνουμε οργάνωση παραστάσεων διαμαρτυρίας σε όσες ΔΙΠΕ και ΔΙΔΕ δεν έχουν προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων.
  • Προχωράμε σε προειδοποιητική 24ωρη Απεργία (με ενδεικτική ημερομηνία 13/12), με αιχμή την αύξηση μισθών και την άμεση απόδοση του Δώρου των Χριστουγέννων.
  • Συμμετέχουμε σε συλλαλητήριο Σωματείων και Συνδικάτων το επόμενο διάστημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας, της λιτότητας και των περικοπών.

                         

                          Παλλήνη:23-11-2022                                                                                           προς

                         Αριθμ.Πρωτ.: 70                                                                        όλους τους συναδέλφους μας

  • Καλούμε τις/τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις Γ.Σ. και τις αποκλειστικά δια ζώσης αρχαιρεσίες στα σωματεία που έχουν εκλογές, με βάση το Καταστατικό τους. Υπερασπιζόμαστε τις ζωντανές γνήσιες εκλογικές διαδικασίες και τη δημοκρατική λειτουργία των σωματείων μας.
  • Θέτουμε στη βάση των σωματείων, στις ΓΣ του επόμενου διαστήματος, πρόταση για σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ώστε να συζητηθεί ολοκληρωμένα και διεξοδικά σε όλα τα όργανα και τις συλλογικές διαδικασίες του εκπαιδευτικού κινήματος.
  • Με το άνοιγμα των σχολείων τη νέα χρονιά, να υπάρξει κύκλος Γ.Σ. και Ολομέλεια Προέδρων με στόχο την απεργιακή κλιμάκωση με νέα Απεργία στα μέσα του Γενάρη.
  • Προχωράμε αμέσως μετά τις γιορτές σε νέα πανελλαδική σύσκεψη των εκπαιδευτικών σωματείων με ενδεικτική ημερομηνία 14 Ιανουαρίου.
  • Κοινή δράση με το γονεϊκό και το μαθητικό κίνημα με στόχο για την ακύρωση στην πράξη του διαγωνισμού της λεγόμενης Ελληνικής PISA, με απεργιακές κινητοποιήσεις από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και συντονισμό με το γονεϊκό και μαθητικό κίνημα.
  • Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να προχωρήσουν άμεσα σε έκδοση ψηφισμάτων για την απόλυση της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων  Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Αττικής «Ο Βύρωνας» και για την απειλή μήνυσης σε βάρος της προέδρου του Συλλόγου Π.Ε. «Αριστοτέλης» από φερόμενη νομική εκπρόσωπο του Δ/ντή εκπ/σης Π.Ε. Δράμας και σε όσους εκπαιδευτικούς διώκονται.

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

               Ο Πρόεδρος                                                                                                        Η Γεν. Γραμματέας

          

            Κων/νος Βερέτσος                                                                                                      Αργυρώ   Γείτονα