Παλλήνη:26-10-2021                                                                                             προς

                                             Αριθμ.Πρωτ.: 173                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

Συνάδελφοι το ΔΣ του συλλόγου σας ενημερώνει για τα εξής :

  • Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει δώσει νέα παράταση για την υποβολή των εκθέσεων για το θέμα της αξιολόγησης έως τις 12/11. Συνεπώς δεν συντρέχει λόγος να διεξαχθεί άμεσα η Ειδική Συνεδρίαση. Καλούμε να μην γίνει καμία ειδική συνεδρίαση σε κανένα σχολείο του συλλόγου μας την τρέχουσα εβδομάδα.
  • Στην περίπτωση που διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων επιμένουν να κινηθούν αντίθετα από τις αποφάσεις του κλάδου και καλέσουν άμεσα την ειδική συνεδρίαση, ο σύλλογος καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη του με στάση εργασίας για τις 27/10 (μια έως τρεις ώρες) και προκηρύσσει στάση εργασίας μιας ώρας (13.15- 14.00) για τις 29/10 . Οι συνάδελφοι δηλώνουν στάση και αποχωρούν από την ειδική συνεδρίαση. Προσοχή δεν μπορεί να συζητηθεί άλλο θέμα στην Ειδική Συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων την ίδια ημέρα.
  • Υπενθυμίζουμε πως η έκτακτη ΓΣ του συλλόγου μας, η οποία όμως δεν είχε απαρτία, τάχθηκε υπέρ της επαναπροκήρυξης της απεργίας αποχής. Θέση που υποστήριξε ο πρόεδρος του συλλόγου, ως ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του συλλόγου μας , στην ολομέλεια των προέδρων .
  • Τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ για συνέχιση του αγώνα με την κατάθεση ενιαίων κειμένων. Αναμένουμε η ΔΟΕ να αφουγκραστεί τη βάση του κλάδου και να επαναπροκηρύξει την απεργία- αποχή με «σύννομο» τρόπο. Μέχρι τότε ο σύλλογος έχει κηρύξει στάσεις εργασίας και δεσμεύεται να συνεχίσει να καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη του. Όμως σε περίπτωση που κάποιοι Σύλλογοι Διδασκόντων δεν λάβουν μέρος στη στάση εργασίας , τότε ο σύλλογος υπενθυμίζει πως έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν το ενιαίο κείμενο της ΔΟΕ που έχει ήδη αποσταλεί στις σχολικές μονάδες .
  • Κάνουμε σαφές πως και οι δυο τρόποι συνέχισης του αγώνα (στάση εργασίας - κατάθεση ενιαίου κειμένου) είναι απόλυτα νόμιμοι και δεν επιφέρουν καμία πειθαρχική ποινή, παρά την προσπάθεια που γίνεται πάλι να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς. Το ενιαίο κείμενο αποτελεί συμμετοχή στην αξιολόγηση που δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς της (σύμφωνα με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ) και η διεύθυνση της σχολικής μονάδας οφείλει να το κάνει δεκτό . Ο/Η διευθυντής/ντρια δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να αξιολογήσει το ενιαίο κείμενο, αυτό αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των συντονιστών εκπαίδευσης, όταν αξιολογήσουν εξωτερικά τη σχολική μονάδα και τότε ελπίζουμε θα δοθεί δυναμική ενιαία απάντηση του κλάδου.

Η ΔΟΕ καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων που θα τα υιοθετήσουν να μην κάνουν καμία απολύτως διαφοροποίηση με στόχο την ενιαία απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και τους μηχανισμούς του. Με τον τρόπο αυτό ακυρώνουμε συλλογικά την προσπάθεια για κατηγοριοποίηση- διαφοροποίηση και ποσοτική διάκριση των σχολείων.

Τα σχολεία δεν θα υλοποιήσουν χωριστά και μεμονωμένα  κανένα σχέδιο δράσης. Αυτά θα υλοποιηθούν σε κεντρικό επίπεδο από τη ΔΟΕ και όχι ανά σχολική μονάδα. Η Ομοσπονδία για κάθε ένα από τα σχέδια δράσης θα πραγματοποιήσει κεντρικά ή και σε περιφερειακό επίπεδο επιστημονικές ημερίδες, συνέδρια, κοινές εκδηλώσεις με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς (εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονεϊκό κίνημα, Παιδαγωγικά Τμήματα), στη βάση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος και του κλάδου, τα οποία κάθε σχολείο θα εντάξει στις φόρμες αποτρέποντας τη διαφοροποίηση ανά σχολείο. 

Στη συγκρότηση των ομάδων δράσης καταγράφεται ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που αποτελούν το σύλλογο διδασκόντων μετέχουν σε όλες τις ομάδες δράσης. Με τον τρόπο αυτό και επειδή δεν θα υλοποιηθεί καμία από τις δράσεις στα σχολεία επιτυγχάνεται η ενιαία έκφραση του συνόλου των εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ του συλλόγου καλύπτει το σύνολο των συναδέλφων που αγωνίζονται ενάντια στον νόμο παρωδία της Κεραμέως και δεν θα επιτρέψει να κατηγοριοποιηθούν τα μέλη του ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξουν να αγωνιστούν. Στον σύλλογο μας δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αντίπαλος μας είναι αποκλειστικά η νεοφιλελεύθερη εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

                                                                                                                                                                         

                                           Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

                                         

 

                                        Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης