Παλλήνη:16-10-2022                                                                                             προς

                        Αριθμ.Πρωτ.:65                                                                              όλους τους συναδέλφους μας

 

Συνάδελφοι ,

Το ΔΣ του συλλόγου μας καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα σχολεία στις 9 Νοεμβρίου και μαζί με τους γονείς των μαθητών μας να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, με κυρίαρχο αίτημα :

Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Ύστερα από μια δεκαετία μνημονίων και δυο χρόνια πανδημίας , οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί πληρώσαμε δυσανάλογο τίμημα και είδαμε τις οικονομικές αποδοχές μας να μειώνονται έως 40% :

  • Μειώθηκαν δραματικά οι μηνιαίες αποδοχές μας .
  • Καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός .
  • Πάγωσε η μισθολογική μας εξέλιξη για την διετία 2016 - 2017 .
  • Μειώθηκε το αφορολόγητο μας .

Και ενώ θα περιμέναμε με την κατάργηση της ενισχυμένης εποπτείας από τους θεσμούς , να ανακτήσουμε ένα μεγάλο μέρος από τις μνημονιακές περικοπές και μειώσεις , καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας. Ειδικότερα για μας τους εκπαιδευτικούς, που πολλοί υπηρετούμε στις εσχατιές της χώρας, το κόστος μετακίνησης αλλά και διαμονής, αν βρεθεί σπίτι προς ενοικίαση, έχει γίνει δυσβάσταχτο με αποτέλεσμα τον εξαναγκασμό σε παραίτηση για τους αναπληρωτές.

Αντίθετα η κυβέρνηση εδώ και 3 χρόνια μας εμπαίζει και μας κοροϊδεύει ότι δήθεν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1/1/2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000€ τον χρόνο δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ αύξηση, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000€ μέχρι 20.000€ θα πάρουν αύξηση από 1,83€ τον μήνα μέχρι 14,66€ !

Επιπρόσθετα στον χώρο της εκπαίδευσης η ηγεσία του υπουργείου παιδείας έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και τρομοκρατίας :

  • Στοχοποίηση από τα ΜΜΕ των εκπαιδευτικών για το σύνολο των προβλημάτων του εκπαιδευτικού συστήματος.
  • Συρρίκνωση του ρόλου του Συλλόγου Διδασκόντων.
  • Επιβάρυνση των εκπαιδευτικών με ατέρμονη και αχρείαστη γραφειοκρατία.
  • Προφορικές εντολές.
  • Αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων.
  • Ατομική αξιολόγηση.
  • Μέντορες, συντονιστές , εργαστήρια δεξιοτήτων.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν το ευχαριστώ της κυβέρνησης στους εκπαιδευτικούς που στηρίξαμε την ελληνική οικογένεια μέσα στην πανδημία υλοποιώντας την τηλεκπαίδευση με δικά μας μέσα , χωρίς καμία επιμόρφωση από το κράτος !

Συνάδελφοι ,

Η κυβέρνηση για να πατάξει κάθε κοινωνική αντίδραση και διαμαρτυρία ψήφισε τον Νόμο 4808/21, τον γνωστό νόμο Χατζηδάκη, κατάργησε έναν εμβληματικό νόμο τον Ν. 1264/82, τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ψήφιση του Ν.4808/21 όλες οι απεργίες, από τον Σεπτέμβρη του ΄21 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές.Την ίδια στιγμή, εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Τις συγκεντρώσεις, δε, των εργαζομένων τις αντιμετωπίζει με ΜΑΤ και χημικά.

Γι’ αυτό η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και η επαναφορά του Ν.1264/82 είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Στον χώρο της εκπαίδευσης η εμμονή της υπουργού να υλοποιήσει τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μας στα υπηρεσιακά συμβούλια αποκλειστικά με ηλεκτρονική διαδικασία , αποτελεί ευθεία προσβολή για το 95 % των εκπαιδευτικών που γύρισαν την πλάτη στην πολιτική αυταρχισμού και ψεύτο τσαμπουκά της . Με την αποχή μας στις εκλογές παρωδία στις 5 Νοεμβρίου θα δώσουμε στην υπουργό την απάντηση μας.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
  • Επίδομα ενοικίου και μετακίνησης, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.
  • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11.00πμ

Ο σύλλογος θα μισθώσει λεωφορείο για την μεταφορά των απεργών ( θα υπάρξει ανακοίνωση για το δρομολόγιο και τις στάσεις).

Όλοι στην συγκέντρωση με το πανό του συλλόγου. Σημείο συνάντησης των μελών μας, που δεν θα κάνουν χρήση του λεωφορείου, στην έξοδο του μετρό στον πεζόδρομο.

Το ΔΣ του συλλόγου .