Παλλήνη:6-12-2021                                                                                             προς

                       Αριθμ.Πρωτ.: 185                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

 

Την Τετάρτη 1/12 πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου στην διεύθυνση Ανατολικής Αττικής για το πρωτοφανές περιστατικό της υποβολής μήνυσης από γονέα εναντίον της προϊσταμένης ολοήμερου μονοθεσίου νηπιαγωγείου ως υπεύθυνης για την μη κάλυψη του έκτακτου κενού μιας μέρας που δημιουργήθηκε, στο ολοήμερο πρόγραμμα, εξαιτίας νόμιμης άδειας συναδέλφου.

Στην παράσταση παρευρέθηκαν η πρόεδρος των γονέων της Παλλήνης - Γέρακα κα Φωτεινή Λεκέα - Χάρη , το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ Αχιλλέας Ζορμπάς και ο συνάδελφος βουλευτής ΚΚΕ Γιάννης Δελής , καθώς και συνάδελφοι - μέλη μας .

Αντιπροσωπία των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών με την συμμετοχή συναδέλφου που εργάζεται στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο συναντήθηκε με τον διευθυντή εκπαίδευσης .

Στις τοποθετήσεις κατά την διάρκεια της συνάντησης αναδείχτηκε ξεκάθαρα η πολιτική ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου που αφήνει τα σχολεία με κενά λίγο πριν τα Χριστούγεννα, δεν υπολογίζει τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας και τέλος που επικοινωνιακά αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, προτάσσει ψευδεπίγραφα διλήμματα, φωτογραφίζοντας ως αποκλειστικά υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς για την κατάσταση στα ελληνικά σχολεία .

Στην τοποθέτηση του ο διευθυντής ξεκάθαρα καταδίκασε το γεγονός και δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τον διευθυντή της αστυνομίας, κάλυψε απολύτως υπηρεσιακά την συνάδελφο, δεσμεύτηκε πως τίθεται στην διάθεση της ως μάρτυρας υπεράσπισης. Δεν έδωσε όμως καμία πειστική απάντηση και χρονοδιάγραμμα με ποιον τρόπο θα καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά και αυτά που λογικά θα προκύψουν στο μέλλον , δηλώνοντας αναρμόδιος .

Την Πέμπτη 2/12 αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ του συλλόγου μαζί με εκπρόσωπο της ένωσης γονέων, σε ένδειξη συμπαράστασης , βρέθηκε δίπλα στις συναδέλφους του νηπιαγωγείου κατά την διαδικασία προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών. Επιπρόσθετα την ίδια μέρα το ΔΣ της ΔΟΕ , εξέδωσε ανακοίνωση στηρίζοντας απόλυτα την συνάδελφο μας .

Το ΔΣ του συλλόγου επιβεβαιώνει την απόλυτη στήριξη του, με κάθε μέσο, στην συνάδελφο νηπιαγωγό, αλλά και στο σύνολο των συναδέλφων που εργάζονται στο συγκεκριμένο σχολείο. Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος αποδεικνύει στην πράξη πως διαθέτει τα μέσα να καλύψει το σύνολο των μελών του νομικά και συνδικαλιστικά, απέναντι σε άδικες επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Όλοι και όλες στην Γενική Συνέλευση την Τρίτη 7/12, στις 19.30 στο 1ο δημ Παλλήνης.

Συμμετέχουμε στις εκλογές του συλλόγου το Σάββατο 11/12 στο 1ο δημ Παλλήνης ( 10.00 έως 17.00)

                                                                                                                                                                         

        Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

  Κων/νος Βερέτσος                                                                             Σάββας   Σεχίδης